Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Záznamy v pozemkových knihách nejsou právoplatné?

0 0
možnosti
MP

Pane Kováři, a čí jsou ty zablokované majetky, na které nesmí stát ani sáhnout a ty zchátralé budovy, o které se stát nemůže postarat??????

1 0
možnosti
JK

J45a75n 93K10o44v55á29ř

27. 11. 2013 15:37

Restituce majetku církví ? Nikoli ... je to

megatunel! Když jsem 10.1.2012 psal článek na

téma darování majetku církvím ani jsem netušil,

jak velikou budu mít pravdu se svou lehce konspirační teorií o tom, u koho nakonec skončí majetek, který hodlá Kalousek, Schwarzenberg a spol. církvím darovat. Zde nabídnu nejprve k opakovanému přečtení ten starší článek (http://voksay.blog.idnes.cz/c/240324/U-koho- nakonec-skonci-majetek-vraceny-cirkvim.html) .......a pojďme si říci, co se nového "profláklo". Máme zde věc, o které se vůbec nemluví, jako by se nikdy nestala ..... evidentně si stávající vedení církví velmi přeje, aby se tu skutečnost veřejnost nikdy nedověděla, a aby se na ní zapomnělo: Federální shromáždění ČSFR 1.srpna 1991 schválilo "výčtový zákon, kterým se restituovaly majetky církví a náboženských společností." Jako důkaz onoho vstřícného kroku mezi státem a církví bylo prohlášení tehdejšího kardinála Františka Tomáška, že to je poslední nárok, který církev vznáší! Nejen on, ale i další opoziční představitelé se vyslovili pro restituční tečku. Kardinál Tomášek upozornil také na to, že nejde o žádný majetek zabavený komunisty, jak tvrdí ti, kteří se těší na příspěvky do stranických kasiček a konta jedinců...,, !!! Úplné vypořádání poměrů s římskokatolickou církví tedy proběhlo 1.8.1991 !!! Právník a vedoucí katedry práva Bankovního institutu Aleš Rozehnal vypracoval analýzu ze které vyplývá, že právo, které měla církev k majetku, který užívala, nebylo právem, i když se vlastnickému právu podobalo. Oproti vlastnickému právu totiž podléhalo řadě omezení. Naopak majetek, který má být podle předkládaného návrhu církvím vydán, na rozdíl od minulosti žádným omezením podléhat nebude, a subjekt ho obdrží, bude odlišný od právnických osob, kterým byl vyvlastněn. O majetek, v případě katolické církve, přišla veřejn

3 4
možnosti
ZK

Z67d32e32n41a 69K75o50č83í

27. 11. 2013 16:30

Právních rozborů je víc. 98 % jich však svědčí zcela jednoznačně o správnoosti navrácení majetku.  Podobné expertní bláboly mohou pronášet pouze "experti" na soukromých tkzv. univerzitách, hraničících s kvalitou vzdělání učebních oborů bez maturity. ;-D

3 2
možnosti
MP

Autor je velmi zaujatý, lidovci se necpou do vlády. Mají-li tam být, pak samozřejmě ostatní musí souhlasit i s jejich názory .Koalice musí mít vzájemnou dohodu o programech všech tří stran a všechny musí v něčem ustoupit. Každá strana musí aspoň 1-2 vlastní programy prosadit, jinak členství ve vládě nemá žádný smysl. Souhlasili-li by lidovci se vším, pak by to byly jen loutky bez programu! To platí všeobecně pro KAŽDOU stranu.

4 2
možnosti
JK

J38a65n 90K57o36v53á59ř

27. 11. 2013 15:25

7 upocených procent jim nedává moc prostoru na vyskakování,tak ať jdou do opozice a je věc vyřešená,a né dávat velkohubá vyjádření v ČT.A mýlite se,ostatní nemusí souhlasit....

1 1
možnosti
PK

P64a40v49e93l 46K83r91á13l

27. 11. 2013 13:09

Máte podloženo, že většina říká - co někdo ukradl ať nevrací ???

Pokud ne , tak si hlídejte to co říkáté. Ta otázka ale musí být položena přesně a jednoduše..

Jinak si myslím, že právě takový zloděj jste VY, když tento názor zastáváte.

Víte jak se bude postupovat při navracení ukradeného majetku ?

 Asi ne, protože už by jste so k tomu nevracel, ale pro Vás pane Čumpelíku :

1. o ukradený majetek se musí požát a prokázat jeho vlastnictví k určitému datu. 2. o pravdivosti trvzení rozhodne nezávislý soud.. 3. finanční náhrada - letos bylo na církve (provoz) vyplaceno cca 1,4 mld Kč.      ( tento výdaj se bude rošně navyšovat o inflaci a potřeby na mzdy) 4.A jen na okraj, devalvace Kč v akci ČNB stála cca 200 mld. Kč 5. Roční náklady na důcody jsou cca 50 mld. (vyplati církvi se má cca 58 mld, ale na 30 let !!!! - valorizace):-P

6 1
možnosti
ZK

Z93d69e77n81a 28K39o15č51í

27. 11. 2013 16:35

Prostě panu ČUMPELÍKOVI SE TO NELÍBÍ A BASTA. Babiš ví, že lidovce potřebuje a že se s nimi musí nějak dohodnout, jinak nemá smysl se cpát do vlády. ;-)

0 1
možnosti
FZ

Proboha STB-áka a komunistu snad nelze urazit tím ,že ho nazvu STB-ákem a komunistou.Ve své době na to byli všichni nesmírně hrdí a teď ,když se jim to připomene ,tak se všichni kroutí jak hadi a lžou dokud to jde.Lhářů už tu vládlo dost,tak ať se všichni klidně vrátí k pečení koblih a nehrajou si na zachránce zeměkoule.

7 1
možnosti
OK

Lidovci mají v demokratickém systému na své názory právo. Kdyby měly stejné priority jako ČSSD nebo ANO, nemají důvod k existenci.

Pan Čumpelík na sobě nese velkou zátěž minulého režimu.

Mimochodem, agenti StB jsou přece veřejně známí, a to včetně těch z řad kněží. Namátkou mohu jmenovat kdysi poměrně známého, dnes již zesnulého Aloise Kánského.

6 2
možnosti
PV

az na ty agenty, jimz byly skartovany svazky,ze?

1 0
možnosti
MK

1) Nesouhlasím s Vaším výkladem většinového názoru. Chci věřit tomu, že většina považuje za správné, že ukradený majetek se vrací ke svému majiteli. Určitě nechci žít v zemi, kde si lupič smí svůj lup ponechat.

2) Nesouhlasím s tvrzením, že za komunismu bylo pro někoho povinné členství v KSČ a spolupráce s STB. Tímto nesmyslem se hájí pouze ti, kteří se této zhovadilosti dopustili, aby tím získali nějaké výhody oproti ostatním.

3) Lidovce zrovna moc nemusím, ale za jejich postoj ke komunistům si jich vážím.

A teď si klidně mínusujte.

12 1
možnosti
PV

1) a 2) souhlas

3) Vazite si Lidovcu, za to ze byli v Narodni Fronte a dnes prekresluji svoji minulost, jako to delali komunisti, kdyz tu vladli? Vazite si knezich spolupracujicich s STB?

0 0
možnosti
MK

Andrej Babiš....to je ten estébák, co se nerozpakoval nedávno vyhrožovat drobným pekařům, že je zničí, budou-li dodávat pečivo místo Penamu do obchodního řetězce Albert a to tím, že sníží ceny svých rohlíků pod jejich výrobní náklady?

8 0
možnosti
AF

Někteří lidé šli do politiky už jako Babišovi zaměstnanci .

To by je měl za vstup do ní teď kvůli vám vyhodit ???

Dávám autorovi za pravdu, protože urážet kolegu politika  můžou ( obzvlášť politici ) ,

až kdy to bude odůvodněné. 

Tady krásně pánové v kravatách lidem ukazují co jsou zač ! 

Ono na ty závistivce taky dojde , nejsou to žádní svatouškové !

4 2
možnosti
JC

Čím přesně urazili Lidovci pana Babiše?

Tím, že odmítají zrušit lustrační zákon? To je urážlivé? Zajímavé...

2 1
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"