Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mira778

6. 12. 2010 11:41
a ja se ptam proc

treba moje rodice ktery do ted prispivali na danich nepomerne vetsi castkou nez vetsina tak proc maji mit ted duchod jen 10 000?

0 0
možnosti
DS

DanSed

23. 11. 2010 18:10
Doporučuji

Doporučuji Vaší pozornosti principy důchodové reformy na stránkách Věcí veřejných. ačkoliv jsem je nevolil, ten materiál považuji za hodně zajímavý.

http://www.veciverejne.cz/veci-verejne/clanky/duchodova-reforma-musi-zohlednit-zasluhovost-i-solidaritu.html

0 0
možnosti
E

eneme

22. 11. 2010 23:59
Buďme lidi !

Děkuji Vám, p.Čumpelík, že téma "důchodová reforma" vytrvale sledujete a že informujete česky - jak se říká "přeloženo do češtiny".  A přispivateli "Stará kára" bych chtěla říct, že i on může onemocnět, být bez příjmu, nemít možnost si našetřit na důchod, ale platit DPH  na to aby vysokopříjmoví občané měli vysoké důchody.  

0 0
možnosti
VH

Stará kára

23. 11. 2010 10:08
Re: Buďme lidi !

To je váš základní omyl: na ten vysoký důchod si ti vysokopříjmoví zaplatí sami. A ještě přidají vám. Je zajímavé, jak mnoho lidí má dojem, že je ti vysokopříjmoví okrádají, pokud platí jen pětkrát (a ne desetkrát) víc, než oni sami. 

Že mohu onemocnět už ve svých letech vím.  Že bych měl být bez příjmu až tak úplně nevím - v době kdy jsem nebyl v důchodu jsem nějakou kačku dostal i v době (naštěstí krátkodobé) nezaměstnanosti (mimochodem: na tu sociální dávku mně přispěli ti "bohatci" víc, než vy).

Konec konců, aby vás ti vysokopříjmoví tak "neokrádali", zaveďme už normální starobní pojištění. Takové, jaké doporučuje Bezděkova komise. Já bych to viděl zhruba takto: 5 ÷ 6 tisíc všichni stejně, zbytek jak moc budeme spořit v pojistných fondech. A máte po starostech. A nebudete muset mě strašit.

0 0
možnosti
K

kaktusak

22. 11. 2010 20:47
"Reforma" bude sloužit investorům do pravicových stran

A byla to zatraceně výhodná investice. Teď si pár vyvolených zprivatizuje náš důchodový systém, tak jako si již zprivatizovali náš průmysl a budou se mít docela dobře.

0 0
možnosti
S

sorki

22. 11. 2010 20:55
Re: "Reforma" bude sloužit investorům do pravicových stran

..k tomu parafráze z Wericha: "to je tak blbý..tak blbý, že by se to mohlo líbit i na ustavující schůzi uličního výboru KSČSSD"..:-P

0 0
možnosti
D

dluhousek

22. 11. 2010 17:50
Stará káro

co kdybyste šel příkladem a třeba se zastřelil,aby jste mladejm neubíral! Když máte takový kecy! Nekecám a konám!Potom si řeknu jo ten Starej kára to byl frajer ten se i zastřelil,aby mladejm neujídal!;-D;-D

0 0
možnosti
J

jsemj

22. 11. 2010 19:00
Re: Stará káro

Divím se vám, že na jeho příspěvky vůbec reagujete. Je to jen obyčejný provokatér, možná placený. Takové radikální názory nemají ani propagandou zmanipulované loutky.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

22. 11. 2010 16:16
Oni vole (řekl by pan Werich)

Tím zvýšeným DPH se bude hradit snížení příjmů do důchodového účtu (o částku  která bude mladé generaci ponechána na spoření). Protože budete chtít, oni vole, brát (jako my všichni) pořád stejný důchod.  Ten přechod té mladé generaci prostě musíme zaplatit i my.  Mj. proto, že se nám nechce umírat v pětašedesáti, kdy umírali naši dědové, ani v sedmdesáti, kdy to postihlo naše otce.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

22. 11. 2010 16:25
No, neplanul bych takovým nadšením

Prostě důchody půjdou z daní, jak i Vy píšete (to "socpoj" je daň, teď´ k tomu DPH) a lidem se umožní dát peníze do institucí. Bude to něco jako stavební spoření. Pokud vláda někdy uzná za vhodné, tak prostě si ty peníze vezme. Proti tomu žádná ochrana neexistuje.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

22. 11. 2010 15:12
Propad důchodového účtu po reformě???

Fakt?? Jak byl vysoký?  Já jsem žádný propad v důchodových příjmech nezaznamenal.  Vy ano - z jakých pramenů?

Příjmy z Pojistného na důchodové pojištění byly v letech 2006 až 2008 následující:  276,9 mld. Kč  -  294,4 mld. Kč  -  319,9  mld. Kč.  Nejen že nevidím ten obrovský propad - vidím souvislý nárůst příjmů. (Pramen: MF, Státní závěrečný účet, roky 2006, 2007, 2008.) 

On ten dopad je tak malý, že se ani viditelně neprojevil.  To jen lupy Paroubka, Sobotky, Ratha, Haška, Zaorálka ten propad tak neskutečně zvětšily.

0 0
možnosti
H

hafusak2

22. 11. 2010 16:11
Re: Propad důchodového účtu po reformě???

A co ta "půjčka na věčnou oplátku" z dob vlády M. Topolánka ve výši desítek miliard z peněz na důchody? Ta se nepočítá?

0 0
možnosti
S

sorki

22. 11. 2010 15:01
hmm

v marxismu-leninismu byl autor asi kovaný, z počtů (úmyslně nepíši matematiky) by neprošel z páté třídy. Takže opět jenom remcat a spřádat katastrofické a jiné scénáře..Ono ten váš bolševismus ovšem v praxi nefunguje. Když se chce mít někdo ve stáří dobře, pak v první řadě musí být pracovitý a dobře vychovat své děti. To platilo a platí od nepaměti. Pak nemusí nedůstojně žebrat u státu a závidět majetnějším, spílat jim a zároveň škemrat o jejich peníze. Mimochodem, jsem důchodce s lehce nadprůměrným důchodem.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

22. 11. 2010 14:54
Vždyť ani nevíte, o čem píšete

Úpravu důchodového systému ve smyslu, který kritizujete nařídil ÚS (resp. zrušil stávající způsob výpočtu). Proč. Protože ta zlodějna byla již příliš zřetelná.

Vy ječíte, že bohatší budou mít vyšší důchody.  Já ječím proto, že pořád ve srovnání s těmi "chudými" jen nepatrnou část peněz, které do důchodového systému museli odvést (a jako stejnou křivdu to vidí i ÚS).  Ječím přesto, že mně už nové ustanovení nepomůže. Já už byl očesán.

Vám připadá normální, aby měl člověk s příjmem 8.200 (počítáno pro 69 % z vyměřovacího základu) měl důchod 94,5 % svého hrubého příjmu (tedy víc, než byl jeho čistý příjem!), s příjmem 10.500 už "jen" 89% (zhruba čistý příjem),

ale člověk s příjmem 20.000   -  56 % (málo přes polovinu svého příjmu), s příjmem 27.000 pouhých 47 %,

s 30.000 jen 43 % a ten s příjmem (nikoliv horentních) 35.000 dokonce necelých 38%? Opravdu vám to připadá správné - když všichni platili do systému stejný podíl své mzdy? Vážně vám to nepřijde blbé?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

22. 11. 2010 14:55
Vždyť ani nevíte, o čem píšete

Pak ovšem máte morálku zloděje. Pak jste ukázkou toho, jak se někteří dali 40letou výchovou ke komunizmu morálně devastovat

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

22. 11. 2010 14:13
Hlavní problém důchodového systému

Důchodový systém je definován takto: Stát prohlásil, že starým lidem bude z daní (dnešní tzv. sociální pojištění není nic než daň) vyplácet důchod odvozený od několika parametrů (doba placení daní, výše bývalého příjmu, mezi parametry chybí jakákoli zmínka o potomstvu) a stát se zavazuje, že na to vybere dostatek daní. To ovšem v demografické situaci dnešní Evropy (lidé jsou "rozumní", na co mít potomstvo, když se postará stát) vede ke kolapsu.

Jakékoli důchodové spoření nemůže problém vyřešit, protože za prvé nikdy nebudou spořit všichni a za druhé není co spořit, peníze se vytunelují nebo to sežere inflace.

To jsou věci jasné, proto podle pravidla carpe diem chce dnešní vláda přihrát dnešní peníze aspoň někomu.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

22. 11. 2010 15:31
Re: Hlavní problém důchodového systému

Jenomže ta demografická situace je právě následkem pokroku- lidé nejsou k chodu ekonomiky potřeba- kdyby z evropy najednou zmizelo 100 milionů lidí tak to nikdo na chodu ekonomiky nepozná- jenom poběží efektivněji.

Současná společnost ty děti potřebuje právě jenom proto že si někdo vymyslel "průběžný dlůchodový systém"

Ikdyž najednou začne populace stoupat ty lidi nebudou mít jak na ty důchody vydělat- nikdo jejich práci nepotřebuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"