Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Pane Čumpelíku, zatím pouze stát v roce 2008 prodal tisíce tun lithia za 866 000 Kč. Vše ostatní jsou pouze spekulace.

0 0
možnosti

Nevím o tom,

napište nám k tomu víc. Třeba to odstraní spekulace.

1 0
možnosti

J82a14n 50Š78u17r72c

16. 10. 2017 13:58

A že komunisté dávali celé roky zadarmo uran SSSR, to vám nevadilo? Navíc uran těžili naši lidé (muklové) a ne žádná zahraniční firma. Spojené státy by za náš uran zaplatili, ale komouši ho raději dávali zadarmo. A také se jednalo o naše národní bohatství jak tady neustále omíláte. Samozřejmě, že vám toto nevadilo, ale najednou vám vadí lithium. To jste najednou nějak prozřel...

3 0
možnosti

Pane Šurci,

uran dodával do SSSR komunistický totalitní režim, zda zadarmo, nevím. Dělal jste snad proti tomu něco vy, pokud jste to věděl?

Žijeme nyní v demokratickém režimu a vám vůbec nevadí, že pravděpodobně, jako v komunismu, dochází se zásobami našeho Lithia k dalšímu tunelu na občany.

Vypadá to, že jste dosud neprozřel především vy!

1 1
možnosti
Foto

J47a13n 10H59a36v65e27l21k48a

16. 10. 2017 11:27

Babiš začal vrtěti lithiem - a ono to fakt zabírá!

1 0
možnosti

No vidíte pane Havelko,

zabírá to víc než Čapí hnízdo. Nedivte se, v tom Lithiu mohou lítat miliardy.

1 1
možnosti
LV

Lithium je s malým l, není to vlastní jméno. Ani Média. Vy, pane autore, nejste zjevně schopen obstarat si základní informace ani o jazyku, kterým píšete, natož o věcech, o kterých píšete. Zvláštní je, že skupina Vám podobně smýšlejících a podobné demagogické věci publikujících autorů, je tvořena převážně osobami v raně důchodovém věku, především muži s knírkem.

Dělá to na mě dojem, že jste výsledkem nějakého marketingového šetření, že se vůbec nejmenujete tak, jak uvádíte, možná ani pod touto značkou nepublikuje pouze jeden člověk.

4 0
možnosti

Pane Vitho,

pokud na jméno Lithium kladu v textu důraz, tak ho píši s velkým L!

Nemusí se vám to líbit, ale to mi je celkem jedno!

1 2
možnosti
Foto

Vůbec nechápu, jak jste přišel na to, že je to naše lithium? Moje určitě ne a vy jste si ho tam uložil? Tahle kolektivistická schémata nás pomalu ale jistě stahují do státního otroctví. Když může být skrze stát to lithium vaše, může, opět skrze stát, být vaše tělo vlastnictvím ostatních.

0 2
možnosti
VK

Možná se pletu,ale veškeré nerostné bohatství uložené pod povrchem vždy náleželo státu.Právo těžit nemá každý.S trochou nadsázky je to podobný tunel jako v celkem nedávné minulosti rozprodání vodáren atp. Že stát by neměl vlastnit některé důležité zdroje se projevilo v příjmech do státního rozpočtu. Vaše argumenty mi připadají tak trochu ,,mimo"

4 1
možnosti

Vrtěti lithiem. Nic víc než kouřová clona a odvádění pozornosti od svých vlastních kriminálních kauz jako např. čapí hnízdo apod.

9 1
možnosti
Foto

A co když na Cínovci žádné lithium se nenalézá?

0 0
možnosti
VK

Na Cínovci je logicky jen cín;-D

1 0
možnosti

Pane Rejčku, děkuji za odkaz.

Problém pana experta je v tom, že těžbu Lithia zatím neřešil, takže s ním souhlasím, že se nedá výnosnost těžby v současné době ekonomicky hodnotit.

Dnešní přístup je jiný.

Je potřeba získat experty, kteří mají zkušenosti s řízením i těžbou Lithia a posoudit jednotlivé metody. Samozřejmě z ciziny, kde se těží Lithium. Budou stát peníze, ale je to mnohem rychlejší. Teprve následně se můžete rozhodnout o těžbě a způsobu zpracování.

O tom, že výstavba a příprava technologií bude stát 10 -15 mld. Kč je známo. Soukromé developerské firmy to řeší nabídkou zhodnocení investic v rozmezí do cca 20%. To je pěkné zhodnocení pro soukromé investory a o zájemce by neměly mít nouzi.

Stát by to musel řešit především ze svého rozpočtu. Jde o možný potencionální zisk a riziko státu. V těžbě Lithia bych proti uvedené rizikové investici neměl námitek, protože potencionální zisk by mohl být velmi vysoký.

Tím, že předáte právo těžby zahraniční firmě, jsme svůj potencionální zisk snížili na minimum, ale jste v pohodě, protože se s tím nemusíte zabývat a naši odborníci, či úředníci, si ušetří práci.

2 0
možnosti

Tak jsem zvědavý,

zda naše TV 24 zařadí zítra přímý přenos ze sněmovny, aby se lidé dozvěděli ve věci těžby Lithia více. Jedná se o mimořádnou schůzi, tak by přímý přenos měl být, pokud to někdo nezastaví. Rád bych věděl, zda mám, či nemám, pravdu. Uvidíme!

2 1
možnosti
KB

K61a81r19e64l 35B46o42k

15. 10. 2017 22:25

Nejlepší je, když někdo nic neví, ale napíše o tom blog. Ale to není poprvé, že pane Čumpelík.

8 0
možnosti

Pane Boku,

co vím, či nevím, je moje věc, nikoliv vaše.

Pokud víte více, než já, tak o tom napište článek čtenářům. Jinak pane Boku, je vaše vyjádření úplně k ničemu.

4 0
možnosti