Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Kdo je to komunista?

Ten, kdo si přeje návrat před rok 1989?

Ale já nikoho takového neznám, tak proč bych proti komunistům pořád bojoval?

Komunisti skončili, ale zřejmě jako může být zastydlá puberta, může zastydnout i boj proti dnes již neexistujícím komunistům.

Komunismus byl zásadně špatný, ale měl i své dobré stránky. Tak o nich nesmím mluvit?

Jinak jsem hned přítel starých pořádků? Současný režim je lepší, ale má i své stinné stránky. Tak o nich nesmím mluvit? To bych si přece počínal stejně jako kdysi ti komunisti. Já odmítám pořád jen chválit za situace, kdy se nám pořád lže, kdy se v tak ohromném měřítku krade. Navrhuji bojovat proti tomu a ne s těmi neexistujícími komunisty.

3 3
možnosti
TV

i vláda nácků měla své klady .... problémem je, že někteří dnes idealizují něco, co bylo velice umělé, nefunkční a neudržitelné.

0 0
možnosti

ne nebudu jmenovat jediný,a už jsem vysvětlil proč ne  stačí vyjít ven mluvit s lidmi z různých oborů činnosti. Samozřejmě, že to nejsou lidi z kultury nebo masmédií ale lidi z normálních podniků, které něco skutečného vyrábí. Snad si nemyslíte, že bych se tady v chatu něčím takovým prezentoval jen tak aby řeč nestála. Já nejsem nikým placen takže si píšu co mi opravdu vadí, to už například lidi z masmédií moc nemůžou. A je mi jedno, že tomu nevěříte někdo mlčící kdo to bude číst ví, že to tak je. Tečka.

1 2
možnosti
JC

Funguje to naprosto skvěle - viz nadpis. A přeci. Všechny reakce a kamenování je o tom, o čem zrovna tento článek neměl být. To co jsem také odsoudil jako zlo, to samé co jsem zkritizoval, jsou přesně argumenty, kterýma mě kamenujete.

Kde jsou argumenty, které by mi vyvrátili, že se mýlím v oblastech nej zemědělství. Kvalitnějšího školství, kvalitnější morálky, větší vzdělanosti, inteligence. Větší kvality práce (nyní nemám na mysli opírače o lopatu, ale řemesla, strojírenství)

A je kupodivu, že se nikdo nepozastaví nad zlem dnešní doby. Pokud systém vytvoří bezdomovce - není to zlo? Pokud systém vrhne člověka do bídy, že nemá ani na jídlo-není to zlo? Pokud systém vybuduje větší kriminalitu-není to zlo?

Ano dnes to nikdo nehodí na systém a vždy je viníkem jedna osoba. Tak nechápu, proč se dřívější zlo háže na systém. Ano lidé jsou ovce a když se vytvoří systém a lidé v něm lhostejně slepě žijí a šlapou jak se píská, tak je to pro ně omluvou. Může za to systém. Lidé nejsou svéprávní a byli jak ovce vedeni. To je pro ně omluvou. Pouze tohle cítím z vašich příspěvků a nesouhlasím s tím.

Jestli bylo kdysi zlo, tak každej kdo lhostejně žil a pouze nadával je stejným viníkem jako ty zrůdy. Jestli je dnes zlo, tak každej kdo ho přehlíží a komu to nevadí, je naprosto stejná zrůda dnes jako kdysi.

Ve svém životě jsem poznal dva Marxisty, kteří se této filozofie nikdy nevzdali. Jeden už je po smrti. Filozof, sociolog, který bojoval jak proti fašistům, tak proti rusům a stejně tak bojoval proti násilí, které komunisti páchala. Přesto se nikdy nevzdal této filozofie. Druhý člověk se vracel z Anglie bojovat proti rusům a ti co dnes nejvíc vyřvávají jeli proti němu a klepali se na čelo. Také se filozofie nikdy nevzdal a celý život bojoval proti násílí. No dnes mám problém zaplatit nájem a uživit se z důchodu. Takže ti co tenkrát šli bojovat proti rusům jsou trestáni dnes. Ti co zdrhli jsou za vodou. Zajímavá podobnost.

3 2
možnosti

Máte prostě pravdu . R^R^R^

1 0
možnosti
FH

"Režim nechal člověku střechu nad hlavou a nakrmil ho."

 

Tupým ovcím to skutečně stačí. :-/ Rv

2 2
možnosti

ano a dnes můžete svobodně utíkat na sociálku ale musíte umět vyhrožovat a řvát aby se vás pracovnice trochu lekly.   s pozdravem - kolektivně v transu díky masmediální masáži vzhůru k lepším kapitalistickým zítřkům.

2 0
možnosti
MP

Tak sem takhle po ránu sledoval mojí a sousedovu popelnici a nic se s nima nedělo.

Můžete poslat nějaké fotky, co sed děje u té vaší?V

1 1
možnosti
MP

To byl dotaz na pana Nebuželského, nějak se to nepřipojilo k vláknu.

0 0
možnosti
AK

Je "boj s komunismem" pořád to hlavní čím bychom se měli zaobírat? A kolik desítek nebo stovek let ještě? Není to náhodou snaha vyrážet dávno otevřené dveře? Bitva je  dobojována, komunismus je pryč.

Máme se nadšeně srovnávat s minulým režimem a být šťastní, že se máme lépe? Ale za 23 roků se mají lépe ledaskde ve světě, ne? Tak bych se radši srovnával s nimi. Pokud je jakákoliv strana levicová, jsou to opravdu zakamuflovaní komunisté a máme se děsit, že je někdo bude volit? O KSČM ani nemluvě. Mají docela vysoké procento voličů. Není to náhodou tím, že je tak vysoké procento lidí nespokojené s tím, jaké možnosti jsme díky neschopnosti a lumpárnám vládnoucích nekomunistických stran promarnili?

3 4
možnosti
MM

komunismus neni z Ceska pryc.Rv

 Existence KSCM, jeji tvrdosijne zastavani sve pozice v historii a odmitnuti odvolat sve zlocinne praktiky, omluvit se za ne a podpora komunistickych zlocincu a jejich cinu jsou dukazem, ze komunismus pryc neni a ze uvazuje o navratu

3 4
možnosti
Foto

A kdyby někdo jiný, třeba nějaký Jiří Ocásek napsal něco podobného:

"Velice mě rozčiluje postoj k bývalému režimu a neustálé spojení nacismus = zlo.  Opravdu mě rozčiluje, jak se to hodnotí naprosto jednostranně. Ano. Dřívější režim obsahoval zlo, ale je správné nazývat zlem režim...?" 

Souhlasil byste?

:-/

6 4
možnosti
MK

Nacisté od naší rodiny chtěli dávky. Nicméně, nikdy nezlikvidovali grunt, to až komunisté, kteří chtěli od slepice 1,5 vajíčka denně apod.

6 7
možnosti
JH

Je to legrace, jak všichni odpůrci komunismu (nebo všeobecně levice) argumentují padesátými lety, gulagy, znárodňováním atd. . Proboha vzpamatujte se lidi! Když nebude KSČM, tak to bude jiná, přejmenovaná levicová strana, ale na funkci to stejně nemá vliv. Je mi 37,takže mě nikdo nemůže spojovat s minulým režimem, ale postupně jsem dospěl ke členství v KSČM, protože to,co se tady děje za posledních 20 let nemá s růstem nic společného. Uvědomte si, že  hypermarkety plné cizího zboží a dovezených potravin, baráky na hypotéku a auta na splátky neříkají nic o životní úrovni!

Soběstačnost státu v produkci zemědělských produktů je na úrovni padesátých let. Spotřební zboží nevyrábíme skoro žádné,a co se týče tolik chválených vývozů-když budeme mít stejné platy jak v Německu,tak nevyvezeme nic! Komunismus ani socialismus ve své původní podobě se nemůže vrátit, a je to dobře. Kdyby nebylo 2.světové války , tak bychom byli možná jinde.Ale historie se nedá vrátit a musíme vycházet z toho,co tady bylo. Můj děda byl nositelem Řádu práce, byl to normální důlní technik,nebyl členem strany a věřil v poctivou práci a život. Dokázal svou prací zabezpečit rodinu bez dluhů. Můj druhý děda byl kombajnér a traktorista, a taky dokázal postavit dům bez dluhů a uživit ženu v domácnosti a dvě děti. Kdo v dnešní době dokáže z průměrného platu (který je stejně pro většinu lidí jen chiméra) postavit bydlení bez hypotéky na dvacetpět let, bez ohledu na to aby jeho manželka zůstala sama doma s dětmi? Minulý režim byl zcela závislý na SSSR a k dokonalosti měl opravdu daleko, ale to co zde funguje teď mi nepřijde jako lepší z hlediska celé společnosti.

11 8
možnosti
LV

Hermann:  Vás bych si za přítele určitě nevybral !

6 8
možnosti
MK

Váš článek je puding. Fašismus, nacismus, komunismus mají stejné hnízdo, ač každé šlo vlastním směrem a to je marxismus. Vše je hnus a nenávist a neúcta k lidem a jejich svobodě. Fašismus byl korporativismus, nebyl nacionální, nacismus stavěl na národu a nenávisti k židům. komunismus taví na nenávisti ke všem co se bez komunismu obejdou

6 6
možnosti
RH

dovolil bych si nesouhlasit, je to daleko složitější. Řadit nacismus, fašismus a komunismus do jedné lajny je velmi sporné a argumentačně neudržitelné. Marxismus pak byl u kořenů jen komunismu, akorát svou agresivitou nastartoval úspěch fašismu a nacismu mezi válkami.

5 1
možnosti

díky autore, přesně tak !!

Oni ten komunismus budou stále omílat / oni myslím politiky a především média / aby si lidi stále vštěpovali do hlav nepřítele, který neexistuje.

8 5
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2422x
Patřím ke střední vrstvě a mé názory jsou pouze moje. Je na Vás, jestli s nimi souhlasíte nebo ne.

Seznam rubrik