Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J21a87n 90B42u74r58i56a93n

3. 7. 2013 10:53

Já se naopak domnívám, že prezident udělal velmi špatný krok pro ČR. Kde berete jistotu, že Zeman také chce předčasné volby, které jsou doopravdy v současné době řešením?

V PS předčasné volby chtějí pouze komunisté a ČSSD, u TOP 09 jsem přesvědčen, že by je chtěli, kdyby nová vláda byla skutečně úřednická a nikoli vláda SPOZ (levice se bude štěpit a pravice získá).

ODS je na dně - pro ni by byly brzké volby katastrofou, u Věcí veřejných a Lidem sebevraždou.

Kdyby prezident chtěl opravdu předčasné volby, tak by se s politickými stranami na to musel domlouvat (což jsem v podstatě nezaznamenal). Přitom by to nebylo vůbec těžké - stačilo pozvat Sobotku z ČSSD a sdělit mu:"chceš volby a stát se premierem? Zajdi za Kalouskem a domluv se s ním. Já zatím jmenuji APOLITICKOU vládu úředniků." A Kalousek by na to kývl. Nahradil by to totiž v současné době na pravici ODS.

Prezident, dle mého názoru, ale dělá jen svoji politiku a politiku SPOZ, která ve vládě bude posilovat. Stejně ale bude posilovat ale i pravice a rok před volbami si vlastně nemohla přát nic lepšího. Velmi ztrácet bude ČSSD a Sobotka, o což možná Zemanovi nejvíce jde.

1 0
možnosti
PT

P49e21t54r 72T52a76f71t

2. 7. 2013 11:52

Krok prezidenta je postaveni se vuci parlamentni demokracii, protoze prezident ma jmenovat vladu v souladu se snemovnou tak, aby ziskala duveru. Ma tedy jednat se zastupci snemovny a zvolit takoveho premiera, ktery ma nejvetsi moznost sestavit vladu.

Toto MZ neudelal a protlacil si vlastni vladu svych kamaradu. Co mu zabrani, aby tak udelal i po dalsich volbach. Ty skonci zase nekde pul na pul mezi pravici a levici a MZ si tedy zase muze rict, ze lepsi bude "jeho" vlada a najmenovat si SPOZ...

Pokud to nevidite, je mi vas lito...

4 6
možnosti
PV

ne, pokud by tvurce ustavy chtel aby premier byl jen na vuli snemovny tak by ustava vypadala jinak - premier by se odhlasoval ve snemovne. Myslim ze president udelal dobre, To co navrhuje tzv koalice je jen ta sama vlada, ktera se uz  dostatecne diskreditovala.  Jak se rika nevstoupis 2x do teze reky.  Je mi lito ze to nevidite.

3 1
možnosti
Foto

Pane Casku, omlouvam se predem, ale z vaseho clanku cisi opravdu velka naivita. To ze je Milos Zeman hulvat, ktery urazel a urazi kdekoho, mi vadi hodne, ze je kurak a opilec by se mozna dalo tolerovat. Ale asi nevite, ze MZ je jednim z hlavnich architektu opozicni smlouvy, ktera roztocila kola korupce u nas pred cca 15 lety na plne obratky. Vase uvahy jsou sice hezke, ale neuvedomujete si jeden zasadni fakt, ktery schazi nasi demokracii a ktery prave rozjela oposmlouva. A tou je absence KONTROLY. Kontrola moci regulerni opozici, policii, soudy, novinari (vezmete si jak jim MZ stale nadava) a nas obcany. Muzete mit ve vlade koho chcete, ale pokud nebude kontrolovan, bude krast a korumpovat. Ano, nakonec je to v moralce nas vsech. Pokud cekate na spasu shora, cekate na vlak, ktery nikdy neprijede.

4 3
možnosti
PV

to ze vznikla opozicni smlouva nebylo pekne ale bylo to jedine mozne reseni. Cely problem je v tom ze nemame vetsinovy volebni system a proto strany jako lidovci , VV, LIDEM, TOP09  atp maji mnohem vetsi moc nez by jim prisluselo podle volebnich vysledku. Pokud by i u nas existoval vetsinovy system tak by k podobnemu patu nedoslo. Jenom diky nasemu pomerovemu system muze dojit k situaci ze Kalousek rozesila slozenky kolik kazdy obcan dluzi penez a pritom on sam sedel ve vsech vladach, ktere se na tom zadluzovani nejvic podilely.

1 1
možnosti
MK

Nemám Miloše Zemana rád a to zejména pro jeho ješitnost a škodolibost. Nicméně zrcadlo, které nastavil jmenováním úřednické vlády naší sněmovně, je zlomyslně rovné a křivý obraz v něm není pokřiven prezidentem. Hlupák totiž Zeman rozhodně není.

2 3
možnosti
RM

hlupák ne, ale křivák.

1 1
možnosti
Foto

Češi jsou divný národ. Konečně se začalo něco dít co pravděpodobně zbaví většinu 20 let sloužících poslanců. kteří jediné v čem vynikali bylo hopsání ze strany na stranu a když už strany došly, tak šup založíme si novou . Ano nositelem těchto změn je nepříliš čistý Zeman , prezident. Já říkám no a?Vážně čekáte na anděla, který se celý čistý snese z ničeho a zachrání česko? Náš prezident je pravděpodobně nemocný, což svým způsobem dává záruku, že zvládne 1 období . Pokud tento čas využije k rozbití zvyklostí, které se v naší republice neosvědčily a pomůže najít systém, který se osvědčí více, pak mu budu vděčna a udělá víc práce než jeho předchůdce

2 1
možnosti
BK

Opravdu nevím podle čeho soudíte, že když někdo prezidentovi řekne, že má 101 hlasů, tak je něco povinen. Říci to může kdokoliv, ale prezident není  nic povinen.

Na druhé straně těch 101 hlasů platilo ještě včera, možná ještě i dnes, ale zítra? Nedal bych za to ani zlámanou grešli.

2 2
možnosti
JJ

Prezidentovi nikdo nic nepřikazuje, ani ústava. Je to jen věc logiky a korektního postupu. A tradice. Představte si, že existují státy, které psanou ústavu nemají, a přesto ji formou tradičních postupů dodržují. [>-]

3 0
možnosti
MJ

Velká část lidí tady nadává MZ, že porušil nějaké zvyklosti. JAKÉ ZVYKLOSTI? Vždyť tady žádné nejsou. Hlavně mi chybí slušnost - udělám průšvih a jdu od válu. Nebo když napíše, že když poslanec změní stranu, za kteroužto byl zvolen, tak má odejít a pak zůstane, tak je mi z toho blijno. Taky děkuji MZ, že to tlačí k předčasným volbám.

3 3
možnosti

ano chybí tu slušnost, udělám průšvih a jdu od válu....a začít by měl pan prezident

5 2
možnosti
VN

Jestli to byl skutečně nejlepší krok pana prezidenta se uvidí v budoucnosti.

Psát takové blogy je předčasné... Je to podobné , jako kdybyste před startem cyklistického závodu psal o nějakém závodníkovi , že dosáhl špičkového času....

5 0
možnosti
JJ

Demokracie má svoje pravidla, která Zeman porušil.

Zajímalo by mě, kolik lidí tleskalo Leninovi, když rozpustil ruskou Dumu (tedy parlament), protože ji považoval za zbytečnou žvanírnu.

4 3
možnosti
JV

J47a18n 58V78e89s66e30l97ý

27. 6. 2013 21:09

Zeman rozpustil parlament?  Ale jděte, mluvko!

Vám připadá nedemokratické nedat pokus složit vládu 101, která je teď pod vazebním šetřením, zda si "nezajistila politickou moc korupčním nákupem tří mandátů tzv. rebelů z ODS"?

1 4
možnosti
Foto

Já s autorem souhlasím. Ti kdo tady brání zvyklosti a pravidla. Já je mám ráda, jenže bohužel mám pocit , že ty naše mladé zvyklosti a právidla nás dostali tam kde jsme a to se mi nelíbí. Já jsem přesně pro tyto důvody volila Zemana prezidentem. Přeju si aby tu udělal pořádnou paseku, která už neumožní současným poslancům zpátky do parlamentu, navždy/doufám/ pošle Kalouska do politického důchodu a až se tohle vše stane, doufám, že Zeman odejde ze zdrav. důvodů a nebo mu skončí mandát a na kandidátkách se ocitnou noví, mladší lidé, kteří ale už budou mít nad sebou meč, že se zas může stát, že jim voliči zrebelují a jiným silným prezidentem typu Zeman je sundají . Jinou cestu z toho jak se tady volilo už jsem neviděla.

4 6
možnosti
JJ

Volání po silné ruce, která vše vyřeší, aniž bychom museli hnout prstem, to není nic nového. Ty konce jsou ale v drtivé většině smutné.

7 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2422x
Patřím ke střední vrstvě a mé názory jsou pouze moje. Je na Vás, jestli s nimi souhlasíte nebo ne.

Seznam rubrik