Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejvíce vydělaly - jak bylo i bez politických hádek jasné - zdravotní pojišťovny.  Pokud se jim podařilo udržet smluvní ceny léků (bez DPH), vydávaných bez doplatku, na původní úrovni, snížily se jejich náklady na tyto léky o 4,5 %. Pojišťovny tedy uspořily minimálně 2,5 mld. Kč. Z celkové, vládou odhadované, ztráty na příjmech rozpočtu 4,2 mld. Kč. Takže i kdyby všechny ceny skutečně klesly, byla by úspora "obyvatel" pouze 1,7 mld. Kč, tj. necelých 170 Kč/člověka a rok, takže 14 Kč na měsíc.  To nám soudruzi z ČSSD a KDU pomohli, co?

  Stejně jsem přesvědčen, že celá operace je provedena nejen jako Potěmkino, ale také jako další - skrytá - pomoc zdravotním pojišťovnám v jejich nelehkém úkolu napomáhat pouštění žilou.

0 0
možnosti
Foto

Ony se skutečně ty opravdové vztahy na trhu nakonec prosadí samy. Stát se může postavit na hlavu, ale dokáže v nich jen na čas udělat bordel.

0 0
možnosti
Foto

Ceny stlačuje konkurence pokud se jí do cesty neplete stát.  Stát ceny jen a jen zvyšuje.

0 0
možnosti
Foto

při zvýšení DPH nás propaganda přesvědčovala, že ke zvýšení cen nedojde. Pakliže propaganda měla pravdu, nedivte se, že ani ke snížení nedochází.

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 971x

Seznam rubrik