Zamávej bance

Mávám bankám – to je pseoudo-teaserová kampaň spojení s novým logem jedné ze zavedených bank, která se snaží zuby nehty přiblížit ve svém vnímání bance nové, alternativní. No, nějak to skřípe.

Máme nové logo, máme novou komunikaci, máme nové bankovnictví, máme nové asi úplně všecko. Budeme se s vámi snažit bavit zábavněji, nabídneme vám milion dalších nepodstatných blbostí a hlavně se pokusíme strefovat do ostatních zavedených bank, abychom se svezli na humbuku okolo nových dravých bankovních žraloků.

Bohužel, tak jako ze slova natřením zebru neuděláte, tak ani zde změna loga nic moc neřeší. Alespoň mě ani na chvilku nenapadlo si o nově natřené bance myslet, že je to nějaký nová pecka a že věci skutečně dělají jinak. Všecko to, co na standardních bankách nenávidíme, si pravděpodobně banka ponese dál.

A taková pěkná ručička nám mává ze zastávek, že? A co pak teprve ta „pravá“ televizní reklama. Její smysl nechápu, ač jsem se snažil dívat (ne číst) mezi řádky. No vé bankovnictví – paráda. Jsem v tranzu. Barevně rozdělený nábytek abych věděl, za co platím. Tohle jsem chytil. Social club? Cože? A co ta kočka s tenisovou raketou? Co ta náladovna? Eghmmm

Té neúspěšnější nové bance řada reklamních expertů vyčítá prvoplánový až plochý humor. No dobře, to je asi pravda. Ale alespoň je úplně jasné, co si mám ze spotů odnést. Ale co si mám odnést z té prohlídky domečku s kudrnáčem v hlavní roli?

Celkově – je internetové bankovnictví to, kvůli čemu změníte banku?

Pamatujete kampaň RETRO? Ta skončila na tom, že neříkala dost jasně co je lepší a v čem zákazníkům pomůže. Tohle je daleko horší. Mrzuté je to, že to uvádí nové logo. Rest in peace

Autor: Jiří Brych | úterý 25.2.2014 15:28 | karma článku: 8,41 | přečteno: 638x
  • Další články autora

Jiří Brych

#IceBucketChallenge po islámsku

29.8.2014 v 9:03 | Karma: 7,58

Jiří Brych

Pořád dokola to samé...

28.8.2014 v 14:40 | Karma: 11,18

Jiří Brych

Lžeme jen trošku

15.8.2014 v 9:38 | Karma: 6,94

Jiří Brych

Je reklama umění?

25.2.2014 v 9:22 | Karma: 6,77