Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Jarcho

7. 6. 2011 12:32
Ať se Liberec spojí s Jabloncem a budete mít po problému.

Stotisícový Liberec sousedí s padesátitisícovým Jabloncem a jsou spolu velmi propojeny sítěmi i lidskými vztahy. Tak tato dvě města spojte a rázem z vás bude velké město srovnatelné s Plzní a také spadnete do vyšší kategorie kapitační platby.

0 0
možnosti
TZ

Sulac

9. 6. 2011 7:39
Re: Ať se Liberec spojí s Jabloncem a budete mít po problému.

To je nápad ;-)

0 0
možnosti
R

Roman36a

7. 6. 2011 10:42
Mile pane

Blažku. Víte jaká je u nás daň z nemovitosti? Sranda. Byt maximálně pár stovek, dům maximálně pár tisíc. Možná byste se mohl zeptat soudruha předsedy knížete kolik platí za Hlubokou. Věřte, že jeho feudální kolegové z Francie, UK, nebo dokonce Kanady jsou na tom o poznání hůř. Naše města se dobrovolně ve prospěch svých občanů vzdala této daně. Jakékoliv srovnávání dotací a obecních rozpočtů s okolním světem je tím pádem nesmyslné. Pokud by totiž existovala daň z nemovitosti obdobná jako v zahraničí, stát by sice mohl dát menším obcím na hlavu třetinu toho co má Praha, v konečném součtu by ale Praha měla na hlavu daleko víc než ta malá města. A nebylo by to pětkrát, ale třeba dvacetkrát.

0 0
možnosti
JD

pedr64

7. 6. 2011 10:55
Re: Mile pane

pochybuju: ve velkých městech a Praze zvlášť je jiný poměr mězi majetkem soukromým a obecním(státním) než na malých městech nebo obcích. Také počet m2 soukromé plochy na jednoho obyvatele bude na malém městě vyšší než v hustě zastavěné aglomeraci. Abyste se dostal na Vaše čísla, musela by být v Praze daň v takové výši, že by ji nikdo nezaplatil

0 0
možnosti
M

Míra4.1

7. 6. 2011 9:56
No prosím,

ale ať si pak ne-městští obyvatelé při svých návštěvách úřadů či obchodů Prahy či jiného velkého města platí např. plnou, městským rozpočtem nedotovanou cenu MHD. Takových příkladů by se jistě našlo mnoho.

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

7. 6. 2011 9:52
Vážený pane Blažku,

chápu, že TOP 09 a Starostové a nezávislí musí stavět na antagonismu "zbytku světa" vůči Pražákům, doba je zlá a voličů je málo, ale nehrajete si náhodou s čísly? Byl jsem překvapen koeficientem 4,5, vždyť tolikrát ani HDP pražáků na hlavu není vyšší než jinde. Tak jsem se schválně podíval na stránky Českého statistického úřadu, na veřejné rozpočty. Porovnal jsem Prahu a Sředočeský kraj, protože jsou co do počtu obyvatel zcela srovnatelné, a ejhle, čísla nesouhlasí. Praha má rozpočet 62 milionů, Středočeský kraj více než 2/3 této částky. Nebudu sem psát, jaká část je daňová, jaká kapitálová, to si může každý najít. Není to náhodou tak, že Praha je obcí i krajem, tak započítáváte příjmy obce i kraje a Kladno krajem není, tak zapomínáte započítat alikvotní podíl Středočeského kraje? Poučte mě, děkuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 971x

Seznam rubrik