Justiční mafie neexistuje!!!

             Pražský vrchní soud rozhodl. Česká advokátská elita včele s Tomášem Sokolem může slavit úspěch spolu se všemi žalobci kolem bývalé nejvyšší státní zástupkyni Renáty Vesecké a bývalého ministra Pavla Němce.

             Zda se naší justici

             skutečně podařilo přesvědčit společnost a její občany, že tady žádná justiční mafie nebyla a není, zůstává nadále podstatnou otázkou ve společnosti. Soud může rozhodnout, jak uzná, ale to neznamená, že jeho rozhodnutí budou občané považovat za oprávněné a spravedlivé.

             Po tom, co všechno se občané

             dozvěděli o jednání a kontaktech zainteresovaných účastníků sporu, při jednání v kauze senátora a bývalého místopředsedy vlády Jiřího Čunka, nebo o zasahování exministra Pavla Němce v případu propuštění člena katarské královské rodiny týkajícího se sexuálního zneužívání dívek, lze pochybovat, že občané budou považovat rozhodnutí o neexistenci vlivu politiků a justiční mafie, za odpovídající skutečným událostem.

            Je nezbytně potřebné

            zásadně změnit kolizní situaci mezi rozhodování státního zástupce a rozhodováním nezávislého soudce. Je obtížné nadále akceptovat situaci, aby státní zástupce, který řídí a dozoruje vyšetřování policie, měl možnost zastavit řízení ještě před jeho předáním soudu. V tomto případě rozhodující pravomoc o zastavení řízení, nebo o jeho převzetí k soudnímu řízení, by měl mít nezávislý soudce! Totéž v případě odvolání, proti rozhodnutí nadřízeného vyššího státního zástupce. Nelze stavět pozici státního zástupce nad pozici, nebo na roveň nezávislého soudce.

            Pražský vrchní soud,

            s konečnou platností rozhodl proti opakovanému rozhodnutí soudce Vojtěcha Cepla mladšího u Krajského soudu v Praze, který svým rozhodnutím ve věci justiční mafie, při prvém i následném projednávání žaloby, si získal velmi pozitivní a uznávané renomé v celé společnosti.

            Po konečném rozhodnutí,

            soudkyně Vrchního soudu v Praze Romany Vostrejšové, se musí bývalá vrchní žalobkyně Marie Benešová omluvit Renátě Vesecké, Pavlu Němcovi a spol., za svoje vyjádření o justiční mafii. Zda se jednalo o nepodložené expresivní vyjádření, či reálné hodnocení situace v české justici,

                                               si každý občan již udělal obrázek sám!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | středa 9.2.2011 9:05 | karma článku: 28,52 | přečteno: 1304x