Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

echo.3

5. 11. 2010 21:38
Souhlasím

    :-)

0 0
možnosti

jrc

9. 11. 2010 18:37
Re: Souhlasím

R^

0 0
možnosti
A

anozavislak

5. 11. 2010 21:31
Zmena ale musi prijit od nas samotnych,

ne od politiku.

Musime se chovat s respektem jedn k druhymu. Respektovat souseda, neokradat majitele firmy, neokradat zakaznika, nedelat lzivou reklamu, nezapichovat kudlu do zad kolegovi v praci, musime zacit vychovavat deti, ...

davam tomu tak 30 - 40 stoleti a mozna budem na spravne ceste.

0 0
možnosti

jrc

9. 11. 2010 18:37
Re: Zmena ale musi prijit od nas samotnych,

Lituji, ale za současného systému demokracie, už nebudeme existovat ! 

0 0
možnosti
BA

b arbudo

5. 11. 2010 14:07
Demokracie není Království nebeské na Zemi ...

... demokracie je rituál, kterým ten kdo vládne ...

... zdůvodňuje to, jak vládne ...

0 0
možnosti

jrc

9. 11. 2010 18:41
Re: Demokracie není Království nebeské na Zemi ...

Demokracie musí být především postavená na slušnosti, otevřenosti, pravdě a poctivosti!

0 0
možnosti
B

beachside

5. 11. 2010 11:33
I Božka Němcová

psala pohádky a tahle taky není špatná.Demokracie podle vašich představ nikdy nebude,protože je stále moc hamtalů,kteří pro peníze zničí všechno kolem sebe.

0 0
možnosti

jrc

5. 11. 2010 14:02
Re: I Božka Němcová

Nic netrvá věčně, jako pohádka !

Až se lidi naštvou, tak dostanou na zadek - hezky pěkně a demokraticky !

0 0
možnosti
ML

marlow

5. 11. 2010 9:05
Jde o lidi

Politika postavená na slušnosti, otevřenosti, pravdě a poctivosti tady nemuze byt bez slusnych, poctivych a otevrenych lidi. A tech je zoufale malo. Vina neni jen na tech co kradou ale i na tech kteri o tom vedi a mlci (radovi urednici i obcane poskozeni statni spravou). Dokud nedospeje nova generace lidi ktera nema v hlave zafixovano ze odpor je marny a nic nema cenu nebude to lepsi.

0 0
možnosti

jrc

5. 11. 2010 13:59
Re: Jde o lidi

Odpor hulváctví, špíně a zlodějně není nikdy marný !

Chce to vizi a získat většinu občanů pro její realizaci. Nespolehejte jen na mladé. Již dnes je zpracovávají na školách stejně, jako to dělali komunisti !

Vše co bylo, bylo špatné, my jsme ti zachránci, my jsme ti hrdinové !

Pouze ten výsledek je bídný, dluhy a nezaměstmanost !

0 0
možnosti
VP

Profík

4. 11. 2010 20:12
Idealizmus

Na můj vkus to celé máte postavené moc idealizovaně, ale jinak v zásadě souhlas. Nikdo tu neudělal životaschopný systém a neodstavil vyžírky (hlavně ty bohaté), spíše naopak. Nejdříve se rozprodávalo, dokud bylo co, pak se půjčovalo. Po téměř 20 letech další morální degenerace se konečně zjistilo, že takhle to dál nepůjde. Kdyby to ty "chytré" pány, co nám vládnou, a ty "chytré" voliče, co je volili, napadlo hned na začátku, kde už jsme mohli být!

0 0
možnosti

jrc

5. 11. 2010 8:27
Re: Idealizmus

V jádru se nedá mít k vašenu vyjádření podstatné námitky. Pouze ten konec není příliš OK. Oni je nevolili "chytří voliči", ale voliči, kteří neměli tady v tom výběru a volitelné hranici, koho volit a byli k tomu ještě mediální a volebí propagandou prakticky donuceni, volit menší zlo !

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

2. 11. 2010 21:16
Já na demokracii...

... v systému, kde alfou a omegou všeho jsou peníze, smyslem života je stále větší a větší majetek a z něho plynoucí moc, z níž plyne zase majetek, kde poctivě pracující člověk je málem považován za vola a kde státní propaganda a ideologie probouzí v lidech závist a hamižnost, kde se zločin a trest měří dvojím metrem, kde slušnost a morálka vzaly za své a dětem se opět vtloukají do hlavy zideologizované dějiny - v takovém systému na demokracii nevěřím, protože v něm nikdy být nemůže. Pokud v ní někdo věří, je na tom stejně jako já, který jsem věřil, že komunismus lze vybudovat. Nedá, stejně jako spravedlivý kapitalismus. A jít cestou menšího zla může jít jen cynik a pragmatik. Bože ! jak hluboce jsme klesli.

0 0
možnosti

jrc

3. 11. 2010 18:44
Re: Já na demokracii...

Na to se snad dá odpověďet pouze slovy Karla Kryla:

" Zase ryjem držkou v zemi"!  

!!!!!! !!!!

0 0
možnosti
Ž

žasnoucí

1. 11. 2010 18:42
Největší malér naší demokracie je v tom,

že si ji sami pro sebe tvoří občané této republiky, kteří mají volební právo - ať už k volbám jdou nebo nejdou. Řekl bych, že všichni ti lidé na volených místech - obcemi počínaje a panem prezidentem konče - jsou všechno naši spoluobčané. Pohled na ně je pohled na nás všechny jako v zrcadle. Pořekadlo nezlob se na zrcadlo, když máš křivou hubu  neztrácí na platnosti  a pokud bude v naší zemi demokracie platit bude stále.

0 0
možnosti

jrc

1. 11. 2010 19:14
Re: Největší malér naší demokracie je v tom,

Mylíte se pane,

největší malér je v deformovaném systému, který umožňuje špínu, rozkrádání a zlodějnu.

Musí přijít nová politika a noví politici, kteří stanoví poctivá a otevřená pravidla systému s tím, že vytyčí cíle, které je potřebné dosáhnout tak, aby se naše společnost zbavila dluhů a našla skutečnou perspektivu v poctivé a kvalitní práci, která bude přinášet bohatství a spokojenost občanů !

0 0
možnosti
R

Rypaczek

1. 11. 2010 1:52
demokracie

Nic není dokonalé. Mě se v té naší zemi žije docela dobře. Otázka pohledu - mnoho čechů je znechuceno. Ale čím ?? Vždyť každý lid má takovou vládu jakou si zaslouží.

Všichni rádi brečí nad rozlitým mlékem. To už je taková naše tradice. Než něco udělat, budeme o tom kafrat. Nicméně kafráte pěkně a karmu si zasloužíte - něco na tom asi je, i když se plně nestotožňuji s Vaším názorem.

0 0
možnosti

jrc

1. 11. 2010 12:59
Re: demokracie

Dík za karmu pane.

Žije se mi taky docela dobře.

Jenže v naší zemi nežiji sám a chtěl bych, aby se všem našim lidičkám, celému národu žilo mnohem lépe tak, abychom na tom nemuseli být v EU, jako žebráci proti našim západním sousedům ! Nemám zájem kolem sebe vidět chudáky, slabé, nezaměstnané, či ztracence a přitom ještě vědět, že tu všichni žijeme na dluh !

Chce to jen slušnost, otevřenost, poctivost, odpovědnost, pořádek a chytrost. A to je to, co naší ubohé politické oligarchii a elitě, zásadně chybí. Myslí pouze na svoje zájmy a svoje zisky! Nevidí dál, než za svoje pupky !

0 0
možnosti
DC

Daniel Ch

31. 10. 2010 21:07
.

Vše je jen o lidech. Jaké zde máme takovou máme i politiku. Bohužel

0 0
možnosti

jrc

31. 10. 2010 22:01
Re: .

Ne pane !

Pokud lidé budou vidět jasný cíl, pokud budou mít potřebnou představu o budoucnosti a pokud uvidí poctivý i otevřený přístup k řešení všech problémů společnosti, půjdou za tím cílem a zametou s každou špínou !

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"