Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takové harcování, až bezdomovectví je těžký úděl dítěte. Většinou ani neumí své  trápení popsat ani se neováží, aby nepřišel o své poslední jistoty.

0 0
možnosti
Foto

J13a42n65a 29M26a26j67o82v40á

17. 10. 2014 20:15

Proč by se děti neodvážily říci, co jim vadí? A kde jste vzala to bezdomovectví?

0 0
možnosti
Foto

K poslednímu odstavci bych sice měl drobnou výhradu, ale jinak souhlas.

0 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím s Vaším postojem, ačkoliv jsem patrně ze stejné generace, jako Vy.

0 0
možnosti
MP

Střídavá péče jen pokud se dokáží oba rodiče domluvit při předávání. Například jaké má dítě problémy ve škole, zdravotní problémy atd. Ale musí mít jeden domov, svůj pokojíček, své stále stejné kamarády ze školy a z okolí bydliště. Praxe bývá většinou opačná!!! Neschopnost se vůbec domluvit, odpovědnost k dítěti, střídání dvou domovů a škol, a bohužel i dětských lékařů, málokdy rodiče bydlí blízko sebe... Kolik procent, či spíš promile rozvedených se dokáže po rozvodu rozumně domluvit? Jaká je jistota, když rozvod bývá zpravidla kvůli neodpovědnosti jednoho z partnerů, že tento když bude mít dítě sám celých čtrnáct dní, že se bude o něj starat odpovědně?????

0 1
možnosti
Foto

J35a97n90a 46M55a46j51o46v69á

13. 10. 2014 15:42

Kde jste přišel na to, že rozvod bývá zpravidla kvůli neodpovědnosti jednoho z partnerů?

1 1
možnosti
HV

H35o56n70z47a 91V83r91á66n51a

13. 10. 2014 12:21

Ale přesně takhle střídavá péče přeci nemá vypadat! Se střídavkou můsí souhlasit oba a OBA se jí podřídit. To znamená m.j. najít si bydlení tak, aby dítě právě namuselo měnit školu, lékaře,kamarády, atp. Když jsem se rozvedl, tak starší dcera chtěla zůstat se mnou a mladší u bývalky. Prakticky ale holky byly pořád spolu - týden až 14 dní u mne a pak u jejich mámy. Bydleli jsme od sebe 10 minut chůze, takže žádné dva dětské kolektivy se nekonaly. Fakt je, že jsme spolu hodně komunikovali, takže holky neměly šanci na "ale táta(máma) nám to dovolil (a). Takže pokud střídavka, proč ne, ale jde hlavně o dítě a pokud někdo jde do střídavky a jde mu hlavně o dítě a ne o nějaké handrkování z bývalým partnerem, tak se prostě dítěti v mnoha věcech musí podřídit.

1 0
možnosti
Foto

J13a86n74a 87M84a48j50o83v32á

13. 10. 2014 22:13

A kdyby ve Vašem případě matka s dětmi odjela pryč a s takhle luxusním kontaktem nesouhlasila...tak byste prostě zmlkl a šel?

1 0
možnosti
VH

Myslím, že jste srandista.  Nejdřív vylíčíte, jak rodiče budou úmyslně dítě vychovávat každý jinak, jak budou pomlouvat kroky toho druhého.  A pak napíšete, že dítě neztratí otce, který se nebude podílet na jeho výchově. Logika jak hrom.  To jako matka náhle již nebude otce nenávidět, nebude ho pomlouvat? Pokud by byla tak sebestředná při střídavé výchově, bude nutně i tehdy, bude-li mít dítě v péči výlučné. A otec se stane takovým vyvrhelem, že ho dítko nebude chtít vidět ani po letech. Takových jedinců jsou u nás desetitisíce, ne-li statisíce.

3 0
možnosti
VH

Víte, co mně nejvíc fascinuje: nářky nad tím, že se střídá výchova. Po týdnu či (lépe) po měsíci. Dítě prý to neunese! (Kdo to kdy zkoumal?) A střídání vychovatelů po půl hodině, po pěti minutách či každou vteřinu nevadí?  Pokud mají rodiče odlišný pohled na výchovu, projeví se při každém styku.  Trvalém, přechodném i střídavém. Je zajímavé, kolik moudrých toto nevšímá (naposledy jakási psycholožka v Sama doma).

   V čem se liší, prosím pěkně 10denní pobyt u matky a třídenní u otce (kterému je jeho vlastní dítě "půjčeno")  od 14 denního pobytu u každého z nich (ptám na vliv na psychiku či výchovu potomka). To by mně opravdu zajímalo.

  Poznámka: Problém střídání škol a faktického vyloučení možnosti mimoškolních aktivit samozřejmě nepopírám.

1 1
možnosti
Foto

Váš text je psán poněkud z ženského pohledu a mnoho z mužů by, zejména se závěrem, nesouhlasilo.

O dítě jde samozřejmě v první řadě a zároveň se mi líbí střídavá péče. Jako ideální bych proto viděl praktikovat střídavou péči v místě školy dítěte (dětí) a jeho (jejich) kamarádů. Ať se stěhují rodiče, když už dítě dostali do takové situace, ať situaci řeší jakkoliv, ale nezatěžují tím své dítě. Ono za jejich neschopnost domluvit se nemůže.

Nesouhlasím s názorem a dosavadní praxí, že dítě má být automaticky v péči matky a jen matka je pro něj to nejlepší. To je, s prominutím, demagogie.

4 0
možnosti
MP

Souhlasím. Ten mladík byl neuvěřitelný sobec. Věřím tomu, že on by nesouhlasil s tím, aby se sám stěhoval každých čtrnáct dní. Jeho dětí je mi velmi líto. Dítě má svůj pokojíček, své kamarády ve škole a bydlišti. Mít dva dětské lékaře-to není dobré. atd., atd....

0 1
možnosti
VH

Heleďte - víte jak zajímavé je stěhovat se každých čtrnáct dní k jedné milence? (Jo, zvládnout pak obě je horší.)

 Teď vážně: Proč je sobec ten mladík? Proč není sobec matka, která, aby zabránila "nesmyslu" střídavé péče, může navrhnout  svěření dítěte do péče otce. To by přece byl velmi účinný krok.

1 1
možnosti
BM

Máte pravdu - bohudík.

Věřím že ani jeden z diskutujících to takto nepraktikuje. Hlavně že dělá "chytráka v televizi".

Hezký den

0 1
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 774x
Jsem autorem třech knih, takže jsem už možná spisovatel, ale pokud ne, tak nevadí - píšu rád, píšu často a píšu .... no, snad dobře.