Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jirkan01

25. 11. 2008 19:38
Možná

je lepší zaplatit o něco vyšší daně, ať má lůza, která volí ČSSD a KSČ pocit, že nemusí ty opravdu pracující lidi udeřit tvrdou pěstí "dělnické třídy" (ten název nechápu, polovička z nich pracovat nechce vůbec, koneckonců díky dávkám a fuškám načerno to ani nepotřebují, a zbytek práci z velké části předstírá).

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

25. 11. 2008 9:39
Ano, pane Jiří Brado

Karma

0 0
možnosti
JK

Terrurek

25. 11. 2008 9:27
to jo

a vůbec nejschopnější lidi na světě skrz historií byly faraoni, panečku ty uměli vydělat prachů, za ně postavit honosný stavby a blbý otroci jim jenom záviděli

0 0
možnosti
T

TristanTzara

25. 11. 2008 9:42
Re: to jo

;-D;-D;-D R^

0 0
možnosti
B

Bufy

25. 11. 2008 8:17
Naprosto souhlasím s autorem.

Je nespravedlivé trestat lidi, kteří si dokáží vydělat víc něž ostatní, tak že jim stát nastaví větší daně. Pokud jsem schopná a dokážu si vydělat nikdo nemá právo mi peníze brát, je to přeci jen moje pýle a schonost dobře pracovat.  Ať dají všem stejný daně, stejně budou lidé s větším příjmem odevzdávat víc a aspoň to bude spravedlivý.

0 0
možnosti
AL

avlyslakecod

25. 11. 2008 8:28
Re: Naprosto souhlasím s autorem.

Hlavně, že je to Vaše pÝle:-), asi jste pilná tvrdě:-)

0 0
možnosti
JK

kurzan

25. 11. 2008 7:59
?

Dle meho je to normalni dusledek spolecenske smlouvy na ktere jsou zalozene vsechny staty sveta jiz od doby Johna Locka - pospolitost lidi se rozhodla, ze bude zit ve state - a jak se ukazalo za stovky let na cele planete, je to jediny mozny system. A s timto rozhodnutim take svazali dobrovolne take zavazek odevzdavat cast svych prijmu ve rospech statu a potazmo tech mene stastnych, mene uspesnych atd. - avsak jelikoz clovek je od prirody tvor lakomy je potreba, aby tu jeho "dobrovolnost" stat obcas vynutit - k tomu si lide vytvorili pravni rad - a jediny zpusob jak tento pravni rad nastavovat je pomoci principu voleb a vetsiny (ocas modifikovany na 2/3, 3/5 atd.). A pokud tedy levice ma onu vetsinu nechapu proc by nemohla zavezt progresivni zdaneni - kdyz vyhrala pravicee take mohli volici levice proti vecem jako je napr. karencni lhuta tak nejvys nadavat, ale museli ji akceptovat! nechapu proc by volic pravice nemohl akceptovat neco, jen proto ze se jim to nelibi.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

26. 11. 2008 5:28
Re: ?

Nejde o levici nebo pravici. Vlada a statni aparat je tu od toho, aby stat spravoval a rozvijel pro pristi generace, ne od toho, aby jedny okradal a jinym daval. Jeste v novoveku takovy lapky vplejtali do kola.

-

Vzhledem k vseobecne platnosti paretova pravidla je evidentni, ze Vasi "vetsinu" bude vzdy mit malo produktvni vrstva. Ma majetne okrast a zamordovat? Nebo je ma vysavat postupne? A co bude delat, az ti majetni vyscipou nebo tecou?

-

Rovna dan (tj. kazdej stejnou castku bez ohledu na dalsi) je extrem, uznavam - ale co je spatne na rovnem procentu (a u dane z prijmu klidne i bez stropu)? Solidarni je dostatecne, motivacni taky, objektivni taky. Progresivni dan je zlodejina, staci si rozmyslet koho vsechno chci podriznout a podle toho ji odstupnovat.

0 0
možnosti
GO

DISK

25. 11. 2008 5:13
Drzé přerozdělení

 Naprosto s autorem souhlasím s jedním drobným "ale".

 Podlost zdanění, které je popsáno je i drzost, se kterou se někdo opovažuje rozhodovat o penězéch, které si někdo jiný vydělá. V civilizovaných státech je běžně ostudou nepodělit se o své peníze spotřebováváním  tzv. luxusu nebo jiných služeb - to však nenese voličské hlasy a hlavně nekontroluje toky peněz svobodomyslných.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 948x
1 z 10 000 000.