Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J35o52s26e79f 16P13o17t10r

12. 2. 2014 20:37

Pro pana Řezníka :

Pan Řezník dole říká "Socialismus byl daleko lepším společenským uspořádáním" a vyjmenovává :

Nebyla nezaměstnanost: To skutečně nebyla, naopak byl totální nedostatek pracovních sil. Bylo to způsobeno, že se neinvestovalo, výroba se rozšiřovala novým a novým nasazením pracovních sil. Stačí si vzít noviny z té doby  - neustálé volání pro přechod z extenzivního rozvoje na intenzivní. ČSSR byla na konci 80. let díky této politice na kraji krachu.

Nebylo bezdomovectví . to skutečně nebylo, protože tyto osoby se okamžitě zavírali do vězení, nebo na psychiatrii.

Nebylo sociální vyloučení : To skutečně nebylo, protože se Cikánům platily sociální dávky stejně jako dneska a kromě toho byli pod přísným dohledem Veřejné bezpečnosti, takže sekali dobrotu.

Nebyla chudoba : Ale byla, jenom ten rozptyl  mezi nejbohatšími a nejchudšími nebyl tak velký. I když člověk neví. Vedoucí vrstva  byla od dělnické třídy, rolnictva a pracující inteligence oddělena a izolována Veřejnou bezpečností s jejich Pomocníky VB , veřejnými udavači, StB s jejich tajnými udavači, Lidovými milicemi a důstojnickým sborem armády. Příslušníci vedoucí vrstvy jezdili nakupovat do Západního Německa, měli své tajné obchody se západním, moderním zbožím, samozřejmě za hubičku.

2 0
možnosti

1) není nic efektivnějšího, pokud s jedním traktorem jezdí 24 hodin denně tři traktoristi.

2) fakt by mě zajímalo porovnání, kolik lidí tehdy sedělo v blázincích a kolik dnes.

3) těch příslušníků vládnoucí vrstvy muselo být zatraceně málo. A mimochodem nebylo větší ideologické diverze než výkladní skříně Tuzexu. Účinnější než Svobodná Evropa.

0 0
možnosti

ČSSD by se měla stydět, že přes odpor zelených prolobovala solárky na polích!!!

3 0
možnosti

Ano, dělá to ten dojem, že mnozí politici si neuvědomují, že my obyčejní lidé chceme žít v právním státě!

Bylo mi trapně, kdy Gajdušková vyhrožovala Holubovi, že když nedostane 13 miliard od církví dobrovolně, že je od cíkrví získá jinak. Jen slova, tak to ukradneme znovu, z ní redaktor TV nevymámil, i když měl k tomu blízko.

Gajdušková žádá do církví 13 miliard korun prý pro lidi, ale vůbec jí nevadí, že politici z našich peněz vykrádají stamiliardové částky korun ročně!

ČSSD by se měla stydět, zalézt do kouta a mlčet! Církve požadují jen část toho, co bylo ukradeno, a Gajdušková jim z toho chce ještě další peníze sebrat? Nechce Gajdušková přejít od ČSSD ke komunistům?

6 2
možnosti

J95i31ř14í 37P11l74í29v49a

12. 2. 2014 10:41

Já se podivuji, jak mají všichni krátkou paměť, říkajíce, že církevní restituce byly regulérně schváleny. A prý přes to nejede vlak. Vždyt to hlasování bylo evidentně zmanipulované, aby ten návrh prošel.  Jen si vzpomeňte. Představte si, že by  tento návrh měl schvalovat současný parlament. Prošlo by to? Zřejmě ne. Které hlasování má přednost - to tehdejší nebo to případné dnešní? Proč sociální demokrati, kteří před volbami tak proti těmto restitucím brojili, dnes nenavrhnou nové hlasování?

3 3
možnosti

Zákon o restitucích již leží ve sněmovně přes deset let! Není to ostuda? Stát ukradne a odmítá vrátit? Stejně jako v tom Berdychově gangu?

3 2
možnosti

Když drzost nezná mezí :

bylo před volbami do Sněmovny. Olomoucké arcibiskupství veřejně několikrát zdůrazňovalo, že si nečiní nárok, ujišťovalo že nebude žádat o vrácení majetku v Kroměříži.

Bylo několik hodin po volbách a totéž arcibiskupství podalo Národnímu památkovému ústavu žádost o vydání Kroměřížského zámku, Podzámecké zahrady, Květné zahrady ... 

vše zapsáno v seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Zdržím se komentáře ... cenzor by zasáhl a příspěvek stáhl.

Klášter benediktů v Broumově na Náchodsku požádal o vrácení několika tisíc hektarů polí a lesů a několika stovek uměleckých předmětů. Přitom v Broumovském klášteře není ani jeden mnich. Dlouho, moc dlouho bych mohl pokračovat : církve podaly 102 000 ( stodvatisíce ! ) žádostí o navrácení pozemků. Národní galerii požádaly církve o vydání 578 uměleckých děl. Bez komentáře.

5 4
možnosti

No a proč ne? Patří Vám ty pozemky? Patří Vám ta umělecká díla? A jestli si myslíte, že arcibiskup olomoucký rozebere Kroměřížský zámek a odveze do Vatikánu, tak též .....bez komentáře. Řada kulturních dědictví UNESCO patří ve světě soukromým institucím a nikdo to neřeší...

Ta představa, že když to patří státu, tak je to "naše" je scestná.

11 2
možnosti

A73l72o93i80s 22Š98í71m52a

12. 2. 2014 9:04

Nezákonnosti a křivdy vzniklé církevní restitucí je třeba napravit.[>-]

6 9
možnosti

Přesně tak. Proč církve dostanou jen 56% procent ukradeného majetku? Tuto křivdu je třeba napravit.

4 1
možnosti

Pokud s toho profitujete,tak rozumím,jinak myslím,že pláčete na špatném hrobě.U Kalouska s Nečasem to vzniklo.A že v tomhle vytunelovaném státě,kde žijeme na dluh je třeba každá koruna,se spíše pozastavuji nad tím,že vám vadí to přehodnocení .Že to asi nevyjde je věc druhá.

8 5
možnosti
Foto

Pane Nebuželský, omylem jsem vám dal plus správně mínus

1 1
možnosti

Církve již nejsou státní organizace,dle pana Blažka,ale stále berou finance ze státního.A kdy byly církve státní organizací? Pane autore,jste takový zaujatý človíček,který nemá vůbec ponětí o co se jedná.Musím však souhlasit s tím,že Gajdůšková je opravdu slabá .

5 5
možnosti

A jste si jistý, že římskokatolická církev, jakožto mocenská, politická, ideologická a hospodářská organizace, získala tento majetek poctivě? A že jí ještě po všech reformách od Josefa I. až po Masaryka či Beneše ještě většina toho, na co si dělá dnes nárok, patřila? A jste si jistý, že je spravedlivé před Bohem, že zemědělci dostávali v restitucích za půdu sotva čtvrtinu toho, co se dává římskokatolické církvi?? atd. atd. atd.

6 7
možnosti

Vy jste udeřil hřebíček na hlavičku. Vždyť církve, a jejich historie, to je povětšinou krev, násilí a boj o moc. Stejně a mnohdy hůře než politcké strany. Oni ani nic jiného nejsou.

Víra a církev jsou diametrálně odlišné pojmy. A spolu souvisí velmi málo. V některých, mnoha, případech jdou církve dokonce násilně proti víře.

6 3
možnosti

Vysvětlete  alespoň jeden základní fakt. Jak je možné, že finanční náhrady za nevydané lesy byly  stanovena  z průměrné ceny ve výši 29, - kč/m čtv.  avšak v době projednávání zákona o cirkevních restitucích se průměrná nabídková cena lesa pohybovala ve výši maximálně 15,- kč/m čtv. A nikdy předtím nebyla vyšší.

Jestli toto není vytahování peněz z kapes z daňových poplatníků, tak už nevím, co to krádež. Za bílého dne.  A toto prosím pěkně dělají církevní svatouškové.

6 5
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 971x

Seznam rubrik