Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jrc

11. 12. 2010 1:03
Vážení kolegové, nejde o Rusko, ani o Čínu !

Žijeme v Česku.

Vzkazuji našim politikům:

"Zameťte si napřed, před svým vlastním prahem"!

0 0
možnosti
K

Kozel_

11. 12. 2010 0:34
Shrnutí - co bylo za režimy v Rusku a Číně

Zdá se, že marxismus byl spíš dobrý jak nástroj k získání moci. V Rusku dnes shledali, že lepší než být komunistickým ředitelem je továrnu rovnou vlastnit. V Číně je privátní sektor taky velmi rozvinutý. Nad tím vším vládne nejvyšší vedení strany. Nebrání kapitalismu, tvrdě ovšem stíhá kritiku vůči sobě.

Pokud nositel Nob. ceny byl odsouzen za podepsání "charty", tak to je hanebnost. Jde o totalitní režim. Nejde to srovnávat se zákrokem vůči demonstrantům, kteří předtím napadli prince Charlese s Camillou. Ani zákon o referendu a odsoudit za jiný názor na 11 let do vězení, to nejde srovnávat. U nás svobodné volby jsou, to je hlavní demokracie. Referendum - nejde často o to ano/ne, ale o přesnou formulaci a různé obezličky. A definování dělají politici, ne miliony voličů.

0 0
možnosti
K

kaktusak

11. 12. 2010 0:39
Re: Shrnutí - co bylo za režimy v Rusku a Číně

Asi vědí, k čemu vedlo podepisování chart v České republice.

Rusko je samozřejmě buržoazní stát, i když voliči hlasovali jinak. Nebylo jim to nic platné, Jelcin nechal rozstřílet parlament a nastolil kapitalismus. Taková je ta demokracie.

0 0
možnosti
K

Kozel_

11. 12. 2010 0:17
Čína je zajímavá

Ekonomika, ke které leckdy vzhlížejí naši komunisté je dosti zvláštní. Označil bych ji za typicky učebnicový kapitalismus, v podobně, v jaká u nás snad nikdy nebyla. Nulové sociální a zdravotní zabezpečení, minimální ochrana při práci - zdraví i života pracovníků - tvrdá práce za málo peněz. U nás za socialismu si lidi moc nevydělali, ale často pracovní morálka byla taková, že byli vlastně hodně přepláceni. Dnes jsou platy vyšší, ale práce se chce výrazně více.

Problémů s čínskou ekonomikou je více, nedbá se na živ. prostředí, např. různé jedy v dětských hračkách apod. V Číně o socialismus jako u nás nejde, mají tam lidi bohatší než naši nejbohatší lidé typu Kelnera, Krejčíře apod. A heslem socialismu bylo společné vlastnictví výrobních prostředků. Tolerovala se leda soukromá opravářská dílna na opravu obuvi, ale těch moc nebylo, většinou to byl komunál, i u holičů.

Jediné co je, že tam vládne komunistická strana, resp. její nejvyšší vedení. Nejde o komunistickou ideologii a praxi, jak

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"