Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrik1960

2. 4. 2012 11:47
budou v tom vašem

socialistickém systému opět zadrátované hranice ??? asi ano, že jinak by nefungoval

2 0
možnosti

jrc

2. 4. 2012 12:57
Re: budou v tom vašem

Vůbec s tím nepočítám, chybí železná opona.

Pouze podél Českých hranic budou v určeném pásmu nemovitosti a pozemky ve vlastnictví vojenské správy a budou dlouhodobě pronajímány jejich současným uživatelům a to z historických důvodů ochrany a neměnnosti státních hranic.

Demokracie a svoboda musí být. Ať si každý dělá co chce a žije, kde se mu líbí.

Buď bude pracovat v soukromém sektoru, nebo ve veřejném, či státním sektoru. Parlamentní socialismus se socialistickým ekonomickým systémem musí akceptovat všechny formy podnikání, aby zajistil práci pro všechny občany, při zachování slušné životní úrovně.

Jediným nebezpečím pro vývoj parlamentního socialismu se socialistickým ekonomickým systémem je nebezpečí bratrské pomoci, tentokrát ze strany vojsk z Bruselu, či NATO. Pravicový kapitalismus totiž nesnáší jiné modernější ekonomické systémy, které v podstatě omezují kapitálové zisky. Pravicový kapitalismus s lidskými právy pohrdá a jde mu v podstatě pouze o zhodnocování svého kapitálu!

1 0
možnosti

1absolutus

2. 4. 2012 7:36
Karma.

R^

2 0
možnosti

jrc

2. 4. 2012 10:44
Re: Karma.

Dík.R^

0 0
možnosti

Šahrazád

2. 4. 2012 0:28
Bývalí mladí poslanci jako Benda sedí v parlamentu už dlouho

- a je třeba je pomocí preferenčních hlasů na volebních lístcích vyměnit - v parlamentu i senátory v Senátu. Nebo senát z úsporných důvodů zrušit. Na Slovensku se také bez něj obejdou. Poslanec Benda prosazoval "náhubkový" zákon, ale sám příliš pusu nedrží. Kdysi vykrádal s otcem fondy pro disidenty a teď tunelují kapsy občanů nesmyslnými daněmi. Na sobě politici nešetří a přidělují si velké částky bez zásluh a vytvořených hodnot. Lidem už dochází trpělivost. [>-] Karma autorovi.R^

4 0
možnosti

jrc

2. 4. 2012 10:43
Re: Bývalí mladí poslanci jako Benda sedí v parlamentu už dlouho

Dík.

Jak se na to dívám, tak by potřebovali vyškrtat všichni,

kteří tam teď sedí a zejména ti co tam sedí téměř 20 let!;-DR^

0 0
možnosti

OK313

1. 4. 2012 23:25
Matení

Ve vašem článečku je spousta matení a zamlčování. Zastavím se pouze u jednoho zamlčení ve vašem, jakoby vědeckém, rozboru. Jistě víte, proč docházelo v historii lidstva ke střídání společenských systémů (máte klasiky načteny). Ale já vám to znovu připomenu. Protože každý nový nastupující společenský systém byl produktivnější než ten předchozí. Socialismus ale nebyl produktivnější, neměl lepší organizaci práce než systém předchozí, vedl k celospolečenské chudobě a proto se zhroutil, zkrachoval. Žádní disidenti, ekonomická realita odeslala celý tábor socialismu do věčných lovišť. Tak prosím nemaťte mladé, bez zkušeností se socialistickou, spravedlivou společností a když pravdu, tak celou.

3 0
možnosti

jrc

2. 4. 2012 10:38
Re: Matení

Pane OK313, nevykládejte mladým nesmysly.

Ekonomicky a v životní úrovni jsme byly s NDR na vrcholu RVHP. Naše kapitálové pohledávky přesahovaly závazky, tedy žádné dluhy! Téměř plná soběstačnost ve výrobě potravin a všestranný rozvoj výroby. Chybou bylo zrušení drobného soukromého podnikání, které by konkurovalo státnímu sektoru a skutečně horší organizace práce. Množství státní a stranické byrokracie, včetně struktury funkcionářů a kádrováků KSČ zatěžovalo ekonomiku státu. K tomu otravná propaganda KSČ. Pracovní povinnost pro všechny a přesto nedostatek pracovníků. Kdo chtěl skutečně pracovat, ten si mohl vybírat. Žádní bezdomovci, žádní nezaměstnaní, žádní chudáci a žádní exekutoři. Pohoda, klídek a práce na černo. Nic speciálního nebylo, ale všechno se sehnalo.

Z druhé strany je skutečně pro život člověka nejdůležitější překotný technický pokrok, maximální produkce, nebo příjemný pohodový rodinný život? Musíme vysávat z lidí maximální výkon? Kam uháníme? Budeme otroky kapitálu?

1 0
možnosti

lunak

1. 4. 2012 21:26
Zmatení pojmů a bolševická sláma s hnojem

čouhá z tohohle textu, jmenovat autora nehodno! Snažíte se vnutit představu, že demokracie je slučitelná s tzv. socialismem a dokonce jste ho povýšil na ekonomický systém! Takže trochu čistého vína! Jako oběť bolševického studijního systému jsem musel nahlédnout do análů marx-leninských pouček a se socialistickým ekonomickým systémem jsem se tam setkal pouze jako s vidinou budoucnosti - to co tady provozovali byl jen státně-direktivní systém, neboli státní kapitalismus. Základní podmínkou fungování demokracie je individuální svoboda a k té patří i svoboda ekonomická! Můžeme se pouze dohadovat, zda naše česká současnost v sobě nese znaky demokracie, a je-li nutno je dále posilovat. Referendum k nim samozřejmě patří, ovšem v podobě nám předkládané jde pouze jakousi formu supliky k vrchnosti, takže nebrat! Stejně tak přímá volba prezidenta nemá s demokracií nic společného - žijeme v republikánském parlamentním systému, kde prezidentská funkce je pouze nostalgickým reziduem monarchie.

2 0
možnosti

jrc

1. 4. 2012 22:15
Re: Zmatení pojmů a bolševická sláma s hnojem

Pane Lunák,

bolševismus, ani komunismus není tématem tohoto článku a nejedná se ani matení pojmů.

Komunisté brali socialismus, jako přestupní stupeň k zářnému komunismu. Byl to omyl.

Socialistický ekonomický systém, který jsem charakterizoval v článku, má málo společného s zastaralým náhledem autorů marx-leninských pouček. 

Budoucnost je parlamentní režim se socialistickým ekonomickým systémem, který si budoucí vyspělá společnost bude řídit pomocí svých zvolených zástupců a s pomocí prvků přímé demokracie ve prospěch celé společnosti a všech jejích občanů. Své zástupce si budou navrhovat občané sami, nebo prostřednictvím politických klubů, či politických stran.;-)

0 0
možnosti

Ottis300

1. 4. 2012 20:45
Pane Čumpelíku, Marxem už nebudete!

Rv

3 0
možnosti

jrc

1. 4. 2012 21:54
Re: Pane Čumpelíku, Marxem už nebudete!

Je mi ctí, že jsem u vás vzbudil vzpomínku na Karla Marxe, velkého filosofa a žurnalistu, autora Kapitálu.

Žijeme v jiné době a já neprosazuji komunismus, ale moderní parlamentní socialismus s prvky přímé demokracie, který musí podporovat i soukromé podnikání a celkovou prosperitu společnosti, která by měla vzít řízení společnosti do vlastních rukou lidu, bez vlády jedné politické strany která po dosažení změn musí odejít a nechat lid řídit si vlastní život společnosti.

Kapitalismus je archaický hospodářský systém, který přináší do společnosti bídu, hlad, zoufalství a nenávist.

To není systém pro vyspělou a vzdělanou společenst, ale pro zloděje, korupčníky a zbohatlíky, kteří nechápou,

že obětí tohoto systému se nakonec stanou i jejich vlastní děti!8-o!!

0 0
možnosti

Raymond Loewy

1. 4. 2012 19:47
2 0
možnosti

jrc

1. 4. 2012 20:01
Re: Vzpomenutí

Sancta Maria, mater Dei, ora pro nobis peccatoribus, nunc et in hora mortis nostrae. Amen.

0 0
možnosti

wopi

1. 4. 2012 19:07
kdybyste se radši naučil česky

tolik chyb, to se hned tak nevidí Rv

3 0
možnosti

jrc

1. 4. 2012 19:20
Re: kdybyste se radši naučil česky

Vy asi umíte, akorát ten pravopis, nic víc!

Takže vás mohu za takovou připomínku pouze politovat,

že vám ten článek neposkytl nic víc.

Příště ho raději nečtěte a pokud máte připomínku k pravopisu,

tak mi to pošlete na E- mail, který je vedle článku!;-D!!

0 0
možnosti

sorki

1. 4. 2012 18:23
dobrýý!!

..jako APRÍL..:-P;-D

6 0
možnosti

jrc

1. 4. 2012 18:28
Re: dobrýý!!

Pořádný Apríl to bude,

až se to změní.

To se pak lidi pořádně zasmějou;-D!!

0 0
možnosti

ataknevim

1. 4. 2012 18:21
Holešovská výzva - Nová Levice – Postrach pravice V.

Čumpelík, znáte to: Přání otcem myšlenky. Ale zatím není proč, tedy důvod,  to tak vidět.

4 0
možnosti

jrc

1. 4. 2012 18:25
Re: Holešovská výzva - Nová Levice – Postrach pravice V.

Vy to nevidíte?

Vždyď tomu dítěti zdraží Kalousek i ty plínky!;-D!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"