Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

eneme

1. 1. 2011 21:36
Mají to doktoři dobře spočítané ??

Pořád jen čtu, slyším, jak doktoři dávají výpovědi, jak chtějí odejít, ale co jejich rodiny ?  ještě jsem neslyšela, že by nějaký doktor řekl odejdu do Rakouska, Německa s celou rodinou,,, anebo že bude dojíždět ?  Sice tam budou mít vyšší příjmy, ale ony tam budou podstatně vyšší i životní náklady !  A ty nervy ! Tam budou jinak hlídaní !

0 0
možnosti
ZK

SID09

2. 1. 2011 11:09
Re: Mají to doktoři dobře spočítané ??

Buďte v klidu - už ty výpovědi začali brát zpět. No - nátlaková akce nějak nevyšla tak, jak odbory předpokládaly.

Ještě je tu ale možnost pro byznismeny, že se jim někde podaří některé nemocnice zprivatizovat. Ztrátová nemocnice bez doktorů je úplný terno - z toho se dá vytřískat  hezký byznis. !!;-)

0 0
možnosti
JJ

Morava69

30. 12. 2010 7:41
Souruh Rath ať radši drží ...

... hubu ! Nesahá Hegerovi ani po kotníky. Jeho "velký" počin coby ministra zdravotnictví,  návrh na zrušení soukr. nemocnic, což by třeba v Jeseníkách postihlo nem. Jeseník, Šumperk, Rýmařov, a Bruntál - každý kdo se podívá na mapu musí uznat, že ten člověk je blb, když tvrdil, že to vše zvládne FN Olomouc. No a druhý počin, bylo "rádoby" zlepšení hospodaření ve Fakultních nem. které docílil oddalováním neakutních operací (nemocnice když operuje tak paradoxně prodělává) takže všechny ty náhrady kloubů ...atd. si v bolestech počkaly až se s. Rath bude moct před kamerami pochlubit, jaký že je ekonomický génius ! ;-€

0 0
možnosti
M-PVY

madqwert - politicky vezen yDnes

30. 12. 2010 8:09
Re: Souruh Rath ať radši drží ...

nelzi, rath je nechtel zrusit, ale prevest na neziskovky ;-D

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

29. 12. 2010 23:04
Pan dr.Rath ví jak situaci řešit, Čumpelíku

, na rozdíl od toho tutlače Hegera, který má za úkol dělat vše pro zachování zisků lékařské lobby na úkor lékařů.

0 0
možnosti
DEC

Dubito ergo cogito.

29. 12. 2010 23:39
Re: Pan dr.Rath ví jak situaci řešit, Čumpelíku

Rath je jako lékař absolutní nula a on to ví, proto neléčí ale dělá (úmyslně špatnou) politiku.

A skutečnému doktorovi Hegerovi nesahá ani po kotníky, proto na něj útočí kvůli svému pocitu toho věčně hloupějšího.

0 0
možnosti
S

simsII

29. 12. 2010 21:26
Pře chvílí-pokračování

Když tam budou

chybět tito lékaři-politici, nebude až tak hrozná škoda, ale mám trochu

obavu, že ani nic moc neumějí, protože by jinak do politiky nelezli a

drželi se svého kopyta, že? A po nemocnicích se může stát , že pojišťovny sáhnou do soukromých praxí, které pojištění pouštějí hodně žilou a doktoři z nemocnic mohou přijít o další lukrativní kšefty. Bude zajímavé sledovat, jak se bude situce ve zdravotnictví vyvíjet. V Německu již do plýtvání sáhli dost razantně. A stejnou cestou se mi zdá chce jít ministr Heger.

0 0
možnosti
M-PVY

madqwert - politicky vezen yDnes

29. 12. 2010 21:29
Re: Pře chvílí-pokračování

ze se plytva, je pravda... ale neplytva se na platech a to je to, na co lekari upozornuji... penez je dost, ale mizi v cernych dirach ;-D

0 0
možnosti
S

simsII

29. 12. 2010 21:22
Před chvílí

byl na ČT24 krátký spot, kde jedna lékařka doslovně řekla: nechci odcházet, chci zde zůstat pracovat dál, ale jde o ohod nocení naší práce. Takto přemýšlí a s tímto úmyslem dávalo výpověď tak 80% lékařů. Takže je jasné, že se jedná jen a jen o čistokrevné vydírání, protože se zpronevěřují svému heslu - Děkujeme , odejdeme. Ve skutečnowti odcházet vůbec nechtějí, jen se nechali zlákat k radikálním krokům a nátlaku již dost nevybíravému. A vydírání a braní si rukojmích (pacientů) lze považovt za velmi ubohé. Pokud ministr Heger sleduje optimalizaci zdravotnických zřízení a nechce se nechat natlčit do neúnosných nákladů do zdravotní péče, tak se může stát, že v nemocnici zůstanou ti lékaři, kteří výpověď nedali a potom se ještě naberou zpět či vyberou zájemci z řad potřebných specializací a ostatní lékři budou hledat a také nemusejí nalézt uplatnění. Také mne napadlo, že parlament a senát je nabouchaný doktory, tak lze

vydat nařízení krajní nouze i pro tyto ústavní instituce.

0 0
možnosti
M-PVY

madqwert - politicky vezen yDnes

29. 12. 2010 21:27
Re: Před chvílí

nemocnicnich lekaru chybi uz dnes 3000, tak nevim, na co heger se slavnou optimalizaci ceka ;-D

0 0
možnosti
J

jarno3

29. 12. 2010 20:47
Nemůžou ?

Můžeš objasnit proč?

0 0
možnosti
ZK

SID09

29. 12. 2010 20:27
Prosím

Prosím sdělovací prostředky, aby neunavovali veřejnost ( a  zejména mě ) tímto pseudoproblémem. !!!!

Do zahraničí 4 tis doktorů během několika měsíců prostě odejít nemůže. Může dojít maximálně k pohybu mezi špitály v republice, což je naprosto běžná migrace prac. sil. Takže nechme jen na ministerstvu a ředitelství nemocnic, jak tuto nátlakovou hru zvládne. Je to jen hra - nic víc !!!!

0 0
možnosti
M-PVY

madqwert - politicky vezen yDnes

29. 12. 2010 20:33
Re: Prosím

muzou odejit z oboru ne? ;-D

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

29. 12. 2010 20:26
Tentokrát s Vámi nesouhlasím

Především není pravdou, že chtějí plat jako v Německu, chtějí násobek průměrného platu jako je v Německu. To je obrovský rozdíl. Chápu, že mnoha lidem do kožichu doslova vrostla myšlenka, že lékař je poslání, které lékař bude vykonávat doslova jako ovce. A to opomíjím skutečnost, že málokdo z Vás, kdo takto píše zná skutečný stav zdravotnictví čo co v něm politici doslova napáchali. Jistě příjemné takové konání lékařů zrovna není, zvláště když je ministrem Leoš Heger - člověk s určitým kreditem. Málokdo si ovšem všímá přebytku na účtu pojišťoven, které říkají, že na ty platy je. Málokdo si všímá, že za krkem Hegera sedí monarcha Kalousek, jenž diktuje Hegerovi co ano a co ne. Málokdo si všímá, že těm nemocničním lékařům nejde jen o ty platy, ale i o nějaké smysluplné zdravotnictví a tedy i o pacienta. A ono dvacet let vpodstatě jen upozorňovat a být za ovci - jednou ta trpělivost dojít musela. Obracíte se ovšem na špatnou adresu - ta pravá adresa je adresa politiků - zejména některých.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

29. 12. 2010 20:32
Re: Tentokrát s Vámi nesouhlasím

Děkuji, napsal jste to velice hezky a na rozdíl od autora blogu Vaše vyjádření popisuje skutečně to co se děje.

0 0
možnosti
F

Fiara.L@seznam.cz

29. 12. 2010 20:19
Haha

Kývání je přece tak vyčerpávající.....Nakonec je to jediné zadání,které od vlády při jmenování dostal - kývat vládě na všechno.

0 0
možnosti
M

Michaell

29. 12. 2010 20:29
Re: Haha

Pane Fiaro,přál bych vám, aby jste byl na jeho místě...je jedno,kdo tam sedí,ten se musí přizpůsobit

0 0
možnosti
JF

ffanaj

29. 12. 2010 20:02
Především poslání

Super článekR^ a navíc si myslím, že lékař( tělem i duší) své povolání bere jako poslání a tudíž by ho ani ve snu nenapadlo, být na straně vyděračů.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

29. 12. 2010 20:08
Re: Především poslání

Pokud by ho nemocnice ubytovala a stravovala na své náklady, tak věřím, že by se několik nadšenců našlo. Jinak Vaše zajímavá myšlenka o poslání narazí na realitu dnešního světa, když ten doktor přijde domů a uslyší: tady máš složenku na nájem, támhle synovi na odborné kroužky, z banky volali co je se splátkou hypotéky za byt, tak až Ti přijde výplata, tak to z ní prosím zaplať ..... Kolik lidí by si trouflo odpovědět "sežeň si někde peníze sama, věděla jsi že jsem přísahal a že do práce nechodím kvůli výplatě, ale kvůli POSLÁNÍ!"

0 0
možnosti