- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jsem moc rád, že se podařilo pivovar nově otevřít a těším se, až sem na jaře zavítám na kole a pozvu sem své přátele. Želivský klášter a jeho okolí je krásný kout Vysočiny. A premonstrátské pivo by měl každý ochutnat.
V želivském klášteře se pivo vařilo už od 14. století. Na Vysočině je hodně malých pivovarů a jak tak pozorují, místní to dokážou ocenit. Když se totiž dělají věci poctivě, dobře pak chutnají a my se k nim rádi vracíme. Pivovar je postaven na výrobní kapacitu dvě stě až čtyři sta hektolitrů piva ročně a jeho cílem je být tzv. zážitkovým pivovarem. Lidé si zde budou moci pod vedením sládka uvařit svoje pivo. A to si pak i vypít.
Želiv má výhodnou polohu. Je kousek od Prahy i od Brna. A není to jen tak obyčejný pivovar. Je klášterní, a to samo o sobě do těchto míst může zavést mnoho lidí. Těším se, až se tam potkáme.
Další články autora |
Dětská sestra a laktační poradkyně Lucia Berešová se pohybuje ve zdravotnictví již 19 let. Přestože se ke studiu střední zdravotnické školy dostala...