Co takhle prošetření hospodaření Sazky?

             Sazka je nejpopulárnější a nejrozšířenější sázková loterie už z dob komunismu. Aleš Hušák ji nyní nechce za žádnou cenu pustit z rukou. Jistě by bylo vhodné prověřit, jak se za jeho řízení prováděly sázky, vyhodnocení a výplaty výher, alespoň za několik posledních let. Ale dříve, než se zcela rozpadne stávající manažérský tým.

             Organizace sázek,

             vždy sváděla k provádění ne zcela průhledných machinací. Jak je známo, tak existovala určitá personální spojitost společnosti TV Bingo CZ, na Sazku. O tom, jaké podvody se prokázaly společnosti TV Bingo CZ v populární loterii vysílané TV Nova, je známé. Náhodně vybraná čísla, vybírané počítačem pod dohledem kamer a počítačového experta, byly předem dohodnuty s výherci, kteří si byli ochotni výhru vyzvednout a za výhodný poplatek vrátit podstatnou část výhry organizátorovi. Organizátoři si svoji činností přišli nejméně na 27 mil. Kč.

             Možná by bylo důvodné ověřit

             zda obdobná činnost se již dlouhodobě nepraktikovala ve společnosti SAZKA, a.s.. Vše klapalo na jedničku, sázky se uzavřely a následně došlo ke slosování pod dohledem notáře. Za chvíli bylo z počítače jasné kolik výherců je šťastných. Jenom jsme se velmi často, z důvodu nesmyslné ochrany výherců nedozvěděli, kdo vlastně vyhrál, což není ve světě, tak zcela běžné.

             Stačili jeden, dva, nebo tři

             potvrzené a nevyplněné tikety, které se vyplnily dodatečně tak, že je počítač dodatečně registroval, výhra mohla být vyhlášena a mohla putovat k dohodnutému výherci, který opět za slušnou odměnu výhru vrátil, nebo zaslal na dohodnuté konto, třeba do zahraničí. No a všichni mohli být spokojeni. Pro některé výherce mohla být výhra přímo určena, jako zdvořilá odměna za "přízeň".

             Nevím jestli se v Sazce,

             podobné machinace prováděly, ale chtěl bych jen vědět, zda jsem své malé, málo úspěšně prosázené peníze nevyhodil do luftu, či zda mohu být spokojen s tím, že žádnou machinaci s výhrami nikdo neprováděl. Počítače jsou velmi ošemetná věc a dobří počítačoví experti s nimi dokáží dělat pomalu zázraky. Taky to mohl být trochu jiný a propracovanější systém manipulace. Možná by skutečnost chtěli znát i někteří ostatní sázkaři. Možná, že někteří současní zastánci Aleše Hušáka, či jejich příbuzní, byli naprosto regulérními výherci?

             Ověřit výherce  špičkových výher,

             jejich vazby na pracovníky Sazky, opakované výhry a skutečnost, zda výhry plně obdrželi, či něco vraceli se dá celkem snadno provést. Jen by to museli provést schopní vyšetřovatelé a musel by být zájem ověřit skutečný stav.

              Ne, že bych jim ten příjem

za chytrý podvod nepřál, ale v tomto našem systému se dějí věci, že se občané už nestačí divit. Pokud by se tam něco našlo, tak bych se opravdu srdečně zasmál své slepé důvěře v Sazku.

                               Co na to nejvyšší státní zástupce Zeman, či ministr Kalousek?

Autor: Jiří Čumpelík | sobota 28.5.2011 16:33 | karma článku: 19,91 | přečteno: 1618x