Mariánský sloup,symbol církevní i Habsburské nadvlády se má vrátit na Staroměstské náměstí

Vrchol drzosti vůči Českému národu i vůči našemu presidentu T.G. Masarykovi. Oslava militantní církevní protireformace a rekatolizační ideologie. Symbol útisku a církevní roztažnosti. Urážka všech Pražáků, Čechů i Moravanů.

Pomník mistra Jana Husa z roku 1915

připomíná především upálení mistra Jana Husa v boji za „Pravdu“ v Kostnici roku 1415 a následnou odvahu Čechů a Moravanů, bojovat proti církevní zlu a útisku. Nese na sobě  dva důležité nápisy pro náš národ:

„Milujte se a pravdy každému přejte“

„Věřím že vláda věcí Tvých k Tobě se zase navrátí, ó lide Český“

A teď mu někteří církevní papaláši s podporou 34 Pražských zastupitelů, z 65 zastupitelů a jejich podporovatelů chtějí dát do cesty Mariánský sloup, symbol útisku Čechů a Moravanů, který občané Prahy strhli v roce 1918, tedy v roce vzniku Československé republiky.

Potvrzuje se církevní vládychtivost a její neustálé roztahování.

Stojí za tím především obvyklé politické strany, jako je samozřejmě KDU-ČSL, TOP 09 a ODS. Přidal se i přívěšek TOP 09, tedy STAN. Podpořily církve už v církevních restitucích, kdy netečně přehlížely zákon podepsaný presidentem Dr. Edvardem Benešem, který odebíral všem vlastníkům půdu nad 50 ha již v roce 1947, tedy i církvím, která měla být rozdělena především bojovníkům proti nacistům, a to ještě před nástupem komunistů. Půda nad 50 ha tedy neměla být součástí restitucí. 

Kam se dnes podíváte, tam leze církev. 

Na některých Bohulibých aktivitách vydělává církev obdobně, jako některé soukromé firmy, či neziskové organizace. Je potřeba si uvědomit, že církev není žádný Bůh, ale společenství, které na neviditelném Bohu dobře vydělává už od středověku. Dřív to bylo mečem a násilím, později nátlakem a kázáním. Jediná církev, která si zaslouží skutečné uznání je Bratrská jednota Baptistů, připomínající mimo jiné, potomky občanů, kteří museli v době nesvobody, či útisku odejít a která, jako jediná, odmítla finanční prostředky z prosazených církevních restitucí!

Jsme převážně vyspělý a vzdělaný ateistický národ Čechů a Moravanů,

který po svých historických zkušenostech dávno nevěří na Boha a Boží pohádky, ale pohádky a oslavy má většinou rád. Protože žádného neodvolatelného Boha stejně nikde nenajdeme tak, pokud se potřebujete modlit, modlete se k růžím, polním květům, či stromům, protože o našem narození i o naší smrti, stejně, jako u všech ostatních živých tvorů na Zemi, rozhoduje sama příroda.

Koho jste si zvolili  do svého zastupitelstva Pražané?

O návratu Mariánského sloupu na Staroměstské náměstí nemůže rozhodnout 34 Pražských zastupitelů s převahou 2 hlasů, stejně jako to bylo u církevních restitucí. Někteří zastupitelé zcela ignorovali negativní vyjádření 26 našich předních historiků umění.

O Mariánském sloupu může rozhodnout výhradně referendum občanů.

Staroměstské náměstí je vizitkou našeho národa a těch svatých je tam až dost. Probuďte se, nenechte se nechat opakovaně manipulovat církví a nechat se nutit přehlížet zdánlivé maličkosti. Jde o naši čest a národní hrdost. Nevěřím, že lhostejnost je vizitkou Čechů a Moravanů. Obracejte se jakýmkoliv způsobem na Pražské zastupitele a požadujte nové hlasování, které přinese schválení referenda občanů, které by mělo 

rozhodnout o církevním Mariánském sloupu s konečnou platností. 

 

 

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 26.1.2020 8:38 | karma článku: 34,27 | přečteno: 1096x