Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

jáša

18. 11. 2011 21:39
Pane M99 a ostatní tkzv.pravičáci ,

........máme asociálně kapitalistickou - tržní ekonomiku ...... a ne sociálně tržní ekonomiku, to by se nemohlo dít to ,

co se v této době děje. Současný politický, společenský a ekonomický vývoj můžou chválit , mimo zloděje a korupčníky  jen lidé slabého ducha , nebo provokateři , kteří mají radost z toho , jak jsou ostatní lidí nas..ani.

0 0
možnosti

dimple

19. 11. 2011 11:29
Re: Pane M99 a ostatní tkzv.pravičáci ,

já jsem rád, když je někdo nas...., je pak vidět, že se něco děje... Co znamená sociálně tržní ekonomika?

0 0
možnosti
EP

pokaseda

18. 11. 2011 10:45
Vše je v lidech

Říkávali komunističtí pohláváři, když to někde drhlo. Rádi hledali viníka a když to byl partajník, tak ho uklidili směrem nahoru a když to byl bezpartijní, tak dostal co proto. Lid žil v zologické zahradě, dostal co bylo třeba, ale odvážni jedinci se stále pokoušeli dostat se ven. Když se to podařilo tak se každý o sebe musel postarat sám. Dovnitř, i když tam bylo vše jisté se nikdo necpal.

Nadpis článku je docela humorný. Když to lidé chtějí tak se o to musí snažit a snažit, až se jim to podaří. Skutečná svoboda je vnitřní stav člověka / i za komančů byli ti co  o to usilovali svobodní/. Být demokratem to je neustálá snaha člověka být lepším. Když se to všem podaří bude demokracie i solidarita.

Jen prosím nesvádějme stále něco na druhé, na ty co byli , na ty co vyhráli volby, na ty co sedí v parlamentu, na vládu, na chyby v zákonech, na žurnalisty,  na počasí, na školy, na sousedy a na všechno kolem. A když dojdeme k tomu, že je vše špatné, žááme rezolutně nápravu.

0 0
možnosti

jrc

18. 11. 2011 20:26
Re: Vše je v lidech

Nemáte opravdu.

Většina občanů žije v systému, který jim poskytuje určité životní podmínky dle svých pravidel.Pravidla kapitalistického systému jsou dány mocí a penězi.

Ti, kteří se dostanou k moci a penězům vládnou a drží se svých koryt za každou cenu. Nejde o žádnou demokracii a svobodu. Tu si ukradli mocní a bohatí pro sebe.

Pokud lidé chtějí vrátit ukradenou demokracii a svobodu pro sebe, nemohou usilovat o nápravu, ale musí změnit systém!!!

0 0
možnosti
KV

KarelV

18. 11. 2011 9:53
Ke snižování státního dluhu může dojít teprve až...

teprve až ... nějaký Zorro mstitel zapíchne všechny mafiány, které bezostyšně rozkrádají státní peníze ;-)... a až si stát přestane půjčovat od ZAHRANIČNÍCH bank a začne s půjčováním od STÁTNÍ  banky, banky ryze české - a až úroky z tohoto půjčování půjdou ZPĚT do státní pokladny... a tedy na náklady se státní správou ... nikoli jako odměna zahraničním akcionářům... RvRvRv

Jinak toho vyvádění peněz mimo státní pokladnu a mimo republiku NIKDY nebude konce !!! ;-€

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

18. 11. 2011 10:03
Re: Ke snižování státního dluhu může dojít teprve až...

nově se již nepoužívá termín vyvádění, nýbrž odklonění

0 0
možnosti
H

habit-.!..

18. 11. 2011 9:51
... a taky jste tenkrát měl 32 vlastních zubů, co?

... o kvalitě života, zdravotnictví a solidarity vůbec nejlépe vypovídá délka života - za reálného socialismu byste byl už dávno za hranicí průměru, a díky "vzorné a bezplatné péči" nejspíš i za hranicí pozemského života...Rv

0 0
možnosti
B

bofums

18. 11. 2011 9:48
Čumpelík je lepší blog od blogu !

;-DTedy, dneska jste jim to dal ! Pokud kapitálisti najdou čas a hlavně sílu k pročtení Vašich úvah,

jistě se nad sebou hluboce zamyslí ! Jistoty fuč ! Kdo za nás /  to zřejmě již nebude naše starost,

pane Čumpelíku! / všechno to rozhazování zaplatí ? Každý by se chtěl mít lépe, ale těch, kteří  by

se chtěli mít líp ze soc. dávek je už trochu moc, nemyslíte ? Přesto kladně hodnotím, že už nevyzý-

váte k " revoluci " a " defenestraci ". A to je chvályhodné-jó - a zlepšete interpunkci!!

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

18. 11. 2011 9:39
Dobrý článek

ke změnám dojde, režim ekonomicky krachuje. Neschopní diletanti, kteří to vedou, musí být odstaněni brzy, jinak dojde k nevratným škodám na majetku i úsporách občanů !

0 0
možnosti
JM

M99

18. 11. 2011 9:48
Re: Dobrý článek

Dobry clanek? Spatny clanek stavici na usudcich, predpokladech a domnenkach autora. Nikoliv na faktech.

Z clanku je patrny jen to, ze autor absolutne netusi, o cem mluvi, byt je sam treba presvedcen o opaku.

1 0
možnosti
JM

M99

18. 11. 2011 9:32
...

Jaky kapitalisticky system? Mame tu socialismus s jistymi znaky kapitalismu... s naznakem trzniho prostredi, ktery je o trhu fakt jen pri velice vzdalenym pohledu. Socialne-trzni ekonomiku. Zadnej kapitalismus.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

18. 11. 2011 9:31
Dotaz

Můžete někde vysvětlit pojmy - skutečná svoboda, demokracie a solidarita?

Pravděpodobně si pod tím představujete něco jiného než já.

Chcete skutečnou svobodu a naříkáte nad ztrátou jistot, to se z mého pohledu dost rozchází. Celkově mám pocit, že se Vám stýská po socialismu, což se rozchází jak s demokracií tak solidaritou.

1 0
možnosti
OK

iacobau

18. 11. 2011 9:28
Pane Čumpelíku,

neschovávejte se prosím za systém. Kapitalismus je svobodné tržní prostředí. Svoboda je dobrá věc v rukou osobnosti s morálním kreditem. Jestliže jsme tu 40 let bourali morálku, je naivní si myslet, že mávnutím kouzelného proutku se z nás stanou noví lidé.

Režim se změnil, ale lidé zůstali. Nevím proč máte potřebu odsuzovat svobodné tržní a demokratické prostředí namísto nás samých, kteří této svobody (někdo více, někdo méně) zneužíváme.

***

Mravní úpadek obvykle nazýváme krizí kapitalismu. Je to doba příležitostí pro různé psychopaty.

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"