O platnosti přísloví

Káže vodu a pije víno. Přísloví, které velmi přesně vystihuje chování náměstka hejtmana Vysočiny Libora Joukla, který vědomě jezdil bez registrační značky na svém autě.

Mf Dnes zveřejnila fotografie vozidla náměstka hejtmana Libora Joukla, kterému chyběla registrační značka. S autem bez značky jezdil vědomě. Zřejmě spoléhal na svoji nedotknutelnost ve veřejné funkci. Nazval bych to českou nemocí. Lidé, kteří získají politické funkce, zároveň onemocní představou, že mohou dělat věci, které obyčejní smrtelníci nemohou.

Na druhou stranu jsem rád za dobrou práci novinářů, kteří nejsou lhostejní a dívají se otevřenýma očima. Média tak fungují jako zpětná kontrola veřejných činitelů.

Lidé, kteří chtějí rozhodovat o veřejných věcech a sami nastavovat pravidla hry, by měli jít sami příkladem. Právě tyto situace a aféry, kdy politik káže vodu a pije víno, způsobují ztrátu důvěry občanů v poctivou politiku. Měl byste se stydět, pane náměstku.

 

Odkaz na článek:

http://jihlava.idnes.cz/kauzu-namestka-joukla-ktery-jezdil-bez-znacky-vysetruje-policie-phq-/jihlava-zpravy.aspx?c=A120105_1711203_jihlava-zpravy_dmk

 

 

Autor: Jiří Blažek | pátek 6.1.2012 16:17 | karma článku: 10,40 | přečteno: 894x