Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KPOM

Krutá pravda od medvědice

4. 4. 2010 22:14
No, ale závist je tu také

nechci si dělat iluze, samozřejmě, spousta lidí přišlo k penězům nepoctivě. jenže někteří lidé pokud si někdo třeba jen koupí nové auto (nic extra, řekněme passata), nebo jede třeba do karibiku (někdy klidně i jen do řecka), tak hned říkají, kde na to proboha vzal, a že ty prachy musel určitě ukrást. Někteří si myslí:"ježišmarjá, on má milion". milion přitom dneska nejsou žádné velké peníze.

0 0
možnosti

jrc

5. 4. 2010 0:35
Re: No, ale závist je tu také

Lituji nikomu nic nezávidím. Jen jsem naštvaný na ty, kteří tady okradli celý národ a všechny občany !

0 0
možnosti
K

kevinbb

4. 4. 2010 15:19
Hezky a pravdive

jste to sepsal. A i nektere prispevky maji tez pravdu. Kdyby to slo, tak bych dal karmy tri.

R^[>-]

A i kdyz jste to sepsal pravdive, tak se bojim, ze to bohuzel nepomuze, ale na druhou stranu se musi neco delat a tohle je jeden ze spusobu! Ja jen doufam, ze ten vas blog probudi aspon par lidi kdyz uz nic jineho?

A k tem par prispevatelum kteri hazi veskere svinstvo bud na CSSD nebo ODS a nebo primo na urcite jmenovane osoby bych chtel pripomenout jedno, tam kde jsme ted, tak za to muzou obe tyto "slavne" strany i s temi urcitymi jmeny, ale hlavne za to kde jsme prave ted si muzem my samy, protoze jsme dovolili temto stranam s urcitymi lidmy v popredi a nebo v pozadi aby si delali s nami co chteli!

A tak doufam v nemozne, ze se konecne lide probudi a budou volit jen ty neparlamentni strany.

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

4. 4. 2010 14:25
Do praxe

Pane autore, v poslední větě píšete, že občané zcela oprávněně nehodlají tolerovat plýtvání . Nechci Vás zlobit, ale chybí mi uvedení způsobu jak tu netoleranci budou  realizovat. Plně s Vámi souhlasím že jde o nejvýš potřebnou aktivitu, tak poraďte.    8-o

0 0
možnosti

jrc

4. 4. 2010 15:33
Re: Do praxe

Vážený pane,

doufám, že občané umí číst a přesvědčí své volební strany, aby některá navržená opatření převzaly do svých programů. Těch návrhů jsem ve svých blocích poskytl dost. Kdyby, alespoň některé z nich prošly parlamenty, může to prospět společnosti a lidem. Dobro lidem, dobré vůle.

0 0
možnosti
JH

hurkajan

4. 4. 2010 13:47
právo a pořádek

bylo u nás nahrázeno...zlodějnou za jakoukoliv cenu...v honbě vyrovnat se západu a západnímu životnímu stylu se jaksi pozapomnělo na zákony které měly zabránit všem negativním vlivům kapitalizmu...a teď vše rozkradeno rozprodáno...

0 0
možnosti
P9

pavel 99

4. 4. 2010 13:57
Re: právo a pořádek

a jakým směrem jsme postoupili za 8 let vlády ČSSD? Viz. INDOŠ, Gripeny, Pandury, Gross, kakao-Kraus, kato-Kavan..................:-(

0 0
možnosti

jarinka

4. 4. 2010 12:03
Česká lhostejnost.

Zabývat se termínem ZÁVIST nemá cenu. Je to jen další slovo k manipulaci lidí, podobně jako SOCKA, HLOUPÝ VOLIČ a podobně.

Z jiného pohledu jsou závist, ješitnost, sobectví přirozené vlastnosti. Zvířata si taky závidí, popřejí jiným jen pokud z toho mají sami zisk. Lidé se naučili bohudík tyto přirozené vlastnosti krotit, jinak bychom se tady navzájem pobili. Někdy se lidé i pobijí.

Spíše než závist bych viděla nebezpečí v jiné vlastnosti, a tou je lhostejnost. Možná ještě před několika lety záviděli ti chudší těm bohatším majetek (stejně tak bohatí mohou chudším závidět bezstarostnost neboli "válení se doma"). Ale dnes už jsou lidé lhostejní, vždyť ať dělají co dělají, ať volí koho volí, stejně to už lepší nebude. 

0 0
možnosti

jrc

4. 4. 2010 15:40
Re: Česká lhostejnost.

Nebuďte smutná. 20 let bordelu a rozkrádání nelze tolerovat. Věřte tomu, že se vše změní. Příjdou noví lidé, kteří nebudou zaslepeni nesmyslnou propagandou a budou uvažovat realisticky ! Nejde o lhostejnost, ale o to co ještě budou lidé ochotni dál snášet.

0 0
možnosti
RV

vllk.69

4. 4. 2010 11:27
Komunisti a fašisti své zločiny také hájili a dnešní strany dělají totéž!

Zaslepenost fanatických přívrženců stran,kteří zlodějinu nevidí,nebo vidět nechtějí je v téhle zemi běžný model chování. Osobně nemám nic proti bohatsví,naopak! Jenom že pokud to bohatsví vzniklo: podvody z LTO,tunelováním bank,kampeliček,firem, úvěrovým podvodem,či neúměrným navýšením ceny u státních zakázek.Potom to neni poctivě získané bohatství a vlastník neni poctivý podnikatel,ale jen zloděj! A to i když bude 16 hod. deně na této zlodějině pracovat! Pořád to bude jen zloděj a to i když mu to závidět nebudeme.

0 0
možnosti
S

statečný

4. 4. 2010 11:17
Karma

Tato kritická slova se v modrém týmu nenosí je to přece proti předvoji naši společnosti těch úspěšných!!

0 0
možnosti
P9

pavel 99

4. 4. 2010 10:43
Akcie "na jméno"

je zvláštní, že mi zatím nikdo nedokázal vysvětlit jaký bude mít tenhle nesmysl přínos, kromě "buzerace" firem (donutí je to k dalším nákladům) když to lze obejít mnoha způsoby.  Ostatně Gross také žádné akcie neměl a "nakoupil" (naprosto zázračně výhodně) a prodal (ještě zázračněji výhodněji) teprve až odešel z politiky.;-D

0 0
možnosti

jrc

4. 4. 2010 15:57
Re: Akcie "na jméno"

Omlouvám se, dodtečně jsem upřesnil, že se jedná o akcie na majitele (doručitele). Vše lze obejít, ale opatření k omezení nepřehledné majetkové struktury, je potřebné. U pana Grosse by mne spíše zajímalo zdanění uvedeného prodeje ! 

0 0
možnosti
RK

Rommik

4. 4. 2010 9:51
Nevládla náhodou už také ČSSD?

Nějak se mi vytrácí, že tady vládl socan - tak kde máme ráj ( nebo RaJ )  na zemi ?

0 0
možnosti
MK

mašlomcha

4. 4. 2010 10:59
Re: Nevládla náhodou už také ČSSD?

Dobrá otázka! Z posledních 12 let, kdy jsme ztratili rozhodující náskok, takže Slovensko se nám už rychle vzdaluje (penzijní reforma, státní maturity, splnění podmínek pro zavedení Eura, jednotná daň, stabilizace zdravotnictví)  tu ODS vládla pouze necelé 3 roky (Topolánek) a to ještě ve stavu "patu" kvůli ČSSD, takže z těch reforem se mnoho nestihlo. Paradoxně ČSSD na tom jednom z mála, co se ozdravného podařilo, si dokonce postavila úspěšnou kampaň a dodnes se jí daří popíráním miliardového efektu poplatků ohlupovat voliče.

Závidět nemusíme Maďarsku, kde levice vládla posledních 12 let nepřetržitě, takže jsou na tom ještě hůře než my. Škoda, že se před námi rýsuje scénář: u nás zvítězí ČSSD, na Slovensku možná koalice nelevicových stran, takže další 4 ztracené roky. Otázka pro autora: která ze zemí na tom bude lépe?...Sbohem Slovensko?...

Osobně se domnívám, že z té šlamastiky nás může dostat jedině PRACOVITÁ pravice a levice musí zatím počkat až tu bude zase z čeho rozhazovat!

0 0
možnosti
SS

Svent

4. 4. 2010 9:29
Bolševik si nikdy nepřipustí

že tu může být skupina lidí schopná si vydělat poctivě svou zapáleností pro práci,

které obětují i čas, kdy dávkaři vysedávají u fotbalu nebo v hospodě, nebo se válí na chalupě. Kdyby takoví byli všichni, tahle země by byla nechutně bohatá. Napytlovat všechny co mají peníze do jedné sorty bez ohledu na původ je pro závistivce typičtějsí než typické.

0 0
možnosti
JA

Jacobo Arbenz

4. 4. 2010 9:53
Re: Bolševik si nikdy nepřipustí

Požaduji značně rozlišovat. Je velký rozdíl mezi majitelem současné miliardové stavební firmy, který začínal na zelené louce s vypůjčenou míchačkou a Alešem Řebíčkem, který Viamontu přihrál státní zakázky ve výši několika miliard korun. Bohužel podle mých zkušeností pro volný trh bez přívlastků nejvíce horují ti, kteří jsou jeho nástrah sami ušetřeni díky svému politickému postavení a s ním spojenému přísunu státních prostředků.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"