Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Harry_sportsman

15. 12. 2010 10:57
Už samotný nadpis článku je gramaticky špatně ...

Ale kdo nadává na VV, tak má prostě vyhráno - zejména u těch, co zařazují články do výběru ... ;-D

0 0
možnosti
HŠ4

Huckelberry Švédd 4

15. 12. 2010 15:39
Re: Už samotný nadpis článku je gramaticky špatně ...

tak nadpis je špatně, bon, ...  ... ale co obsah článku  ??:-/

0 0
možnosti

jrc

14. 12. 2010 12:16
Pro ty co nevědí o co jde!!!

Akcie jsou listinné, nebo zaknihované na jméno majitele.

Listinné akcie na majitele, či doručitele jsou takové u nichž nelze zjistit jejich současného držitele. Tak se s nimi obchoduje, jako s bankovkami. Obchody bez evidence a bez daní !!!

To je eldorádo pro nejhorší korupční obchody, praní špinavých peněz, krytí střetu zájmu, podplácení, politické a obchodní podvody!

Jejich zrušení, je proto tím nejjednodušším způsobem, jak tyto obchodní a politické lumpárny zarazit.

Zrušení těchto listinných akcií patří k základních protikorupčním opatřením, stejně jako majetková přiznání!!!!!!

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

14. 12. 2010 10:38
Klídek pane, už jen to, že Váš kvalitou nevybočující blog

umístili na úvodní straně, vypovídá, že společnosti MAFRA Johnův spolek také neimponuje. Až si Johna podá Zelený Raul a zdá se, že materiál mu chybět nebude, vykopne Bárta Johna ze spolku, protože ve svém věku není perspektivní ani jako vrátný jeho ABL.

0 0
možnosti

jrc

14. 12. 2010 11:59
Re: Klídek pane, už jen to, že Váš kvalitou nevybočující blog

Pohoda pane. Těší mne, že vaše kvality vám umožňují hodnotit můj blog. Myslím, že společnost MAFRA umístila můj blog na uvodní straně právě proto, aby mne zřejmí odborníci, jako vy, patřičně umravnostnili! S radostí odpovídám téměř všem, kdo se na blog iDnes, podívají.

Co se týká pana Radka Johna, tak ho, jako ministra zatím neodepisuji. Ten bordel co tam udělali, nebo spíše vůbec nedělali předchozí ministři, se alespoň snaží dát do pořádku. Spíše mu držím palce, protože to co dělá je skutečně potřeba. Ba mnohem víc!!!

0 0
možnosti
L

Lízal

14. 12. 2010 9:54
Jedná se jen o LISTINNÉ akcie, nikoliv o burzu!

Akcie na majitele, které jsou centrálně evidovány, mají povahu akcií na jméno - kdykoliv lze vypsat seznam akcionářů. Lze je ovšem volně převádět kdykoliv, to je pravda...:-/

Jinak ovšem ideologická konference mně rovněž pobavila. Straníci špekulovali, jestli jsou středoví, pravostředoví anebo pravicoví! Asi jen proto, že jsou v pravicové vládní koalici... Kdyby měli koalici s ČSSD, tak by nepochybně rokovali o tom, jestli jsou středoví, středoleví anebo, nedej bože, levicoví...! Ve skutečnosti jsou, aspoň podle původného programu, středoleví. Jen tahle voličská skupina je totiž dostala do parlamentu, potažmo do vlády. A k těm se oni nyní otáčejí zadnicí ;-€

0 0
možnosti

jrc

14. 12. 2010 10:55
Re: Jedná se jen o LISTINNÉ akcie, nikoliv o burzu!

Z návrhu zákona vyplývá požadavek, aby u každé akcie byl jasný její aktuální majitel a aby se s akciemi nemohly dělat neevidované obchody, podvody, úplatky a jiné lumpárny.

 Z těch neevidovaných manipulací a obchodů neplatí nikdo daně!

Je nezbytné odstranit vše, co špiní podnikatelské a politické prostředí!!

Pan Vít Barta jasně definoval stranu Věci Veřejné, jako liberální.

0 0
možnosti
GG

gogol_jl

14. 12. 2010 9:48
Jenom akci na majitele ? Lepe ->

V zákoně o zadávání státních zakázek musí být jednoznačně napsáno, že žádnou státní zakázku nesmí ani subdodavatelsky dostat firma u které není znám konečný fyzický vlastník.

0 0
možnosti

jrc

14. 12. 2010 10:37
Re: Jenom akci na majitele ? Lepe ->

Nenechte se manipulovat !

Tady nejde jen o státní zakázky!!!

Tady jde o čisté podnikatelské prostředí a odstranění lumpáren, podvodů a zlodějen z podnikatelského a politického prostředí!!!

0 0
možnosti
RJ

molok

14. 12. 2010 9:16
V podstatě

jste VV celým člákem chválil, aby jste je nakonec zavrhl díky hlasování zákonu o veřejných zakázkách v kontextu akcií na majitele. Já myslím, že argumenty odpůrců zákona sice můžou být motivovány pokračujícími možnostmi darebných firem se ucházet o veřejné zakázky, ale také můžou vycházet z čistě legislativní odpovědností nepřijmout právní paskvil. Nejsem právník ani politik, abych posoudil všechna rizika plynoucí z nemožnosti velkých, ale seriózních firem, se ucházet o státní zakázky, každpodáně to jistě nebude mít dobrý vliv na konkurenci při ucházení se o státní zakázky v rámci nabízené ceny a tedy výstupu, který chceme dosáhnout (absolutní konkurence,  tranparentnost, nižší ceny). Myslím, že tady VV trochu křivdíte, nejdříve by byl totiž nutný a kvalitní zákon, který zakazuje akcie na majitele a převádí všechny akcie na jméno, kterému by předcházela odborná debata, co z takové změny bude plynout pro seriózní firmy a pak nemusí zákon o veřejných zakázkách takové firmy vylučovat.

0 0
možnosti
GG

gogol_jl

14. 12. 2010 9:46
Re: V podstatě

Souhlas. Chtelo by to znat samostatny postoj VV k dane veci. V ramci koalice nelze hlasovat jen kdyz to bude 100% podle vas. Pak je to jeste znama finta mafie-lobby. Nejaky podplaceny poslanec prosadi k puvodnimu navrhu nejaky pridavek, ktery z veci udela pravni paskvil. Ten ktery delal puvodni navrh to samozrejme hned odhali a chce to vyhodit, ale zbyvajici poslanci uz maji zaminku (nebo nepochopi ?) a je to. Stalo by za to, abyste si na psp.cz nekde nasel puvodni navrh a navrh o ktery se hlasovalo. ZKUSTE TO - budete nejspis prekvapen. Je to totiz stara finta. A pak v TV nekdo za rok rekne: "Vy jste take byli proti", dotycny zacne vysvetlovat - a Moravce mu skoci do reci - a je to. ;-O

   A pak jedna obecna - autor tedy nebude volit zadnou stranu ? Mam k tomu jednoduche pravdilo - bud si vyberu nejmensi zlo - anebo mam sam jit do politiky. Kecy u piva to nevyresi.

 

0 0
možnosti
VK

Karel_dnes

14. 12. 2010 8:07
Toto je nejhorší oslí můstek,

který jsem kdy viděl nebo četl.

Co spojuje ideologickou konferenci s hlasováním ve sněmovně?. Co vám říká třeba  koaliční smlouva? Když se zavážete, že v určitých oblastech budete postupovat v vzájemném souladu, tak to nic neměmí na tom, co si myslíte - je to pragmatická dohoda budeme ve vládě - a budeme s ostatními podporovat takovéto body. V těchto bodech má každá koaliční strana volnost.

Vám příjde správnější nejdřív naslibovat co všechno splním a pak , když se dostane odpovídající ocenění (posty ve vládě) otočit a říct, že to nemůžu plnit protože to neodpovídá mému přesvědčení? A Jak byste chtěl dělat politiku, když by nebylo kompromisů...

0 0
možnosti
M

mira778

14. 12. 2010 8:12
Re: Toto je nejhorší oslí můstek,

oni by treba nemeli do ty vlady lezt kdyz jsou tam dinosauri proti kterym meli bojovat. prave ze takhle je to presne tak ze naslibovali ale pak najednou je jejich presvedceni fuc kdyz maji posty.

0 0
možnosti
P

performance

14. 12. 2010 7:00
Další příklad

Pan ministr Dobeš hlásal a sjezd schválil, že bude proti školnému a přitom Dobeš chce prosadit návrh na placení zápisného ....

0 0
možnosti

jrc

14. 12. 2010 8:41
Re: Další příklad

Je to totéž, jinak zabalené. Penízky budou dřív ! Chytrý Dobeš, nebo malý Bobeš?!!

0 0
možnosti
C

cistaevropa

14. 12. 2010 1:33
trefa do cerneho

bohuzel na diskusich je spousta bartou zaplacenych oponentu, kteri vykriknou "jste komunista" ci cokoliv dalsiho bez jakekoliv vecne argumentace. ale to vam nemusi delat starosti. mate pravdu. i kdyby predkladane melo chyby, tak to lze prijmout. zvlaste kdyz koalice velmi casto vykrikla, v tomto jsou omyly ale zasada je spravna musite to schvalit. a tady zasada je naprosto idealni. a jen zainteresovani podvodnik tvrdi ze ne

0 0
možnosti

jrc

14. 12. 2010 8:38
Re: trefa do cerneho

Nevím, zda pan Bárta někoho v diskuzi platí. Návrh zákona lze při projednávání patřičně legislativně upravit, ale hodit ho pod stůl je podraz. Podraz na ty co věřili Věcí Veřejným!!!

0 0
možnosti
Č

čulibrkbrk

13. 12. 2010 22:23
John a Kočí

jsou jen prdolové.

0 0
možnosti

jrc

13. 12. 2010 22:38
Re: John a Kočí

To si nemyslím, ale již vstupem do této vlády, podvedli svoje voliče. Uvedeným podrazem při hlasování ve sněmovně, zásadně zpochybnili svoje proklamace o protikorupční straně. Nepoctivost budí nedůvěru a ta se nikomu dlouhodobě nevyplatí !!!

0 0
možnosti