Baseballová čepice

Hospoda, jako každá jiná. Jak je dnes zvykem, před hospodou parta kuřáků a diskuze vyvolaná demonstrací proti vládě.

SPD chce jednání o uzavření míru na Ukrajině, zaslechl jsem.

Menší chlap v zimní bundě prohlásil: “Je to nesmysl, protože tam Rusové vraždí civilisty.” Vyšší chlap s baseballovou čepicí, který vypadal jako veterán mu oponuje: “Pokud někoho vytáhnou z hrobu, tak vůbec není jisté zda se jedná o zavražděného Ukrajince, nebo Rusa, který donášel, či pomáhal s navigací Rusům, či Ukrajincům, nebo použil zbraň proti druhé straně. Ve válce s nějakou milostí počítat nelze.”

Vousatý chlap v černé bundě se zapojil:

“Ta válka neskončí dřív, než Ukrajinci vyženou Rusy z Ukrajiny. Ukrajince podporuje dodávkami zbraní téměř celý západní svět, včetně nás a to Rusko nemá šanci zvládnou.” Veterán s baseballovou čepicí přikývl, ale prohlásil: “Především to totiž vůbec není válka Ruska s Ukrajinou, ale válka mezi USA a Ruskem, řízená Pentagonem.”

“O tom nemůže nikdo pochybovat”, 

pokračoval chlap s baseballovou čepicí: “Každému je jasné, že Rusko a Čína jsou překážkou a nepřítelem západního liberálně demokratickému systému, tedy protivníkem nás i USA “. “ Ale ve válce bojují Ukrajinci, nikoliv Američané,” reagoval vousatý chlap v černé bundě.

 “V tom je chytrost Ameriky a jejich Pentagonu,”  

odpovídal chlap s baseballovou čepicí a pokračoval: “Pentagon nemůže zatáhnout USA do přímé války s Ruskem, protože z toho by byl světový jaderný konflikt, který by postihl i Američany, ale Pentagon chytře využil Ukrajince, kteří pod vedením Zelenskyje chtějí Rusy vyhnat z Ukrajinského území. Probíhající válka vede k podstatnému lidskému oslabení Ruské armády, což je úspěšnou špičkovou akcí Pentagonu. Ve válce na Ukrajině totiž neumírají Američané, ale vzájemně Ukrajinci a Rusové.”

“To je fakt,” 

přidal se další diskutující v zelené bundě a pokračoval:” Amerićané vyzbrojili a vycvičili novou a mnohem silnější Ukrajinskou armádu. Přesto je to ještě málo a tak přes různé prostředníky dodávají na Ukrajinu další novou a kvalitativně lepší vojenskou techniku.”

“To není válka USA

a pokud jsou na Ukrajině někteří poradci z USA, tak se jedná pouze o dobrovolníky”, reagoval menší chlap v zimní bundě. “Američané mají nejlepší zpravodajskou techniku a tak mohou určovat taktické cíle, řídit drony i palbu , včetně navigace raket, možná přímo z Pentagonu,” přidal se diskutující v zelené bundě a dodal: “ Vypadá to, že jsou z vesmíru schopni rozpoznávat, hlídat a pomocí dronů likvidovat jednotlivé hodnostáře i generály a registrovat veškeré pohyby těžké techniky.”

“Je to ještě složitější, 

protože Pentagon nesmí ohrozit USA zapojením do světové jaderné války a přitom Američanům jde o rozpad Ruského impéria a nerostné bohatství Ruska. Proto se snaží doplnit svoje základny mimo území USA a především zapojit Evropské země NATO do případného konfliktu tak, aby se případná válka nedotkla území USA a odehrávala se výhradně na Evropském území,” argumentoval veterán s baseballovou čepicí.

Během diskuze jsem

nic neříkal, ale poslouchal. Vykouřil jsem několik cigaret. Když jsem típnul poslední cigaretu, tak jsem dal pozdrav a odešel. Po cestě jsem přemýšlel, kdo z těch diskutujících měl vlastně pravdu a lepší přehled. Jaderná válka v Evropě by zničila celou Evropu i veškeré její kulturní bohatství. Rozumná dohoda o míru, jak požaduje SPD a Tomio Okamura,

by byla pravděpodobně nejlepším řešením pro nás i Evropu.

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 30.9.2022 6:42 | karma článku: 16,85 | přečteno: 410x