Blbost tak velká, že ani já ji nedokážu pochopit

Z televizních zprávách jsem se dozvěděl, že děti v dětských domovech jsou dlužníky. Stupidnost, která by se nemohla snad stát ani v zemi, kde je výrobce mikrovlnné trouby odsouzen k odškodnění za to, že někdo dal do této trouby usušit kočku a ona se mu upekla. (To není výmysl, to je skutečnost z USA.)

Jedná se o to, že děti prý neplatili, a ani jejich rodiče, poplatky za odpadky a tak existuje v dětském domově šestiletý chlapec, který už dnes dluží několik tisíc. A až dospěje, bude mít na hrbu exekutory.

Už samotná skutečnost, že děti mají hradit odpadky, že  vůbec mají jakousi platební povinnost, je zvěrstvem, na které mohou přijít jen samolibí, nadutí a ješitní úředníci samoděržaví.

Když už musí obec vybírat za odpad podle počtu lidí v domácnosti, a to včetně dětí, které podle mne produkují jen ten odpad, který jim rodiče koupí, tak proč to obec nepožaduje od těch, co jsou, nebo mohou být, výdělečně činní, tedy od rodičů. A pokud neplatí, tak i sankce by podle mého, asi hloupého názoru, měli jít za nimi.

Nebo si snad dovedete představit,  jak šesti, deseti, čtrnácti i šestnáctileté dítě vezme svoje kapesní, vybere kasičku, kde má dvě stovky od babičky a jde na obecní úřad zaplatit popelnici? A neměli by být potrestáni úředníci, kteří vedou nezletilce jako dlužníky, a to třeba pro nedostatek přirozené inteligence.

 A to se vůbec už nepozastavuji nad tím, jak je možné, že má platit za odpad dítě, které žije v dětském domově. To je už snad moc i na členy Menzy. Už jsem si zvykl  na různé úřednické a politické hovadiny, ale tohle prostě neumím a ani nechci pochopit.

Jen by mě zajímalo, jestli tahle zhovadilost přišla z Bruselu, nebo jestli je to čistě česká jedinečnost, taková česká kočka v mikrovlnce.

Autor: Jiříbrabec Brabec | úterý 9.12.2014 20:44 | karma článku: 32,50 | přečteno: 1445x
  • Další články autora

Jiříbrabec Brabec

Demagogie pana Kalouska

18.2.2015 v 22:29 | Karma: 34,36

Jiříbrabec Brabec

O počasí. /fejeton/

21.11.2014 v 21:16 | Karma: 7,86