Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

Jeho obvinění ze spolupráce s StB 

má podstatnou chybu. Neobjevila se jediná jeho zpráva pro StB, ve které poškodil jinou osobu, ani zpráva, která by překračovala povinné informace, které museli občané často vyjíždějící z komunistického režimu do zahraničí předávat StB.

Obvinění

že je Andrej Babiš pro své názory bezpečnostním rizikem je rovněž děravé. Prosazování jednání o míru na Ukrajině je v zájmu i České republiky. Mír v Evropě je pro Českou republiku rozhodně přijatelnější a výhodnější, než pokračující válka na území Evropy, která ohrožuje svět použitím jaderného arzenálu. To vůbec neznamená, že by Ukrajina musela ustupovat všem návštěvníkům Ruska, ale pokračující válka a spousta mrtvých Rusů a Ukrajinců nic neřeší. Současné dodávky nábojů pouze zajišťující obranyschopnost Ukrajiny.

Co má na svědomí Andreje Babiše?

Odhalil skutečnost, že naši voliči nemají ve většině případů přehled o tom koho volí a kdo jsou vlastně ti kandidáti, kteří chtějí být zvoleni. Volíme naslepo, nevíme o těch kandidátech téměř nic. Nevědí to ani poslanci navzájem, jinak by se Andrej Babiš nemusel ptát, zda má Jan Lipavský rodinu, děti a jaké známé cizí jazyky.

Je ostudou v dnešní informační době,

že kandidáti nemají povinnost informovat voliče o svém vzdělání, o své rodině, o svých zkušenostech, o svých předchozích zaměstnáních i svých majetkových poměrech. Samozřejmě io svých názorech ao tom, co chtějí v nových funkcích prosazovat. K tomu stačí stránka na internetu, kterou si může každý volič přečíst. 

Obdobně je potřeba přidat povinnost pro veřejnoprávní televizi,

nebo Poslaneckou sněmovnu, zajišťovat pro veřejnost video záznamy z Poslanecké sněmovny, aby si občané mohli kdykoli ověřit, jak zvolení kandidáti prosazují své i jejich názory.

Nikdo nechce být slepý

a nevědět koho volí. Jde také o odkrytí vztahů a vazeb mezi politikami tak, aby odhalil i případný protekcionismus. Volič chce mít o kandidátech, kteří chtějí zvolit, potřebné informace

ai to patří k základním atributům demokracie.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 19.3.2024 7:49 | karma článku: 33,28 | přečteno: 947x