Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kam zmizela demokracie, svoboda a nezávislost?

Směřujeme k vyspělé kapitalistické společnosti, ale pocit svobody a demokracie se každému občanu povážlivě omezuje tak, že občané mají stále silnější dojem, že se rozhoduje někde jinde a že se vracíme někam, kam jsme nechtěli.

                  Přísnost na lidi musí být,

                 aby si nemysleli, že si mohou v demokracii dělat co chtějí. Nový přestupkový zákon překonává komunistickou neschopnost. Hloupý policista, úředník, nebo úřední osoba na vládní, krajské, či obecní úrovni už přestali existovat a pokuty za jejich urážku, či jiné přestupky, odpovídají úrovni ministerských, či poslaneckých platů, tedy jsou pro normální lidi téměř likvidační. Občané si musí dát pozor, aby je nějak neurazili kritikou, nebo třeba nechápajícím výrazem tváře, či drzým kroucením hlavou. Jak zabránit zneužití přestupkového zákona, to jeho autoři nestačili domyslet s tím, že právě ze zneužití různých zákonů a vyhlášek máme z doby komunismu bohaté zkušenosti a že na zneužití zákonů doplatila spousta našich občanů.

                  Nemá smysl

                  poukazovat na všechny zákony, či vyhlášky, které naše občany stále více omezují, ukládají jim zcela nepřiměřené pokuty a vyžadují neustále opakované, často časově nesmyslné kontroly i s tím, že jim kontroloři, či revizoři mohou, či musí vstupovat do jejich chráněného bydlení a rodinného soukromí.

                  Evropská unie nezůstává pozadu

                  a už má dost kritiky, která se na ni šíří nejen mezi lidmi, ale samozřejmě i na Internetu. Evropská komise se rozhodla čelit tomuto, prý hybridnímu útoku tak, že se bude zabývat cenzurou Internetu a provádět potřebnou anti-propagandu a to i na úrovni zpravodajských služeb jednotlivých států EU. Potřebný útvar, mimo vlastních zpravodajských služeb, už zřizuje Ministerstvo vnitra. V oboru propagandy a dezinformací máme zkušenosti z doby komunismu, kdy jsme dokázali selektovat a cenzurovat téměř všechny názory, které zpochybňovaly tehdejší hodnoty komunistické společnosti.

                  Mnozí naši občané,

                  ale i zejména mladí žurnalisté, či novináři nerozpoznají rozdíl mezi informací a dezinformací, či včas neodhalí propagandu zaměřenou na manipulaci s veřejným míněním a proto je nutný postih za pomluvu, který by se bude týkat firem, vydavatelů, či providerů, kteří pomluvu, či dezinformaci otisknou, nebo budou šířit, či umožní její šíření po Internetu. Nelze prý tolerovat situaci, kdy na všech stupních škol učíme žáky a studenty skvělé hodnoty euroatlantické kapitalistické civilizace, aby si pak na Internetu četli články, které tyto hodnoty drze zpochybňují a vnášejí zmatek a chaos do myšlení těchto mladých, dosud politicky nezkažených lidí. Vypadá to tak, že brzy dokážeme zcenzurovat Internet lépe, než komunistická Čína.

                  Máme štěstí a je jistě optimistické

                  že se najdou takoví příkladní nezávislí žurnalisté, jako jsou kolem neovlivni.cz, kteří se zaměřili na ruskou propagandu, která zapleveluje Internet a vytváří chaos. Těžko pochopit, proč opomíjejí komunistickou Čínu. Už shromáždili databázi cca 40 serverů a médií, které šíří kremelskou propagandu, včetně Parlamentních listů. Připravují dokonce také databázi osob, která má zabránit tomu, aby některé TV stanice si nepozvaly na diskuzi osoby cinknuté ruskou propagandou. Nevím jestli do toho seznamu zahrnou i našeho prezidenta. Něco takového za komunismu shromažďovala StB a proto by tuto činnost žurnalistů měl financovat stát, který se svým novým útvarem by mohl využívat informace, právě od těchto jistě nezávislých žurnalistů.

                  Neměli byste si také dovolit říkat,

                  to co si myslíte, jako JUDr. Klára Samková v Poslanecké sněmovně i když se jednalo o logický přirozenou obavu, kterou vyvolává uřezávání hlav nevěřícím, nadřazenými Muslimy, které si můžete najít na Internetu, ale je nesporným faktem, že něco obdobného, „nadřazeného,“ jsme si v Evropě už zažili. Muslimové tady v Evropě předvedli především teroristické útoky, včetně výbuchů náloží a střílení nevěřících Evropanů. Uražený představitel velkého Turecka požaduje žalobu a následující vyšetřování JUDr. Kláry Samkové, ale, spíše by se měl zaměřit na zásadní odsuzování Muslimů na Středním východě, kteří páchají na Evropanech tyto zločiny. JUDr. Klára Samková, vyjádřila pouze svůj názor a je tak je potřeba vzít ho na vědomí stejně, jako názory jiných občanů.

                 Kroutím hlavou,

                 nad všemi těmi pitomostmi, výmysly a nesmysly, které se tu dějí. Skutečná svoboda a demokracie se ztrácí někde v nedohlednu. O nezávislosti ani nemluvím. Nevěřím, že to všechno, si nechají naši slušní občané líbit. Nevěřím, že novodobí budovatelé jednotné federální EU, nebo naši podlézaví, úslužní, poslušní, či vychytralí politici, či žurnalisté, nebo sluníčkáři, donutí naše občany, jako za komunismu,

                                                „být zticha, tleskat a držet krok!“

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 29.5.2016 13:51 | karma článku: 36,22 | přečteno: 1200x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Legrácky v České kotlině, aneb co je jinak, než nám tvrdí

Začneme nevinně s ohlupování našich dětí a lidí firmou “Dáme jídlo.” Ve skutečnosti firma nic nedá, pouze to jídlo přiveze a to asi nikoliv zadarmo.

20.11.2022 v 7:23 | Karma: 35,64 | Přečteno: 1198x | Politika

Jiří Čumpelík

Baseballová čepice

Hospoda, jako každá jiná. Jak je dnes zvykem, před hospodou parta kuřáků a diskuze vyvolaná demonstrací proti vládě.

30.9.2022 v 6:42 | Karma: 16,85 | Přečteno: 410x | Politika

Jiří Čumpelík

SPD porazilo ODS a bude stíhat ANO

Předložený volební model se nedá změnit a pokud Tomio Okamura neudělá politickou chybu, tak má dobře našlápnuto na podporu od občanů.

21.9.2022 v 7:31 | Karma: 28,57 | Přečteno: 737x | Politika

Jiří Čumpelík

Resuscitaci by potřebovala vláda, nikoliv občané

To vyjádření nebylo nešťastné, ale nevhodné, ale to se občas stane. Občany nezajímá nekonkrétní Úsporný energetický balíček, ani dlouhé neproduktivní diskuze.

7.9.2022 v 7:33 | Karma: 29,12 | Přečteno: 531x | Politika

Jiří Čumpelík

Vládu, která nedokáže zajistit občanům běžné životní jistoty, nelze udržet

To by měli pochopit především poslanci Pětikoalice, protože ve společnosti není jen špatná nálada, ale také silný odpor k tomu, co předvádí současná vládní sestava.

31.8.2022 v 23:27 | Karma: 28,96 | Přečteno: 749x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

Česko nakoupí šest vrtulníků pro hašení požárů, pomohou i jinde v Unii

30. dubna 2024  16:51

Česko chce do roku 2030 nakoupit šest vrtulníků pro hašení lesních požárů. Jejich cena by byla do...

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"