Chování politiků ČSSD ve společné vládě s ANO ukazuje,že ČSSD není vhodný koaliční partner

Místo toho, aby ČSSD kolegiálně spolupracovala ve vládě s ANO na společné vládní politice, tak si ČSSD hraje na vlastní vládní politiku s tím, že veškerá pozitivní opatření v sociální oblasti jsou prý výhradní zásluhou ČSSD.

Je to trapné,

protože rozhodující je program vlády a finance, které spravuje s velmi dobrým přehledem ministryně financí Alena Schillerová za ANO. ČSSD se chová, jak rozmazlené mimino, které chce víc uznání, než může mít a naopak často tlačí vládu společně s odbory do nepřiměřeného nárůstu neproduktivních výdajů, tedy nákladů státu.

Chování ČSSD

překračuje přijatelné meze, zejména když ČSSD hlasuje s pravicovou opozicí, proti návrhům vlády. Projevilo se to u hlasování o vynětí sociálních služeb z EET. Není totiž žádný důvod, proč by zrovna sociální služby měly být vyjmuty z EET, když z druhé strany stejná ČSSD odhlasovala EET pro ostatní drobné podnikatele, živnostníky a další obory.

Právě sociální služby,

jsou velmi citlivou oblastí pro občany, kde se často přijímají platby přímo od občanů, od státu, od zdravotních pojišťoven, či různé dotace, nebo dary a dosud není dle ministryně financí Aleny Schillerová vůbec jasné, kdo je skutečný příjemce a kde ty peníze končí a právě EET by v tom mohla udělat alespoň částečný přehled.

Nelze se ani divit velkému rozčilování a divadlu KDU-ČSL

za podpory pravicové opozice, ohledně požadavku na urychlené navýšení financování sociálních služeb, protože mimo jiné jde i o financování sociálních služeb poskytovaných církevními organizacemi.

S ohledem na skutečnost,

že dosud není stanoven jasný a průhledný systém státního zabezpečení sociálních služeb, tak ty peníze na sociální služby pravděpodobně čerpají různé neziskové, či ziskové organizace a firmy, samozřejmě včetně církví, apod., bez potřebného rozsahu kontroly jejich použití.

V podstatě státní složky a samosprávy,

přehodily svoje povinnosti na různé organizace a teď ani nemají přehled komu za co platí a vůbec není jisté, že ty peníze končí tam, kde jsou potřeba, tedy zejména u ošetřovatelek a služeb pro potřebné občany. Skutečností je, že pokud se dnes potřebný občan důrazně neozve, tak stejně žádnou nabídku na sociální služby neobdrží a musí si poradit sám.

Pokud současná ČSSD hodlá nadále spolupracovat

s pravicovou opozicí při prosazování zájmů liberální demokracie, dokonce i proti vládnímu partnerovi ANO, tak ČSSD pouze potvrzuje, že není žádná levice a místo skutečné sociální demokracie, se z ní stala levicově populistická liberální demokracie.

Nelze se proto divit,

že ve volbách ČSSD už dokonce končí za KSČM, která se stává jedinou skutečnou parlamentní politickou levicí a to už je pro ČSSD pořádná ostuda. ČSSD bude mít v příštích sněmovních volbách velký problém, vůbec se do parlamentu dostat. Jedinou záchranou pro příznivce ČSSD bude skutečná změna ve vedení ČSSD

a především poctivé prosazování politiky nikoliv liberální, ale sociální demokracie.

 

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 10.6.2019 12:07 | karma článku: 28,49 | přečteno: 554x