Pane prezidente...

Pane prezidente, slíbil jste, že budete prezidentem 10 miliónů, a já bych Vás chtěl požádat, jestli byste se nepokusil více naslouchat hlasům všech lidí a dle svého uvážení pak změnil něco ze svého fungování tak, abyste nás všechny opravdu spojoval a aby co nejvíc z nás mělo pocit, že jste tím pravým prezidentem.  

Aniž bych chtěl jakkoliv mluvit do práce Vašich poradců nebo snad nějak rozporovat Vaše rozhodnutí, myslím si, že by nebylo špatné vzdát se těch věcí, které ve Vašich příznivcích a odpůrcích vyvolávají velmi silné emoce, v jednom případě pozitivní, ve druhém negativní. Jedná se o používání bonmotů, intonace a dikce, které naznačují Váš vztah s diskutující protistranou, a slov, která se k Vašemu úřadu nehodí.

Považuji Vás za inteligentního člověka a jsem přesvědčený o tom, že i přes rozdíly v názorech mezi Vámi a mnou/dalšími lidmi byste mohl být vnímán jako prezident, který svým umírněným, klidným, inteligentním, kulturním a rozvážným vystupováním dobře reprezentuje tuto zemi a spojuje její občany.

Zatím se tak neděje a důvodem jsou některé nešťastně kontroverzní situace, které se ve spojení s Vaší osobou v poslední době objevily. Myslím si, že pokud těmto situacím předejdete, nevyvoláte negativní postoje těch, která byste rád spojoval, a zároveň snad neztratíte kredit v očích těch, kteří tyto Vaše kroky považují za bezproblémové a nekontroverzní.

Přeji Vám i lidem ve Vašem okolí toleranci, rozvahu, a respekt, abychom se dočkali vysněné majestátnosti Vašeho úřadu a mohli být hrdí na svého prezidenta.

Autor: Jiří Brada | čtvrtek 6.11.2014 14:46 | karma článku: 16,51 | přečteno: 1137x