Nedat důvěru vládě premiéra Andreje Babiše, je politická šaškárna a hloupost

Samozřejmě zcela bez ohledu na složení vlády, kterou nám premiér Andrej Babiš představil, protože rozhodující v představené vládě zůstává pozice premiéra Andreje Babiše, který může každého z ministrů kdykoliv vyměnit.

Česká republika potřebuje silnou vládu s důvěrou co nejdříve,

především s ohledem na problematickou mezinárodní situaci a nevyjasněné vztahy v rámci EU. Nelze přehlédnout skutečnost, že Evropská komise se rozhodla žalovat Českou republiku, Polsko a Maďarsko, u Evropského soudu, z důvodu odmítání přijímání Muslimských migrantů, které potřebují některé státy EU, včetně Německa, z části přesunout do jiných států, s ohledem na vzniklé vlastní problémy. Zároveň představitel německé sociální demokracie SPD Martin Schulz požaduje vytvoření federální Evropy tak, aby roku 2025 vznikly, „Spojené státy Evropy.“ Návrh Ústavní smlouvy dostanou k odsouhlasení všechny státy EU a samozřejmě zahrne přijetí společné evropské měny, včetně centralizace téměř na všech úrovních. Platí, že to co se rozhodne mezi politiky v Německu, tak to platí taky pro EU.

Pokud některé státy EU

nebudou s touto Ústavní smlouvou souhlasit, tak dle Martina Schulze SPD budou muset z EU pryč. Není pochyb, že po odchodu Velké Británie, která nechtěla být podřízena německé EU, toto vyjádření směřuje právě na státy střední a východní Evropy, tedy na státy V 4. Skutečnost, že premiér Andrej Babiš i president ČR Miloš Zeman mají v otázkách přijímání Muslimských migrantů a dalšího vývoje v EU konsensuální stanovisko, je nespornou výhodou pro postoj České republiky i státy V 4. Rovněž lze předpokládat, že případná Ústavní smlouva EU bude přijímaná pouze na základě plebiscitu, tedy referenda občanů, nikoliv, jako Lisabonská smlouva, která umožňuje přehlasování stanoviska a potlačení zájmů jednotlivých států EU, což nyní dává možnost Evropské komisi, nás žalovat. Dovolím si předpokládat, že pokud referendum občanů o nové Ústavní smlouvě EU nebude, tak po příštích volbách Andrej Babiš, ani ANO, v Poslanecké sněmovně rovněž nebude, protože podrazy se neodpouští. Už jsme jich tady v Česku měli dost.

Menšinová vláda ANO

má v podstatě charakter vlády, která je obvyklá pro vítěze ve většinovém volebním systému. To znamená, že tato vláda ANO má plnou odpovědnost za zahraniční politiku, za řízení a hospodářskou prosperitu státu, za zdravotní a sociální zajištění, včetně udržení, či zvýšení životní úrovně občanů. Je to jedinečná možnost odzkoušet si pozitiva i negativa většinového volebního systému, ale je to i velká šance pro další politické strany a hnutí v příštích volbách, za předpokladu, že ANO svoji roli nezvládne a své sliby, „ANO bude líp,“ nesplní.

Politické strany a hnutí,

které podpoří menšinovou vládu ANO se povezou na úspěších menšinové vlády premiéra Andreje Babiše a naopak, opoziční strany a hnutí, které nepodpoří úspěšnou vládu Andreje Babiše, ztratí v příštích volbách voličské hlasy. V případě neúspěchu vlády Andreje Babiše to bude samozřejmě naopak. V každém případě, pokud menšinová vláda Andreje Babiše nezíská důvěru, tak bude hloupostí, či nesmyslem, v případě potřeby, vyslovovat vládě Andreje nedůvěru, protože žádnou důvěru stejně nebude mít. Doufejme, že takovou hloupost politické strany a hnutí nepředvedou.

Snaha některých politických stran a hnutí

vyvolat druhé, či třetí kolo hlasování o důvěře vlády, jen proto, aby se mohly dostat do koaliční vlády, je nesmyslné. Občané nejsou zvědaví na další politické dohadování, protože poskytli ve volbách jasné stanovisko, že hnutí ANO by mělo převzít vládu a rozhodovat, či spravovat republiku, během tohoto volebního období. Proto by vláda Andreje Babiše měla získat důvěru již v prvním kole, bez dalšího zdržování a dalších politických šaškáren.

Jednoznačná odpovědnost vlády ANO, dává šanci udělat pořádek a nahradit koaliční rozhádanost a neschopnost, smysluplným rozhodováním ve prospěch České republiky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 7.1.2018 18:06 | karma článku: 42,71 | přečteno: 5278x