Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

18. 4. 2011 13:48
Z hrušky dolů!

Současná garnitura by měla být "odejita", zmizet z parlamentu by měli amorální tlučhubové, prospěcháři a korupčníci, na Hradě by bylo třeba vymetat, čistit a odstranit starého "žabáka" na prameni.

Oni však sami dobrovolně neodejdou, jsou jako klíšťata a štěnice. Radikální léčba a rozsáhlá deratizace je nutná.   

0 0
možnosti
PH

petrph

18. 4. 2011 13:40
možná připomenout výsledek

Oné druhé (ve skutečnosti ovšem třetí) defenestrace roku 1618. Páni  Slavata, Martinec a písař Fabricius dopadli poměrně měkce. (ba dokonce dobová rytina již tehdy zobrazuje cosi na způsob zlatých padáků). Každopádně pospíšili do Vídně, kde byli za svou věrnou službu císaři ba prožité utrpení bohatě odměněni.

Hůře dopadli strůjci této rebélie .Po dlouhých kompromisních jednání si sobě zvolili za vladaře slabého Fridricha Falckého,kterýžto je hned při prvních potížích (porážce na Bílé hoře) opustil. Část z nich pak utekla s ním, ti zbylí se spolehli na milosrdnost císaře a zůstali ve svých úřadech, v čekávání příštího....

Ne že bych tím chtěl naznačovat nějaké analogie s dneškem...:-)

0 0
možnosti
MT

Marek Trizuljak

18. 4. 2011 22:27
Re: možná připomenout výsledek

Souhlasím. Pokud si vzpomínám z českých dějin, tak po dvou nejznámějších defenestracích nastaly v Čechách zlé doby, vždy to bylo několik desetiletí rozvratu (husitské války, Třicetiletá válka, atd.) Vyhnat politické lemply s rozhodností, to určitě, ale je třeba hledat relativně klidnější, ne úplně extrémní cesty. Co takhle vlna nespokojenosti z členské základny stran? Členové stran mají v rukou demokratický mechanizmus. Mohou své špičky pohnat k zodpovědnosti, odvolat je z vrcholových stranických funkcí, mohou dokonce iniciovat proces jejich vyloučení ze strany. Kdyby u nás fungovala stranická demokracie, věci by dnes mohly vypadat jinak. Že my občané údajně nemáme v rukou nástroje a musíme čekat do dalších voleb, je záměrně šířená lež. Také člen strany je občan a ne ovčan. Takže, milí občané, kteří jste organizovaní ve stranách, probuďte se!

0 0
možnosti
HM

ladhela

18. 4. 2011 12:43
dokud

se nezmění volební zákon,žádná revoluce nic nezmění .[>-]

0 0
možnosti
RK

semelik

18. 4. 2011 12:32
Vítejte do klubu - já to očekávám už tak tři měsíce

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

18. 4. 2011 13:49
Re: Vítejte do klubu - já to očekávám už tak tři měsíce

Ovcovitost ceskeho naroda je pro politiky jistojista jistota.

V roce 1989 padaly rezimy vsude kolem a uz ani mistni komunisti neverili ze to tady udrzi. Ale narod jen nadaval v hospode a museli mu predhodit falesneho mrtveho studenta aby se k necemu rozhoupal.

0 0
možnosti
JB

lukim

18. 4. 2011 12:25
Kéž by!

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 971x

Seznam rubrik