Kalousku, máš u mě ránu pěstí do nosu!

Vážený pane ministře Kalousku, Chtěl bych Vám tímto oznámit, že až budu mít příležitost Vás osobně potkat, pokusím se Vám dát pěstí do nosu, nehledě na následky takového činu. Vím, že důvody Vás pravděpodobně zajímat nebudou, jsem jen obyčejný, řadový občan a daňový poplatník, proto nemusíte číst níže uvedené zdůvodnění. Bez jakékoliv úcty, Jiří Brada

PS: Pokud byste přecejen nebyl úplný ignorant a zajímalo by Vás, co ve mně vyvolalo touhu po násilí na Vaší osobě, pak vězte, že:

Včera, 2.6.2011, jste v nějakém zpravodajství na otázku redaktora, jak je možné, že stejný nákup (nejen) potravin lze v německém obchodě pořídit za nižší cenu než v obchodě českém, odpověděl, že se asi jednalo o levnější obchod než český obchod. Váš úsměv při této odpovědi jsem vyhodnotil jako

  • Vaši naivní domněnku, že jste snad vtipný - ujišťuji Vás, že jste nebyl vtipný ani trošku.
  • Váš výsměch všem občanům ČR, kteří jsou nucení na takto pokřiveném trhu nakupovat.

Když si spojím skutečnost, že některé potraviny v ČR, a je jich dost, jsou dražší než v Německu, často taky ne tak kvalitní, s tím, že slyším, jak Češi kupují levné a nekvalitní potraviny, čímž si údajně od potravních řetězců nechávají všechno líbit, tak se mi otvírá kudla v kapse.

Dám Vám konkrétní příklad - můj známý jezdí do Německa na služební cesty, tak si od něj nechávám vozit cereálie, sýry, šunku, mouku na chleba do domácích pekáren, čokoládu, a další věci, a u všech z těchto položek je cena (například 4 EUR za 1 kg plátkového sýra typu Gouda, 2 EUR za 750 g cereálií, 4 EUR za 1 kg šunky) za srovnatelné balení na cca 80 procentech ceny zboží se srovnatelnou kvalitou (1 kg plátkového sýra stejné kvality a chuti za minimálně 125 Kč, rozumná šunka je za minimálně 140 Kč za 1 kg) v ČR! A to nemluvím o daleko větší kupní síle v Německu!

Tento problém souvisí s nedávno diskutovanou kauzou, že stejné zboží se dováží do ČR a ostatních "méně vyvinutých" zemí v horší kvalitě než do zemí jako je například Německo. Tuto nesrovnalost nejsou zástupci velkých nadnárodních firem schopní rozumně vysvětlit, jenom blekotají něco o tom, jak přizpůsobují zboží konkrétní zemi, což mi zní tak, že jsme banda tupounů, kteří nemají chuť a sní všechno, co se jim dodá do obchodů. A tak místo toho, aby slavná Evropská Unie řešila, jak se něco takového může dít, tak nás buzeruje za to, že máme pomazánkové máslo a rum, které nejsou skutečné máslo a skutečný rum.

Takže, vážený pane Kalousku, nezlobte se, že Vám v nadpisu tykám, ale Vaše nadřazenost a ignorantství mě zvedly ze židle a jen tak si nesednu. Namísto hloupých komentářů, doprovázených samolibým úsměvem,byste ze své pozice a za své nemalé peníze měl řešit to, že když už lidé musí snést vyšší daňovou zátěž, tak by za to od vás rádi viděli nějakou akci, třeba to, že byste jim pomohl ulevit tím, že by měli levnejší a kvalitnější potraviny.

Autor: Jiří Brada | pátek 3.6.2011 9:18 | karma článku: 36,79 | přečteno: 2312x