Maká ten nový premiér Andrej Babiš, jak sliboval, nebo nám jenom lhal?

Někteří, zejména novináři, stále vytahují problémy okolo něčeho, co je už rozhodnuto. Máme sice staršího, ale teď nového presidenta ČR Miloše Zemana a nového premiéra Andreje Babiše. Přitom dobře vědí, že to nezmění.

Nezbývá, než konstatovat,

že nás premiér Andrej Babiš, předem seznámil s čím a za jakým účelem jede do Sofie a o čem bude jednat s bulharským protějškem s Bojkovem Borisovem, který bude vést bulharské předsednictví v Radě EU do června tohoto roku.

Nezbývá, než konstatovat,

že nás premiér Andrej Babiš po jednání s Bojkovem Borisovem informoval o přátelském jednání o vzájemné podpoře při jednání v Radě EU v oblasti řešení uprchlické krize, rozhodování o fondu soudržnosti a z naší strany o podpoře Bulharska, zejména ve věci jeho vstupu do Schengenu, atd..

Nezbývá, než konstatovat,

že nás premiér Andrej Babiš informoval, proč je potřebné, aby odjel do Davosu a účastnil se jednání s politiky z ostatních zemí, včetně Merkelové a především za účastí Donalda Trumpa s tím, že na Ekonomickém fóru v Davosu, ve svém projevu informoval o názorech České republiky na EU, o čemž nás také následně informoval.

Nezbývá, než konstatovat,

že nás premiér Andrej Babiš informoval, že jede do Bruselu vysvětlit naše stanovisko ke kvótám, revizi azylového systému, k rozpočtu i k žalobě na ČR a brexitu. O jednání s předsedou komise Jean–Claude Junckerem, místopředsedou Fransem Timmermansem, vyjednávačem pro brexit Michelem Barnierem a eurokomisařkou Věrou Jourovou nás následně informoval s tím, že jednání byla obtížná a jsou dosud otevřená. Někde i zaznělo, že Andrej Babiš informoval, že podání žaloby vyvolalo špatnou náladu v České společnosti a vnitřní tlak na vyvolání czexitu.

Nezbývá, než konstatovat,

že i když vynecháme jeho další jednání a podané informace, že ten náš nový premiér Andrej Babiš zatím skutečně předvádí, mimořádné schopnosti v jednání, skvělou organizační pružnost podloženou skutečnou znalostí cizích jazyků a zejména to, jak by měl makat skutečný politik.

Nezbývá, než konstatovat,

že sám premiér Andrej Babiš prohlásil, že vláda bude respektovat usnesení Poslanecké sněmovny ČR, týkající se těžby Lithia, což oproti nevýrazným, či nejasným postojům bývalého premiéra Sobotky, můžeme opět výrazně pozitivně kvitovat.

Mnozí podnikatelé přesto zůstanou

na premiéra Andreje Babiše naštvaní za zavedení EET, hlavně doktoři, kteří k tomu EET, se musí ještě naučit psát recepty přes Internet, ale voliči Andreje Babiše, pokud se mu podaří zajistit si podporu své jednobarevné vlády od KSČM, ČSSD a SPD tak, aby získal důvěru Poslanecké sněmovny ČR, budou se svojí volbou ANO Andreje Babiše, zcela jistě mimořádně spokojeni.

Pokud Andrej Babiš najde způsob,

jak výrazně podpořit rozvoj živnostenského a malého podnikání, jak příliš neomezovat, ale naopak podporovat přímou demokracii rozhodování občanů, jak realizovat přestavbu zejména středního a vysokého školství a řešit inkluzi, jak zajistit síť systému veřejné zdravotní péče, jak zásadně snížit administraci státu, jak se vypořádat s různými neziskovkami a obecně prospěšnými společnostmi a jak přiblížit daňový systém směrem k západním státům, což tady dosud nikdo nedokázal, pak pokud Andrej Babiš nic podstatného ve svém funkčním období nezkazí a udrží spolupráci s presidentem ČR Milošem Zemanem na oboustranně dobré úrovni, tak bude moci premiér Andrej Babiš možná

aspirovat za dosud nejlepšího premiéra České republiky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 2.2.2018 12:34 | karma článku: 25,06 | přečteno: 716x