Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Může se to někomu nelíbit, ale president ČR Miloš Zeman má zase pravdu

Za propadem ČSSD v krajských volbách není práce krajů, kde se hejtmani snažili odvádět dobrou práci pro své občany, ale spíše politika ČSSD na celostátní úrovni.   

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

se ze všech sil snažil dělat úspěšnou vnitřní politiku. Nelze ho nepochválit za opatření, které částečně zvýšily životní úroveň občanů, ale za odmítnutí zdanění pochybných církevních restitucí. ho téměř nikdo nepochválí i když stačilo říci, že se k této otázce ČSSD vrátí po dalších parlamentních volbách, protože tuto otázku nyní blokuje účast KDU–ČSL ve vládě. Přitom lze pochválit rebelský postoj úspěšného hejtmana Zimoly v této věci, bez ohledu na KDU-ČSL. Ostatně by nebylo vůbec od věci přijetí zákona, který vymezí používání církevního majetku, včetně financí, který pochází historicky z rukou našich, církví ovládaných věřících občanů a zdanění podnikatelských aktivit církví tak, aby nebyly církve zvýhodněny oproti ostatním podnikatelům ve stejném oboru. Úspěšný vliv neměla ani aktivace informační cenzury a řízené propagandy, kdy místo připomenutí zrady Československa související s podepsáním Mnichovské dohody, jsme s velkou celostátní parádou oslavovali nedožité 80-tiny Václava Havla. Není dobré potlačovat, či zapomínat na osudové okamžiky naší historie.

Obdobné je to s majetkovými přiznáními,

kde ČSSD odmítlo povinnost majetkových přiznání pro všechny občany a schválilo zpětnou platnost 3 roky, oproti názoru presidenta ČR, který chtěl zpětnou platnost co nejdelší a tím ČSSD dokončilo tlustou čáru za zlodějnami po převratu roku 1989, kterou svou trestní amnestií zahájil president Klaus. Teď nemůžete poznat, kdo je v rámci tzv. elity schopný poctivý podnikatel a kdo schopný zloděj a těžko se ubráníme poznámkám, že náš stát ovládají také ti, kteří si nakradli po převratu.

Slibovaný zákon o obecném referendu občanů,

který Dienstbier ČSSD opakovaně sliboval do roka i přes jeho podporu presidentem ČR, se pořádně zadrhl a jeho návrh doznal oproti původním návrhům, kdy byla ČSSD v opozici, zásadních změn, které v podstatě omezují jeho význam, platnost i použitelnost. Trapností je skutečnost, že v rámci důležitosti se poslanci nyní zabývají zákazem kouření v autech s dětmi, což stejně žádný normální občan i bez zákona nečiní, ale asi nemají poslanci nic důležitějšího k projednání. Neschopnost zpřístupnit záznamy z jednání Poslanecké sněmovny a Senátu v archivu ČT, aby si je mohli občané pustit kdy chtějí, nadále zpochybňuje někdy užitečnou práci poslanců a senátorů. Občané si takto zcela oprávněně myslí, že tam poslanci a senátoři za ty svoje vysoké platy, stejně nic nedělají, protože většina občanů nemá možnost, ani čas, sledovat jednorázové noční záznamy z jednání.

Problém je také v zahraniční politice,

kde se premiér Sobotka točí, jako korouhvička. Za zásadní odmítnutí kvót pro uprchlíky, by ho bylo možné pochválit, ale pokud přijmeme přidělené tisíce uprchlíků bez kvót, tak je ta šaškárna s kvótami spíše trapná, zejména pokud už pro uprchlíky schválila vláda finanční prostředky. Z jedné strany naprostá většina občanů i politiků kritizuje vměšování Evropské komise do vnitřních kompetencí jednotlivých států a stačí jedna návštěva pí. Merkelové v Česku a Česká i Slovenská republika už nemá důvod požadovat změnu kritizovaných základních smluv EU, ani v rámci V 4. Ještě k tomu premiér Sobotka navrhl vytvoření Evropských vojenských jednotek požadovaných zejména ze strany USA, tedy samozřejmě i Německa. Spíše bychom měli donutit k aktivní činnosti NATO, ve kterém pravidelně zasedají a rozhodují představitelé většiny zemí EU, protože právě některé státy NATO mají podstatnou odpovědnost za vznik uprchlické krize. Proto by měly přijmout potřebné kroky k zastavení bojů v Sýrii a zajistit návrat uprchlíků zpět do jejich domovů v Sýrii, což by bylo nejlepším a skutečným řešením uprchlické krize.

Nečitelné bylo rovněž jednání ministra vnitra Chovance (ČSSD)

zejména v souvislosti s urychlenou reformou policie, kterou nyní prošetřuje poslanecká vyšetřovací komise. Problém je i s kompetencí ministrů, týkajících se Státní hranice ČR a výsostných území ČR. Nebylo to v minulosti jen ministerské podepsání vrácení části území ČR Polsku, které na základě předchozích smluv patřilo ČR, ale i současné ministerské podepsání smlouvy, která povoluje zasahování Německé policie na území ČR v délce 10 km od hranice a to bez předchozího oznámení, což se týká i Chebu. Možná se mohlo rovnou domluvit volné zasahování Německé policie na celém území bývalých Sudet. Těžko se ohánět recipročním nárokem. Je podivné, že přes navýšení prostředků pro vnitro a policii, nejsou naši policisté sami schopni zajistit pořádek na území našeho státu, ale zde především chybí potřebná úcta ke Statní hranici ČR, výsostnému území ČR a povinnost projednávat veškeré záležitosti týkající se Státní hranice ČR a výsostného území ČR, Poslaneckou sněmovnou ČR.

V jednom má premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) z části pravdu,

že hejtmani už vládnou 8 let a tak občané pravděpodobně chtěli nějakou změnu, či nové myšlenky. Jenže opomněl, přes jeho nesporné vysoké kvality a schopnosti překvapivých změn názorů a úspěšných, někdy úsměvných kompromisů často vyplývajících ze servility k politice EU a USA, že by občané pravděpodobně rádi uvítali změny především ve vedení ČSSD, protože pokud bude pokračovat dosavadní kompromisní a nedůsledná politika ČSSD se stejným vedením, tak je předpoklad, že v parlamentních volbách nedosáhne ČSSD ani výsledku, který dosáhla nyní v krajských volbách. S ohledem na mimořádné schopnosti premiéra to není nic osobního, ale možná by se mohl premiér ČR Bohuslav Sobotka (ČSSD),

nad logickým názorem presidenta ČR Miloše Zemana, alespoň zamyslet.

 

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 11.10.2016 10:38 | karma článku: 35,86 | přečteno: 1604x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Vláda získala důvěru sněmovny, ale nebylo to úplně bez problému

Je potřeba pogratulovat premiérovi Petru Fialovi, ale představa, že by vyslovení důvěry v poslanecké sněmovně dopadlo jinak, je v naší zastupitelské demokracii bez přestupu poslanců prakticky nemyslitelné.

14.1.2022 v 6:46 | Karma: 17,53 | Přečteno: 312x | Politika

Jiří Čumpelík

Polemizovat s panem Trčálkem je pouze zbytečná ztráta času

Pán Trčálek je mladý mimořádně chytrý a inovativní bloger, se spoustou neotřelých nápadů, který strčí do kapsy všechny další blogery, což ho jistě opravňuje vznášet kritiku i nepřímé urážky na jiné blogery.

19.11.2021 v 20:28 | Karma: 30,86 | Přečteno: 825x | Politika

Jiří Čumpelík

Tip pro předsedu vlády ČR - navrhnout Kajínka do funkce ministra spravedlnosti

Dle některých našich odborných politologů a jiných expertů musí prezident ČR jmenovat osobu ministra navrženého předsedou vlády. Prezident ČR dle Ústavy ČR prý nemá právo VETA a tak by musel jmenovat i ministra Kajínka.

19.11.2021 v 14:35 | Karma: 23,38 | Přečteno: 380x | Politika

Jiří Čumpelík

Situace v Evropě potvrzuje nekompetentnost i neschopnost Evropské komise,

která se stará o prosazování Lisabonské smlouvy ve státech, které realizují demokracii tak, jak to požadují jejich občané, místo toho, aby včas a s předstihem řešila problémy, které skutečně ohrožují, či omezují většinu občanů EU.

13.11.2021 v 18:46 | Karma: 28,63 | Přečteno: 694x | Politika

Jiří Čumpelík

Ruští Bohatýři předvedli, že je nikdo nezastaví když plní své bojové úkoly

Vyhnali Napoleona, vyhnali Němce, nyní vyházeli do vzduchu sklady zakázané munice v Bulharsku i Česku a ještě si mezi tím zaskočili do Anglie kde se pokusili zlikvidovat agenta Skripala.

27.4.2021 v 12:03 | Karma: 23,22 | Přečteno: 551x | Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"