Církevní restituce, nebo dar a vlastizrada!!!

                   Před schválením církevních restitucí jsem napsal nejméně tři články, které měly být výzvou k tomu, aby vláda odmítla realizaci navrženého zákona o církevních restitucích. Ty články najdete na mém blogu, ale zbytečně jsem se namáhal, protože vláda následně restituce schválila. Vládní politici nemají na čtení blogů na iDnes čas a především je názory občanů už dost dlouho nezajímají, ani při tvorbě jiných zákonů.

                 Dovolte mi smeknout před postupem,

                 a neohrožeností novinářky a spisovatelky Lenky Procházkové, která, jako občan podala ve věci církevních restitucí trestní oznámení na premiéra Nečase pro porušení povinností při správě cizího majetku a z vlastizrady!

                 Nejde totiž o žádnou restituci,

                 ale o nesmyslný dar církvi, tedy Papeži a Vatikánu, pod které spadá veškerý majetek křesťanské církve. Tato vláda si neuvědomuje, že nemůže rozdávat majetek státu, tedy občanů ČR neomezeně a jak se jí zachce. Tato vláda nechápe, že pozemkový majetek nikdy církvi nepatřil a že se vždy jednalo o veřejný majetek pouze v evidenci a užívání církve, přestože některé odborné studie na tento stav včas upozorňovaly.

                 Tato vláda schválila zákon,

                 o církevních restitucích, kterému chybí aktuální seznam toho, čeho se týká a ve finančním daru k tomu navýšila nejméně dvojnásobně cenu pozemků o jejichž rozloze nemá ani přesné podklady. Navíc si dovolila zcela drze prolomit restituční hranici 1948 a zákony podepsané presidentem Dr. Edvardem Benešem, se kterým se svojí inteligencí nemůže nikdo z této vlády ani srovnávat. Tato vláda prosazuje své zákony v parlamentu svoji většinou jednostranně a bezohledně, obdobně, jak to činili komunisti.

                  Paní Lenka Procházková v době,

                  kdy naprostá většina z nás si nedovolila otevřeně protestovat proti komunistickému režimu, v době kdy církve s komunistickým režimem spolupracovaly, se nebála podepsat Chartu 77 a postavit se proti vládnoucí KSČ. Dnes se nebojí navzdory vládní propagandě, postavit se svým trestním oznámením, proti hloupému a populistickému rozhodování této vlády a premiéra Nečase!

                                  Čest a úcta patří spisovatelce paní Lence Procházkové!

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 20.1.2012 7:35 | karma článku: 32,11 | přečteno: 1940x