Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kdojsem

13. 12. 2010 21:47
A komu vlastně dlužíme?

Vždyť jsou všichni zadlužení a většina více než my? Lumpové z nás chtějí sedřít kůži. Nenechme si to líbit.

0 0
možnosti
K

kdojsem

13. 12. 2010 21:30
Co to chce?

Chce to jednu obrovskou bouři. Nebo již lidé všechno vzdali nebo zidiotštěli?

0 0
možnosti
LP

Libor Čenský

8. 12. 2010 14:41
Mám v zásadě podobný názor,

0 0
možnosti
LP

Libor Čenský

8. 12. 2010 14:43
Re: Mám v zásadě podobný názor,

co mne ale těší nejvíc, je skutečnost, že se najde ještě někdo, kdo má zdravý rozum a srdce na správném místě.

0 0
možnosti
HM

ladhela

8. 12. 2010 13:20
vláda

která dělá nepopulární reformy,bude vždy trnem odborářů ,ale reformy jsou nutné realizovat  a šetřit se musí ,státní rozpočet je závazný ,jinak by jsme dopadly jako některé země EU ..Řecko,Irsko a další..

0 0
možnosti

jrc

8. 12. 2010 13:45
Re: vláda

Pane máte pravdu, šetřit se musí! Pokud by vláda začala šetřit nahoře, mezi sebou a dalšími přeplacenými dinosaury a státními oligarchy, kteří zavinili současný zadlužený stav, tak to lidi příjmou. Ale dělat z lidí hlupáky, to jim nesmí projít ! Odbory se měly probudit už dřív, ale už se probudily a to je správné!

0 0
možnosti
IP

deviv

8. 12. 2010 13:01
...

R^

0 0
možnosti
VT

Johyn

8. 12. 2010 12:29
Odpovědnost

Píšete, potřebujeme vládu, která sníží náklady na státní zakázky a pod. Co myslíte, je možné udělat nějakou korupci bez státního úředníka. Politik může být prvotní impuls ale bez příslušného úředníka by si ani neškrtl.

Napadlo Vás, že dnes platíme 70 miliard jenom úroky z dluhů. Jak tady bývala diskuze na téma dluhy se neplatí. A ti co tvrdili, že zadlužování nevadí a jak je zadlužování zdravé tak ti teď nejvíc křičí, když se ty dluhy mají zaplatit.

Před rokem jsem tuším zrovna zde četl vyjádření jistého pána jak je šrotovné dobrý impuls pro ekonomiku. Kdyby zde ta akce proběhla tak co myslíte, že by se změnilo. Ekonomická situace by byla stejná akorát náš státní dluh by onějakou tu miliardu narostl.

A ten politik teď teoretizuje o něčem jiném. Stejně hloupě. Ovšem někdo ho zvolil. A byli jsme to my občané. Takže můžeme nadávat jenom na sebe. Ty dluhy, které máme nasekali námi volení zástupci. A jen naiva se může domnívat, že to zachrání progresivní daň.

0 0
možnosti

jrc

8. 12. 2010 12:55
Re: Odpovědnost

Vážení pane Johym,

oni ti lidé co je volili, byli pod pořádnou mediální masáží, plnou slibů  směřujících k lepších zítřkům. Oni ty média ovládají, takže je překvapením, když se tam dostane jiná partaj. A když se tam dostane, tak ji zpracují tak, že jim dělá poskoka a slouhu, jako Zelení, či VV.

0 0
možnosti
OK

iacobau

8. 12. 2010 12:17
Názor

Platy ústavních činitelů mají na státní rozpočet pramalý vliv, ale mají velký psychologický vliv na nemalou část národa. Kdyby všichni "papaláši" pracovali zadarmo (a kdo by to zadarmo dělal, že), naši zemi to rozhodně nespasí. Ostatně stačí si projít několik státních rozpočtů a podívat se, s jakými čísly a kde se jak operuje.

Vidím jako spravedlivé, když určitý, stejný díl příjmu odevzdají státu chudí i bohatí. Těm nejchudším pak může být odpuštěno, příp. i přidáno, což je také spravedlivé a solidární. Bohatí v absolutní hodnotě přispívají nejvíce a tak i solidárně sponzorují ty nejchudší. Všichni mohou, pokud chtějí, také dobrovolně přispět na různé humanitární účely.

Nedokážu ale pochopit, proč by ti bohatší měli být trestáni za své vyšší příjmy a platit větší díl než ti chudší? To je vlastně jako kdybychom řekli, že je nespravedlivé vydělávat více, než nějaký průměr.

0 0
možnosti

jrc

8. 12. 2010 12:26
Re: Názor

Nikdo je nedrží u těch přeplacených koryt. Oni rozhodovali a rozhodují. Za ten stav mají odpovědnost. Stačí, když si ty platy sníží, aby to bylo vůbec přijatelné. Potom si za jejich blbost v klidu utáhnou opasky i lidi!

0 0
možnosti
B

bofums

8. 12. 2010 12:16
Tohle je zrovna potřeba!

Rozhodně není v pořádku, že máme takové dluhy ! Podobnými blogy, jako je

tento od p. Čumpelíka, se nevyřeší nic- čeho chcete-  čumpelíci- dosáhnout

svým štvaním a výzvou ke generální stávce? Tato vláda- a názor na ni může

být jakýkoliv- dělá jen to, co káže logika- snaží se zastavit zadlužování.

Štvaním  republice nepomůžete!Rv

0 0
možnosti

jrc

8. 12. 2010 12:23
Re: Tohle je zrovna potřeba!

Žádné štvaní, ale pouze upozornění, že by ta vláda s těmi úsporami měla začít u sebe a u státní oligarchie, včetně poslanců a senátorů, kteří mají na současném stavu hlavní podíl!!!!!

0 0
možnosti
P

pepepo

8. 12. 2010 12:02
Co to melete za pitomosti?

Napadlo vás, že když vláda přidá všem, co nedělají (důchodci, mateřská, postižení, o ně se starajíc) 50 Kč, tak to dotyčný ani nepozná a stát vyplatí měsáčně 250 miliónů, za rok to dělá tři miliardy? I slepičí mozek pochopí, že zdánlivě malé peníze udělají velké hromady či velké dluhy!!! Lidé, kteří neumí ani počty, dnes jako stádo křupanů vyrazilo za nákupy!!

0 0
možnosti

jrc

8. 12. 2010 12:09
Re: Co to melete za pitomosti?

Lepší, než pane pepepo odpovídat na váši připomínku, by bylo lépe, aby jste to šel vysvětlit těm stávkujícím lidem. Na vašem místě bych se to bál udělat, protože vaše argumenty jsou zcela mimo věc.

0 0
možnosti
JH

jardahorak

8. 12. 2010 12:00
Muhehehe

Duchodci vyhlasuji generalni stavku...

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"