Pravda a lež o Zemanovi i jiných.

Naše vnučka nám včera sdělila s očima rozzářenýma jako šelma, co se chystá na kořist, že u nich na gymnáziu se chystá jakási petice proti prezidentovi.

„ A co provedl?,“ otázal jsem se mazaně. Podívala se na mně jako na blouda, ale  přesto mě ochotně informovala. Tak jsem se dozvěděl, že prezident Zeman prý schvaluje to, co se děje na Ukrajině, protože pozval do Česka Putina.

I když jsem smekl klobouk před tím, že středoškolák zná i prezidenta vzdálené země, v hlavě mi zaznělo biblické blahoslaveni chudí duchem... Ovšem hned jsem si uvědomil, že spíše než studentům, by tento povzdech měl patřit jejich kantorům.

Proč?  No, hlavně proto, že současné společenské a politické dění je nechává chladným. Dneska totiž není patrně in číst různé komentáře a články  vztahující se k dané události, ale brát za směrodatné zprávy senzacechtivých internetových a komerčních médií. Je jasné, že nemohou pak studentům, jimž je horlivost a revolta zcela přirozená, vysvětlit, jak to všechno je doopravdy.

Nemohou, nebo snad nechtějí? Je to docela možné, a je to ta nejhorší varianta, protože politické tahanice do škol opravdu nepatří. A nenávist už vůbec ne.

 No nic, dal jsem vnučce nahlédnout do novin a jen titulky v ní vyvolali přinejmenším jisté rozpaky. Ano, zmátl jsem jí a udělal jí v hlavě asi chaos, když se dočetla, že o Ukrajině pan Zeman prohlásil nic víc a nic míň než, že je tam občanská válka. Asi nevěřila mému tvrzení, že pokud válčí proti sobě občané jedné země, říkalo se tomu vždycky občanská válka.

Ale uvěřila článku, kde bylo uvedeno, že Putina sice prezident pozval, ale jen jako jednoho z mnoha státníků a to k výročí osvobození Osvětimy, které u nás bude pořádat mezinárodní židovská organizace.

To, že nevěděla co je to Osvětim, mě už vůbec nevzrušilo!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiříbrabec Brabec | pondělí 24.11.2014 22:39 | karma článku: 36,45 | přečteno: 1737x
  • Další články autora

Jiříbrabec Brabec

Demagogie pana Kalouska

18.2.2015 v 22:29 | Karma: 34,36

Jiříbrabec Brabec

O počasí. /fejeton/

21.11.2014 v 21:16 | Karma: 7,86