Andrej Babiš překonal levicovou otočku a zamířil zpět na pravicové odstavné parkoviště

Rovnou daň 15% prosazovanou Vlastimilem Dlouhým ODS, po vzoru Ruska a později Miroslavem Kalouskem TOP 09, převzala do svého programu ODS. Zda Andrejko připravuje 15 % líbánky s ODS, či s Kalouskem, není zatím zcela patrné.

Takový dáreček od Andrejka ve formě 15 % daně se neodmítá

a přijde jistě i vhodný argument. “Čím vyšší příjmy bude mít horní vrstva společnosti, tím lépe se budeme mít všichni,” nebo,” Čím budou vyšší příjmy ve státní a veřejné správě, tím lepší budou podmínky pro podnikání.” Nějaké nesmysly o tom, že produktivní soukromá podnikatelská a zaměstnanecká vrstva společnosti, která živí ze svých daní tento stát, by měla mít výrazně vyšší příjmy, než státní a veřejný sektor, jsou mimo současné volební a ideologické chápání pravice.

Předpoklad volebních výsledků ukazuje,

že ČSSD i KSČ podstatně ztrácí. Jinak je v podstatě úplně jedno, zda budete volit pravicovou koalici ODS+KDU-ČSL+TOP 09, nebo pravicovou koalici STAN+PIRÁTI, protože obě pravicové koalice budou poskakovat především podle toho, jak si budou přát jejich frakce v Evropském parlamentu. Možná budeme s Piráty, či TOP 09 vítat i Muslimské migranty. Vypadá to, že jsme si s těmi pravicovými vládami příliš málo namlátili nos. V realitě, kdy 2/3 občanů nepobírá ani průměrnou mzdu, je představa většinové volby pravice, která podporuje především vyšší vrstvy společnosti, holým nesmyslem, či hloupostí.

Ministryně Jana Maláčová ČSSD není žádná Venezuela,

ale první ministr práce a sociálních věcí, který úspěšně zvládl řízení ministerstva práce a sociálních věcí bez průšvihů. Se svými levicovými sociálními návrhy přivádí do extáze vedení ČSSD, včetně premiéra vlády. Není pochyb, že by úspěšně a na úrovni zvládla i vedení celé ČSSD, kde někteří spolustraníci ČSSD zejména v Praze, dosud nechápou zda je ČSSD levice, nebo pravice. Dokonce si dovolila předložit návrh dlouho odkládané reformy důchodů, která by vyšla levněji, než daňové ztráty vzniklé z návrhu premiéra Babiše ve formě 15 % daně, místo superhrubé mzdy.

Vypadá to, 

že volební akcie ČSSD, popřípadě nové Levice pokud se ukáže, mohou do termínu voleb značně posílit s ohledem na volný prostor na levici a stranicky přecpanou pravici. Rovněž se dá předpokládat nárůst volebních akcií pravicové SPD, která svým zásadním odmítáním přijímání Muslimských imigrantů zaujímá převládající názor ve společnosti a podporuje osobnostní právo občanů rozhodovat o své budoucnosti i o rozvoji své země dle potřeby přímo závazným referendem občanů, bez ohledu na stranické zájmy politiků.  

S ohledem na rostoucí zadlužení, 

lze počítat s tím, že ani ANO včele s Andrejem Babišem se neztratí a opět získá vysoký volební výsledek. Lidé budou pravděpodobně usuzovat, že s ohledem na naše rychle rostoucí zadlužení potřebujeme mimořádně schopného politika, který v těch dluzích umí bruslit nejen doma, ale i v zahraničí a ví to i Andrejko. Čím víc dluhů, tím pravděpodobně lepší volební výsledek ANO. 

Pravicové strany 

už dnes ukazují natvrdlost a neschopnost, když chtějí blokovat nabídky na dodávky jaderných reaktorů od zkušených firem z Ruska a Číny, které budou pravděpodobně s ohledem na počty úspěšných realizací podstatně výhodnější, nehledě na skutečnost, že z bezpečnostních důvodů se dají odblokovat tím, že řídící část reaktorů bude dodávat zcela jiná firma. Poslance a senátory ceny energií s ohledem na příjmy, které si dopřávají, v podstatě nepálí, ale podnikatelům jde o udržení konkurence schopnosti

a domácnostem o levnější energie.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 13.12.2020 8:11 | karma článku: 25,94 | přečteno: 910x