Důchodová lumpárna !

                  Tak nám ctihodná Bezděkova komise, složená především za zástupců důchodových fondů představila svoji reformu důchodů ! Nic neočekávaného, ani překvapujícího ! Nejde o žádnou reformu, ale spíše o lumpármu, která má sloužit soukromým důchodovým fondům, vysoko příjmovým vrstvám a zlikvidovat současný důchodový solidární systém, který umožňuje většině důchodců, ještě únosnou životní úroveň.

                  Vyvedení části důchodových plateb do soukromých důchodových fondů,

                  které již dnes spravují důchodové připojištění, je zájmem důchodových fondů, které na správě fondu vydělávají svůj zisk ! Čím větší objem prostředků získají, tím vyšší zisky budou mít ! Vážená komise a pane Janoto, nedělejte z lidí hlupáky ! Tvrdit, že je to práce nezávislé komise, je opravdu odvážné !

                  Nepřipadá vám to, jako lumpárna,

                  že stát bude přispívat stejnou částkou, jakou si budou vysoko příjmoví občané ukládat u důchodových fondů. To jim zaplatí i ti největší chudáci, či občané s průměrnými příjmy, každodenním nákupem potravin apod., formou zvýšené dolní sazby DPH ! Zkrátka většina nebudete mít na to, aby si spořila tak vysoké částky, jako vysoko příjmoví občané, kteří si budou mastit kapsy z duplicitního příspěvku státu, z vaší zvýšené DPH !

                  Aby toho nebylo dost,

                  tak se zároveň sníží strop odvodu na sociální zabezpečení u vysoko příjmových občanů, již od platů ve výši trojnásobku průměrné mzdy. Také máte plat ve výši trojnásobku průměrné mzdy ? Zkrátka v rámci reformy, místo odstranění stropů pro odvody na sociální zabezpečení, jim ještě snížíme platby na sociální zabezpečení ! Pro finanční žraloky a dinosaury, zejména ze státní správy, je na to peněz dost ! Těm ostatním občanům, ještě sebereme doživotní výplatu vdovských a vdoveckých důchodů. Pro ženy samozřejmě zvýšíme věk odchodu do důchodu!

                 Již dnes jsou naše důchody,

                 ve srovnání s německými důchody, obyčejnou žebračenkou ! Představte si, že ještě včetně plateb na sociální zabezpečení, které se jako tahák pro lidi drobně snižují, si budete ušetřenou část platit na důchody do soukromých fondů ! Pokud nebudete, tak nedostanete od státu vůbec žádný příspěvek. Opravdu překvapující je souhlas odborového zástupce Víta Samka, působícího v Českomoravské konfederaci odborových svazů (ČMKOS) ! Páni odboráři, opravdu necháte nezadržitelně zlikvidovat průběžný solidární důchodový systém, který si vymohli vaši otcové ?

                  Mladá generace si může myslet, že reformou získá.

                  Je na velkém omylu ! Její státní důchody, v případě aplikace této reformy, budou pouze ve výši sociálního příspěvku pro bezdomovce ! To ještě bude omezena valorizace ! Budete rádi, že si něco uspoříte, ale především budete ze svých platů, živit vysoko příjmové žraloky, či dinosaury a zisky důchodových fondů !

                                          Radku Johne pomůžete taky zájmu dinosaurů ?

                                  Solidární a spravedlivá, třetí varianta reformy pro občany !

                  Pro všechny stejná výše důchodové dávky, která se bude pravidelně valorizovat a její výše by závisela výhradně na počtu odpracovaných let. Žádný vztah k předchozímu příjmu, který dostáváte v době aktivní pracovní činnosti ! Společnost musí platit hned, nikoliv tvořit dluhy zpětným navýšením důchodů! Pokud naši politici nebudou schopni podporovat rozvoj a růst efektivity tak, abychom se v produktivitě přibližovali Německu, tak bude nezbytné odvádět vyšší procento na sociální zabezpečení ! Žádné stropy na odvody sociálního zabezpečení. Provést přehodnocení odůvodněnosti vysokých platů ve státní správě s tím, že bude stanoven maximální roční příjem, včetně odměn ve státní správě sněmovním zákonem, s možným navýšením, dle hospodářského vývoje a růstu průměrné mzdy ! Soudcům ústavního soudu by měla sněmovna vzkázat, že se nejedná o důchodové pojištění, ale o jednotnou důchodovou dávku, závislou na době odpracovaných let ! Budete se divit, ale kontě důchodvého zabezpečení by byl zase pořádný přebytek ! Samozřejmě důležitým souvisejícím opatřením je snížení nezaměstnanosti a podpora hospodářského růstu !

                    Mladí počítejte přesto s tím,

                    že pokud budete chtít mít vyšší úroveň ve stáří, můsíte si beztak platit připojištění, investovat, nebo spořit. K tomu nepotřebujete žádné přímé platby do důchodových fondů, ale můžete investovat jinak. K tomu je, ale nutné sehnat zaměstnání, alespoň s vyšším, než průměrným příjmem! Zatím vás bude vítat pěkně vysoká nezaměstnanost a žebračka, alespoň o podřadné zaměstnání! Bohužel se nedá počítat s tím, že naše neschopné vlády dokáží aktivovat hospodářství a přiblížit nás k německé hospodářské chytrosti a produktivitě ! 

             Doporučuji k přečtení předchozí související články:

http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/c/122239/Nepotrebujeme-duchodovou-reformu.html

http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/c/122559/Duchodova-reforma-tunel-a-zebracenka.html

http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/c/125507/Duchodova-reforma-je-zcela-nezbytna-Jak-a-pro-koho.html

http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/c/133924/Utok-na-duchodovy-system-nyni-od-justicni-mafie.html

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | čtvrtek 10.6.2010 10:38 | karma článku: 25,19 | přečteno: 2192x