Velikonoční zpytování českého národa

Pan premiér doporučil zpytovat svědomí, ale já to porušil a místo toho se díval na večerní zprávy, abych viděl na vlastní oči Radka Johna.

www.lidovky.cz

V průběhu týdne jsme sledovali odcházení a neodcházení, podávání demisí a nepodávání demisí a také soud s Bártou a Škárkou. Společným jmenovatelem těchto událostí jsou Věci veřejné. Další kapkou do rozladěnosti a znechucenosti českého národa jsou modré billboardy po celé zemi, kde Věci veřejné hlásají, že splnily slovo.

Věci veřejné byl jeden z největších omylů polistopadové politiky. Když jsem viděl Radka Johna ve večerních zprávách, řekl jsem si, že ten člověk by skutečně neměl dělat politiku, ale měl by psát … jak ten umí popsat zpětně, co se stalo a my při tom máme možnost porovnat si to s tím, co se skutečně odehrávalo. Je  rozdíl jako den a noc... Opravdu ho je v politice škoda, proto je nejvyšší čas, aby z ní odešel a vzal s sebou všechny své kolegy z Věcí veřejných. Buď jsme my všichni včetně novinářů dementních, anebo oni.

Karolina Peak, Radek John a všichni další se včera smáli tomu, co novináři udělali z jejich vyjádření v minulých dnech.

Ano, zpytujme všichni svědomí, ukřižujme Ježíše, a pak po slavném vzkříšení pošleme Věci veřejné tam, kam patří. Pane premiére, prosím proberte se!

Autor: Jiří Blažek | pátek 6.4.2012 9:16 | karma článku: 15,24 | přečteno: 859x