Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Čumpelíku, Petříku, v týdnu vyšlo několik článků v LN, v pondělí od pana P.

Havla - Restituce budou přínosem pro krajinu, , ve čtvrtek od pana .V. Baráka - Děkovat za církevní restituce by měli i ateisté a v pátek, trochu z jiného soudku, ale přeci jen.., od p. Mareše - Šermování papežem Františkem. Byl bych rád, kdyby jste si je přečetli, možná, by to pomohlo...

MB

1 0
možnosti
Foto

V Rudém Právu kdysi také psávali řadu pozitivních článků ...

1 1
možnosti

Hlavní službou církve by mělo být pomáhat těm nejpotřebnějším, tj. hlavně v nemocnicích, hospicích a domovech důchodců. Tito lidé potřebují laskavé slovo, mnohdy i celodenní opatrování. Práce těchto jeptišek i bratrů bychom si měli hluboce vážit a vrátit jim majetek, at mohu tuto bohulibou činnost vykonávat. Neklademe překážky jim, ale děláme problémy své vlastní budoucnosti! I vy budete jednou staří. Máte stoprocentní jistotu, že ve stáří nebudete potřebovat takovou pomoc? Jen blbec nepřemýšlí nad svou budoucností!VVV

3 1
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu, takhle by to skutečně mělo být. Nicméně stejnou práci mohou altruisticky založení lidé vykonávat kdekoliv, bez vlastnictví čehokoliv, a dokonce i bez víry v Boha.

2 1
možnosti
Foto

Začal jsem číst a dostal jsem se jen k druhému odstavci ....

Pane Čumpelíku, na podobné lži, nesmysly a sprosté plivání na stovky pozavíraných duchovních a tisíce protiprávně internovaných řeholníků (u mužských řeholí se jednalo prakticky o 100% řeholníků u ženských řeholních řádů to nebyla sice internace jako taková, ale znemožnění jejich činnosti se též týkalo prakticky všech ženských řeholních řádů).

Pokud napíšete církevní hodnostář, rozumí se tím někdo, kdo je v hierarchii církve poměrně vysoko, minimálně biskup, opat, nebo aspoň generální vikář. A tady Vás mohu ujistit, sprostý lháři, že z biskupů byli internováni všichni až na jednoho, někteří z nich pak i odsouzeni ve vykonstruovaných procesech, totéž se týká i opatů, kteří byli internováni v rámci Akce K, pokud už nebyli souzeni v procesu Machalka a spol. a pokud jde o generální vikáře, tam byl stav dosti podobný, s tím rozdílem, že generálním vikářům byla případně aspoň znemožněna jejich činnost.

Tolik sprostých lží v jediném odstavci, ke kterému jsem se dostal, jsem nečetl ani u současných členů KSČM z jejich stalinistického křídla ....

Dál jsem opravdu nečetl, protože bych Vás nejspíše asi musel nazvat tak, že by to stálo zase jeden idnesový život .....Rv

8 4
možnosti
Foto

Oulický, ona se ta skutečná pravda nedá unést, že?

4 7
možnosti

nedočetla jsem tuto diskuzi do konce...páč je to tu překavkováno;-)....a tudíž pořád dokolečka,dokolaRv

1 3
možnosti

A k článku by něco nebylo?

2 0
možnosti

Pane Čumpelíku,

ty restituce Vám tedy leží v žaludku! Uf! Je to tak smutné... Neublížil Vám někdo? Skoro to tak vypadá... Je mi Vás líto..

Martin Bouček

7 2
možnosti

Délka života, vitalita a zdraví je závislé na energii jednotlivce,  Princip vesmíru a života je energoinformace, ale to je zcela jiné téma .To už je o známé definici boha od Ignatěnka.

0 0
možnosti

Lepší je definice od Tomáše Akvinského;-)

0 0
možnosti

Aby se církev mohla starat o potřebné, napřed k tomu musí mít prostředky. Odedávna provozuje školy, hospice, a další potřební instituce .V objektech, které jsou zastavené a chátrají, nemohou nic provozovat, napřed je musí vlastnit, pak opravit a pak teprve provozovat sociální služby. Dle paní Moudré jsou všichni věřící mdlého rozumu, ale zapomněla na to, že mezi věřící patří mnoho špičkových vědců a umělců. Církev existuje na světě před dva tisíce let, byla by hloupost ji rušit . O nepotřebnosti je trapné psát. Nebude rozumné, když zchátralé budovy opraví a vybudují tak potřebné domovy důchodců? Zkuste si zjistit čekací dobu v domově důchodců. Všechny vlády na to kašlaly, je potřebné velké množství hospiců i domovů, protože díky kvalitnímu zdravotnictví se prodlužuje věk a starých lidí bude víc a víc.!!

6 1
možnosti
Foto

Nemusí být žádná církev, aby tyto společenské potřeby byly naplněny.

3 4
možnosti
Foto

Odpudivé byly praktiky, kterými církev zneužívala lidského strachu a nevědomosti a kterými přišla k majetku. Plať, plať, plať, chudý člověče. Zhřešil jsi? Tak zaplať a bude ti odpuštěno. Nemáš na odpuštění, křtiny, svatbu, pohřeb? Tak dej pole. Remcáš? Anebo ještě lépe, jsi bohatý? Tak jsi obcoval s ďáblem a budeš upálený.

4 9
možnosti

A to jste vzala kde? :-)

7 0
možnosti

ano, soudruhu, vysvetlil jsi to na sto procent.R^

4 3
možnosti

Shrnul jste to pěkně R^, ale ti černoprdelníci se do vás pěkně obují, to mi věřte. Oni ani sami neznají slova Kristova o prostotě a skromnosti, o uchu a velbloudovi... Jen potvrzují rozšířenou tezi, že jsou to tmáři a dogmatici, co nepřipustí jiný názor. Věřme, že je to jejich labutí píseň.

4 11
možnosti
Foto

Jak jsem již opakovaně psal.

Bohem je pro většinu křesťanů Mamon a náboženstvím Chamtivost.

4 7
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,71
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"