Kdo tu válku ve středu spustí? Zelenskyj, nebo Putin? Či některý nedočkavý generál?

Zveřejněný středeční termín pravděpodobně unikl z předpovědí tajných služeb USA. Své schopnosti už ukázaly před válkou v Iráku i před řízeným opuštěním Afghánistánu. 

Tajné služby 

jsou tajné a tak, když se občas spletou, tak je to taky tajné. O tom, že by naše tajné služby seznámily veřejnost s natočeným dokumentem o Vrběticích, tak o tom si naše veřejnost může nechat pouze zdát i když jsou ty výbuchy už roky staré a tajné služby by se alespoň mohly pochlubit svojí úspěšnou prací. Problém je s tou veřejností. Vždy se najdou pisálkové, kteří by mohli něco zpochybnit. Ještě ohledně Vrbětického spisu vyšetřují na Pražském hradě spisovnou službu. Možná chtějí dokonce vyšetřovat i našeho prezidenta, který je podezřele kritický k současnému stavu v naší zahraniční politice i v tajných službách a ještě radí vládě, aby se vyvázala z Green deal.

Vraťme se k Ukrajině.

Zelenskyj chce obnovit původní hranice Ukrajiny. Tedy donutit k poslušnosti zbouřence, kteří nesouhlasili s převratem v Kyjevě a drze si na Dombasu vytvořili Luhanskou a Doněckou lidovou republiku s tím, že odmítli poslušnost Kyjevu. Je rovněž nepochybné že chce zpětně odtrhnout Krym od Ruska a to vše za bohaté podpory USA a NATO.

Ošklivé Rusko naopak

chce bránit vzniklé republiky a připojený Krym, kde žijí převážně Ukrajinští Rusové a tak přitáhlo s podstatnou části armády k Ukrajinské hranici. O tom, že by Rusko nejraději obsadilo celou Ukrajinu, není pochyb, ale s ohledem na současný stav po Minských dohodách, nemá při jejich dodržování důvod k zahájení takové invaze.

Ze strany USA a NATO, 

došlo k stažení pracovníků a poradců. Zůstává pouze nouzový personál. USA posilují své posádky v Evropě. Jedním z podstatných důvodů je udržení případného konfliktu na Evropském území, mimo USA. Evropské země NATO sice posilují přítomnost svých vojsk v okolí Ukrajiny, ale zda se zapojí do případného konfliktu, není jisté, protože následky mohou být pro některé státy velmi nepříjemné.

Všechno je připraveno.

Zelenskyj vybudoval silnou armádu za pomoci přátel z USA a NATO. Teď jde o to, spustit útok a nespálit si prsty. Zda Ukrajinská armáda udeří na Dombas, nebo Krym, není jisté. Možná to spustí najednou. Hlavní problém je v tom, že Rusko nemusí reagovat pouze ochranou vzniklých republik a Krymu, ale že se může rozhodnout vyřešit problémy se současnými vládci Ukrajiny plnou invazí a obsadit celou Ukrajinu. Nějaké sankce od USA a NATO ho stěží mohou ovlivnit. 

Situace se může komplikovat

pokud se do konfliktu zapojí další státy. Pak už nepůjde o omezený vojenský konflikt, ale nebezpečí rozšíření konfliktu a vznik Světové války, která může postihnout především všechny zapojené státy. S ohledem na jaderné zbraně nebude mít další Světová válka žádného vítěze. Je proto na odpovědnosti všech politiků povinnost najít kompromis jednáním a zachovat světový mír. Navzdory tajným službám, není žádný předpoklad,

že by ve středu Zelenskyj, či Putin, inicioval válečné akce mezi Ukrajinou a Ruskem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 15.2.2022 12:28 | karma článku: 29,44 | přečteno: 787x