Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jendazmoravy

21. 9. 2012 8:50
Poznámky

Máte tam několik nepřesností. Hlavní je asi ta, že porovnáváte svoje dnešní odvody s budoucím důchodem. Tohle porovnání v průběžném systému nemá smysl. Porovnávat musíte své dnešní odvody s dnešními důchody a svůj budoucí důchod s budoucími odvody budoucích plátců. Prostě schopnost státu vyplácet důchody je přímo závislá na schopnosti vybírat daně. Pokud vláda nevybere daně, nevyplatí důchody.

0 0
možnosti
JC

Jcas

21. 9. 2012 9:43
Re: Poznámky

Nechápu. Počítám s průběžným systémem. Moje odvody jsou dnes pro mé rodiče a moje děti budou odvádět pro mne. Když se za 10 let změní prům. plat, změní se odvody a změní se důchod. Nic se na tom nemění.

40 let práce vs 25 let důchod = vždy je víc zaměstnanců, než důchodců - při dodržení 2 lidi-2 děti.

Ale máte pravdu, že je to na odvodech daní. Mě trvalo 7 let, než jsem našem zaměstnavatele, který za mne odvede vše co se má. Mrzí mě, že je to cizinec. U našich podnikatelů jsem takové štěstí neměl.

0 0
možnosti

Olinček

21. 9. 2012 7:01
O čem pan Kalousek mlčí.

Nedávno jsem si přečetla článek odborníka a to,  O čem pan Kalousek mlčí a co ještě neřekl. Kalousek neřekl na rovinu lidem že když vyvedou ty 3% ze státniho důchodového účtu do druhého pilíře tak tan státní důchod v prvním pilíři bude o ty 3% menší. A co z vyplývá? Že v druhém důchodovém pilíři budete mít vlastní uspory plus pár korun navíc státních příspěvků a ty 3% důchodu co jste vyvedli z prvního pilíře který ale bude nižší o ty 3%. Na důchodové teformě vydělají akorát soukromé fondy. Koho poženeme k zotpovědnosti po 30 - 35 létech až se začnou vyplácet první reformované důchody? Starce nad hrobem kteří dneska ty deformy schvalují%

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 9. 2012 9:50
Re: O čem pan Kalousek mlčí.

No on ten státní důchod dokonce nebude menší o 3%,ale o 15%.

A to proto, že při vyvádění ze státního důchodového účtu nejde o 3%, ale o 3 procentní body -čili pak se skutečně přibližně rovná, co si člověk vyvede, (ale i z odvodu zaměstnavatele) o to pak dostane od státu méně.

Tak aby pak nebyl někdo při výpočtu důchodu "nepříjemně překvapen",:-)

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

21. 9. 2012 6:41
Kdo vydělá na důchodové reformě?

To se zatím neví, ale jisté je, že na ní nevydělají důchodci.

0 0
možnosti
K

kaktusak

21. 9. 2012 1:03
Je to další z řady dotovaných podnikání.

Vydělají na něm tedy vybraní soukromí podnikatelé přisátí na stát.

1 0
možnosti
PZTM

pátý ze tří mušketýrů

21. 9. 2012 0:22
Pořád to slyším dokola

a pořád to nechápu. Tvrdí to vláda a lidé to do omrzení papouškují - že se rodí méně dětí, národ vymírá a bude méně přispěvatelů na důchody. Chce snad někdo tvrdit, že kdyby se narodilo o milion dětí více, že by bylo více na důchody? Teoreticky ano, pokud by všichni pracovali. Ale jak víme pracovních míst je nedostatek a onen milion lidí by skončil na pracáku. Už teď je vysoká nezaměstnanost. A to nemluvím o tom, že budou lidé nuceni pracovat déle. Co tito staříci budou dělat. Ano vím, už jsme o tom diskutovali. Účelem není, aby tito staří lidé pracovali, účelem je, aby nebrali důchod. Prosím tedy všechny, přestaňte tady pořád argumentovat snížením pracovně aktivní populace. Pracovní místa nejsou a nebudou.

2 0
možnosti
K

kaktusak

21. 9. 2012 1:03
Re: Pořád to slyším dokola

Jedinou cestou je pracovní dobu zkracovat.

1 0
možnosti
VH

Stará kára

20. 9. 2012 22:56
Stát žádné důchody nespravuje

Pouze přerozděluje vybrané peníze (vybrané v okamžiku přerozdělování). Takže samozřejmě hrozí drobná věc - když dnes je (zjednodušeně) jeden důchodce na dva plátce, tak za pětadvacet let, kdy bude důchodce cca na 1,3 plátce buď    a/  bude důchod (hodnotou) ve výši 65 % toho současného (nikterak vysokého), nebo   b/ bude třeba platit na pojistném místo současných cca 26 % celých 40 % hrubé mzdy.  Za dalších deset, patnáct let bude ještě hůř.

0 0
možnosti
K

kaktusak

21. 9. 2012 1:01
Re: Stát žádné důchody nespravuje

Roste produktivita výroby, takže v tomhle není problém.

0 0
možnosti
RM

Astern

20. 9. 2012 22:45
Vaše uvažování

je občas naivné a zjednodušené. Ale jinak dobromyselné a dobře mířené. Hlavně odstavec o vedení dětí k slušností. Celkově souhlasím s člíánkem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2422x
Patřím ke střední vrstvě a mé názory jsou pouze moje. Je na Vás, jestli s nimi souhlasíte nebo ne.

Seznam rubrik