Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

maudite

5. 11. 2009 0:57
Nejste v realite

ctyri procenta z platu se platila prispevkova znamka v KSC. Pouze to nekdo poslancum vysvetlil jak se veci maji a jim nezbylo nic jineho nez souhlasit. Takze to je maximum ceho jsou ochotni se vzdat. Komunisti by si taky na platy tehdy nenechali sahnout.

0 0
možnosti

jrc

5. 11. 2009 14:20
Re: Nejste v realite

Zajímavý postřeh, že by pan ministr postupoval podle staré praxe ?R^

0 0
možnosti
PK

dolch

4. 11. 2009 21:26
4 %

Jestli nám náhodou nechtěli procenty naznačit, mezi jakou část populace většina z poslanců náleží.

Já vím, blbý vtip, tím jsem urazil tu procentní skupinu.

0 0
možnosti

jrc

4. 11. 2009 23:39
Re: 4 %

Výborný vtip pane, máte jedničku !

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

4. 11. 2009 21:24
ano i ne

že vysoký poslanecký plat je jistou bariérou korupci je faktum. Že nikdo nikdy nemá dost je faktum druhé. Poslanci by měli být placeni x-násobkem platu obyčejného občana. Ale ne podle blouznivých čísel Statistického úřadu, ale podle životní úrovně většiny lidí. Málokdo si uvědomí, že špičkový plat jednoho vrcholového manažera polostátní společnosti uvrhá 25 tisíc jiných lidí za hranici chudoby.

Navíc: když kterýkoliv zaměstnanec vyrobí zmetek, zaplatí jej ztrátou části své mzdy. Když vyrobí zmetek parlament (a činí to kontinuálně 20 let), maximálně to znovelizují, znovelizují, znovelizují, znovelizují, znovelizují, znovelizují, znovelizují - nula odpovědnosti...

0 0
možnosti
PK

dolch

4. 11. 2009 21:28
Re: ano i ne

Kdyby jen zmršený zákony. Ale těch dní a dní a dní, který tam jenom prokecaj naprostýma kravinama, odvoláváním vlád a já nevím čím ještě. To bych jim fakt strhával z platu. A myslím, že by si nakonec nevydělali ani na slanou vodu.

0 0
možnosti
RRS

(gbd)

4. 11. 2009 20:49
Ale no tak...

Ani kdyby se vzdali celých platů a všech prebend, v celkovém státním rozpočtu by se to moc nepoznalo. A navíc: čím menší plat budou mít, tím více si budou přivydělávat "bokem". Je to stejné jako u nás, obyčejných zaměstnanců: když mám plat malý, musím zít druhou práci...

0 0
možnosti
RRS

(gbd)

4. 11. 2009 20:57
dodatek

Snižování poslaneckých platů ke stejný populismus, jako zdanění poslaneckých náhrad. Ty náhrady jsou totiž určené k nějakému účelu, například na vedení kanceláře, plat asistenta - a pak zdaněné jsou (DPH, zaměstnanecké daně, atd.). Jenže je poslanci jaxi spotřebovávají pro sebe jako nezdaněný příjem. Když to zdaníte, ti slušní zaplatí dvakrát daň a budou biti, zatímco "šibalové" budou hlasitě volat: "Co se čílíte, vždyť jsme to zdanili!"

0 0
možnosti
ZF

Zubrsu

4. 11. 2009 20:46
Změna je život....

Páni poslanci, vám, na rozdíl od pilotů ČSA, nejde o život !!! Ovšem dle historických zkušeností této země, se toto tvrzení může změnit!

0 0
možnosti
G

Gambri

4. 11. 2009 19:11
... by jste se ...

To je snad legrace.....

0 0
možnosti
PK

dolch

4. 11. 2009 21:18
Re: ... by jste se ...

Ano, měl jsem chuť to autorovi taky vytknout, ale patrně bych to udělal trochu vstřícnějším způsobem.

0 0
možnosti
JK

gotzur

4. 11. 2009 18:23
Nebojte,

je to jenom na rok.

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,22
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"