Brexit nepotvrdil předpovědi ČT, ale potvrzuje význam závazného Občanského referenda.

Lisabonská smlouva, aneb upravená původní Ústavní smlouva EU, nepřinesla optimální řešení. Problémy a zájmy občanů i jednotlivých států, často vyžadují rozdílný přístup.

Zadlužení většiny států EU roste.

Je potřebné obrátit trend, hledat jednotu v přijatelné různosti, najít společný jazyk a zvyšovat míru minimálního blahobytu občanů ve všech státech EU.

Britové potvrdili,

že pro kolébku skutečné demokracie je rozhodující hlas a vůle občanů v Občanském referendu a s naprostou převahou potvrdili výsledek svého Občanského referenda. Nepotřebovali k tomu žádné kybernetické útoky z Ruska, ani z Číny, kterými nás opakovaně straší někteří politici.

Ukázali,

že nehodlají akceptovat představu jednolité Evropy, která má problémy s kritickými názory, či se stanovisky jednotlivých států a jejich občanů. Britové si chtějí o své budoucnosti rozhodovat sami s tím, že nechtějí akceptovat všechny nápady a směrnice EU.

Nezbývá, než respektovat vůli občanů.

Představa některých politiků EU, že EU bude ovládat všechny státy EU prostřednictvím poslušných vlád, či ústavních soudů, není reálná. Rozhodovat nemohou jen směrnice EU, ale především vůle občanů a potřeby jednotlivých států.

Lze jen uvítat,

že současný summit států EU v Bruselu týkající se klimatické neutrality, respektuje potřeby jednotlivých států EU, včetně jaderné koncepce Česka, kterou prosadil premiér ČR Andrej Babiš.

Závazné Občanské referendum

patří k základnímu právu občanů, aby si právě občané mohli přímo rozhodovat o své budoucnosti i o budoucnosti společnosti ve všech důležitých otázkách a to i při odvolávání jednotlivých politiků tak, jak navrhuje SPD.

EU lze jen popřát,

aby hledala shodu v přijatelné různosti zájmů jednotlivých států a jejich občanů, aby občané EU cítili, že EU je pro jejich život přínosem. Jen v takovém případě

bude mít EU skutečnou podporu v celé Evropě.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 15.12.2019 11:05 | karma článku: 38,01 | přečteno: 1268x