Který nevzdělanec organizoval protesty studentů na den 79. Výročí okupace Československa?

14. března 1939 byl vyhlášen samostatný Slovenský stát. Dne 14. března 1939 začalo Maďarsko obsazovat Podkarpatskou Rus. 15. března 1939 v ranních hodinách překročila vojska Německé nacistické Říše hranici Československa.

Nastala nejčernější historie od vzniku Československa.

V poledne byl obsazen Pražský hrad i s podporou českých Němců. Hitler na Pražský hrad dorazil večer, kde ho již vítala německá jednotka SS. 16. března 1939 vyhlásil Adolf Hitler z Pražského hradu zřízení Protektorátu Čechy a Morava. Během německé okupace zahynulo přes 100 tisíc obětí z řad židů, odbojářů, sociálních demokratů, komunistů i studentů.

Stydět by se měli především rektoři vysokých škol,

ředitelé středních škol, učitelé a profesoři, kteří nebyli schopni studentům dostatečně připomenout, že v den 79. Výročí rozbití a okupace Československa vojsky Německé nacistické Říše by měli studenti především věnovat vzpomínce na pokus o zničení Československa ze strany Německé nacistické Říše i na tehdejší zradu politiků ze strany Francie a Velké Británie.

Politicky zaměřené studenské demonstrace,

organizované studenty spojenými se současnou opozicí, mohly proběhnout bez problému v jiném termínu. Památka obětí rozbití a okupace Československa se nedá překročit. Ani ta veřejná Česká televize nepřekročila svůj stín a nepřipomněla 79. Výročí rozbití a okupace Československa vojsky Německé nacistické Říše samostatným programem. Možná se to ČT dnes politicky nehodí, ale zato máme dost informací o bojích v Sýrii.

Fandím mladým učňům i studentům,

ale měli by vážit, kdo je organizuje, kdo je v pozadí a komu svými demonstracemi slouží. Jestli těm správným politikům, nebo zcela náhodou zrovna těm, kteří chtějí studentům to studium zpoplatnit a zadlužit je studijními půjčkami. Je správné, že se zajímají o politiku, ale dobré by pro ně bylo,

kdyby se nebáli pomocí demonstrací prosazovat především své vlastní zájmy!

Pozn. Revoluce mladých

http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=622912

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 16.3.2018 11:30 | karma článku: 42,51 | přečteno: 1823x