Nelže nám taky trochu Generál?

Pravda a láska končí, do Česka se vrátí řád a klid. Fešná Generálská uniforma, k tomu vyznamenání za odvahu, krátká a jasná mluva, zahladí i část nepříjemné minulosti.

Na twitterovém účtu tvrdí Generál, že se nesmíme bát udělat pro Ukrajinu víc - nabídnout například vojáky NATO a leteckou podporu, aby zabezpečili evakuační koridory a ochranu civilistů v nich. Naše síla a odhodlání ji použít je jediná možnost, jak zastavit humanitární katastrofu. Zda se jedná přímo o plán NATO, Generál neprozradil, ale těch tanků které nyní směřují na Ukrajinu je více, než dost.

Odhodlání s použitím síly NATO

k vytvoření evakuačních koridorů na ukrajinském území by zcela jistě znamenal vstup NATO do války s Ruskem, ale naši lidé ve své většině žádnou válku nechtějí, ani si nechtějí nechat vybombardovat svá města a obce. Fandí Ukrajincům, pomáhají uprchlíkům, ale zapojit se do války, to je něco jiného. Pokud máme hrdiny, kteří chtějí do války, tak už mohou dnes, jako dobrovolníci se toho zabíjení na Ukrajině účastnit. 

Na ministerstvu vnitra 

připravují zákon proti dezinformacím a hybridní válce. Dokonce už prý zvolili hlavního odborného cenzora. Není možné, aby si každý psal a plácal co chce, či na co si vzpomene. Nejsme v USA, proto pro svobodu slova a názorů platí a budou platit omezující pokyny EU a náš připravovaný zákon. Lze pochybovat, že by ten zákon Generál vetoval, spíše naopak. Řád a klid musí být a proto ani informační svoboda nemůže být bez hranic. S tím naše inteligence a studenti zejména v Praze a Brně jistě radostně souhlasí přesto, že to připomíná doby komunistické diktatury.

Z Generála dobráčka neuděláš.

Zda dá Generál podporu odhodlání a síle ve spolupráci s NATO, teprve uvidíme a možná i zažijeme, ale příprava pro ochranu našeho civilního obyvatelstva pro případ války, ještě pořádně nezačala. Rozhodně by nebylo dobré mít tady následné problémy, jako mají zoufalí civilisté na Ukrajině. Nejde o rozsévání strachu, ale o to, připravit se i na možnost nepříznivého vývoje včas. Ani Ukrajinci nevěřili, že bude na Ukrajině válka.

Generál vše jako prezident zvládne 

i když stejně dodnes neví, jak tu špatnou situaci řešit. V Česku bude vládnout pořádek. Lidi přestanou fňukat a všichni budou spokojeni i s děravým deštníkem. Dluhy bude s radostí platit zejména střední třída, protože z těch slabších je už obtížné peníze dolovat. Zvýší se pravděpodobně inflace, ceny i daň z nemovitostí a možná i další tak, jak doporučil NERV. To nahradí chybějící progresivní zdanění, které je v sousedních vyspělých zemích. Na té staré ruské rovné dani vydělávají nejvíc elity. Pirát Bartoš je spokojen, má přes 180 000 měsíčně. Umíte si vůbec představit ty starosti, co s takovým balíkem dělat. Možná by se mohly pro naše poslance, senátory a vrcholné politiky začít tisknout i 50 000 bankovky.

Vraťme Česku řád a klid, prosazuje Generál.

Pomoc Generálovi nabídli i někteří neúspěšní kandidáti na prezidenta, kteří se do druhého kola nedostali i když nechtěli mít původně s bývalými komunisty nic společného a samozřejmě i další bohatí sponzoři. Výsledek druhého kola je tedy téměř jistý a Generál bude prezident. Dle Premiéra Fialy jde o souboj mezi demokracií a respektem, proti populismu a lži. Premiér Generálovi dokonce osobně vyjádřil podporu, což souzní s názorem Generála, že místo současného chaosu a populismu, musí začít platit pravidla.

Jedno nám Generál, ale zamlčel, 

že před vstupem do KSČ musel souhlasit a osobně podepsat klauzuli schvalující invazi cizích vojsk v roce 1968, nazývanou obecně jako “Bratrská pomoc”, jak prozradil bývalý poslanec KSČ Vojtěch Filip. Generál se připravoval na budoucího agenta a druhý kandidát se připravoval na podávání zpráv z cest do Maroka pro StB a na svůj budoucí kšeft. Přesto vzpomínka Generála u pomníku Jana Palacha byla zcela jistě upřímná. 

Koho budete volit je vaše soukromá věc.

Babiše jsme už zažili a víme jaký je. Generála Pavla zatím ne, ale podpora této vládě, či řád a klid, moc optimismu nedodá. Žádný z kandidátů není svatý a modlit se k nim určitě nikdo nebude. Nečekejme, že udělají zázraky. Premiér Fiala je politolog a nechce měnit svůj směr. Poděkování si, ale jistě zaslouží všichni naši občané za to, že prosadili přímou volbu tak, že občané si mohou dnes svého prezidenta zvolit přímo sami.

Přeji šťastnou ruku všem a šťastnou budoucnost České republice.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | čtvrtek 19.1.2023 0:54 | karma článku: 37,23 | přečteno: 1518x