Lišák Andrej Babiš si poradil se současnými politiky tak, jak to asi dělal i v komunismu

Vymysleli si na něho zákon "lex Babiš,“ jenom zapomněli, že Andrej Babiš není žádný moula a tak s klidem převedl v rámci zákona firmy do svěřeneckých fondů a umístil v nich taky svoji manželku, což mu žádný zákon nezakazoval. 

Drzost přímo příkladná.

Zákony se musí dodržovat a tak je Andrej Babiš dodržoval. Nelze mu zazlívat, že jeho bývalé podniky v rámci Agrofert , ve vlastnictví svěřeneckých fondů se úspěšně rozvíjely a získaly ještě víc dotací, než když vlastnil Agrofert , Andrej Babiš. Premiér Andrej Babiš od platnosti zákona tedy žádný Agrofert nevlastní, tedy nemůže dle zákona do rozvoje jednotlivých podniků v rámci Agrofertu zasahovat a zakazovat jim přijímat dotace na jejich rozvoj. Pokud někde byla chyba v dotacích, tak to asi nebyla chyba Andreje Babiše a pokud některé podniky získaly dotace neoprávněně, tak je budou muset vrátit, nic víc z toho neplyne.

Nadržení politici na vládní křesla

z tzv. „Demokratické opozice,“ i s Piráty, kteří spolu s neziskovou Transparency Iternational Davida Ondráčky podávali podněty Evropské komisi s udáními na premiéra Andreje Babiše, zatím příliš neuspěli a ten jejich úspěch je ještě daleko. Piráti se chtěli  politického konkurenta ANO zbavít, ale ono tak lehce nepůjde. Jejich styl politiky skutečně odpovídá Pirátům. Pravděpodobně nepomohou ani demonstrace vedené propojeným spolkem  "Milion chvilek“. Snaha o zveličení problému a podražení nohou premiéru Andreji Babišovi je z toho cítit na hony daleko.

Evropské komisi,

se nelíbí, že náš drzý premiér Andrej Babiš patří mezi přední politiky, kteří chtějí omezit pravomoci Evropské komisi a převést hlavní pravomoci do Evropské rady, kde rozhodují představitelé jednotlivých států, což omezuje snahu některých evropských politiků udělat z Evropské Unie, jednotně řízenou eurofederaci. Rovněž se jí nelíbí, že premiér Andrej Babiš patří v rámci V 4 mezi politiky, kteří se zásadně brání přerozdělování migrantů, což jistě nepřispívá k pozitivnímu postoji k premiéru Andreji Babišovi od Evropské komise.

Propojený  "Milion chvilek,“

zase vytýká Andreji Babišovi mimo jiné, že se pletl do podnikání své manželky v rámci výstavby Čapího hnízda, tedy, že je to důkaz, proti Andreji Babišovi. Chtěl bych vidět chlapa, který by se nepletl do podnikání své manželky, zejména když ví, že ho to bude stát ještě další peníze, než si představuje jeho vlastní manželka. Pěkně hloupý důkaz. Ostatně ten humbuk, kolem premiéra Andreje Babiše a Marie Benešové, o serioznosti aktivistů vůbec nesvědčí.

Zatím lze říci,

že jediná SPD Tomia Okamury si zatím zachovala potřebný odstup od předběžného znění zprávy končící Evropské komise, nedělá humbuk a hodlá počkat na výsledek dalšího řízení. Určitý odstup si udržují i komunisté. Politici ČSSD zase neví, kam se vrtnout. Jejich snaha po odlišení od ANO ve vládě a další chyby, jim pouze zhoršily jejich špatnou politickou pozici. Pokud by ministři ČSSD s ANO ve vládě společně úspěšně spolupracovali, mohli mít daleko lepší volební výsledek. Pokud se rozpadne jejich vláda s ANO, tak ČSSD pravděpodobně skončí ještě hůř.

Tak trochu nevím komu fandit.

Zda tzv. „Demokratické opozici,“ která nás straší, že s premiérem Andrejem Babišem ztrácíme kredit na mezinárodní scéně a že budeme vracet půl miliardy korun, nebo lišákovi Andreji Babišovi, který už prokázal svoje schopnosti v zahraniční politice, v zamezení přílivu ilegálních migrantů, ve zlepšení životní úrovně většiny občanů a který tvrdí, že Česká republika nic platit nebude, protože on dodržel všechny zákony, tedy spíše budu v tomto sporu zatím fandit tomu lišákovi,

který už alespoň něco dokázal.

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 2.6.2019 2:47 | karma článku: 43,51 | přečteno: 5697x