Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Papež je OK, ale Vy, pane Blažku, i kdyny jste měl tři plíce, tak na to nestačíte. Podívejte se, jaký jste udělali dluh - celá TOP09 by to již měla položit a jít od válu !!

0 3
možnosti
Foto

Církev je tu možná dva tisíce let, ale člověk milión let, když si ta dvě čísla srovnám, chápu, že církev nikdy nemůže uznat správnost evoluční teorie.

2 3
možnosti
BM

Lidská civilizace trvá milion let??????8-o8-o8-o

1 2
možnosti
JS

Já sice nevím nic o morálních kvalitách nového papeže, ale když porovnávám praxi katolické církve s Bibli, tak vidím mohutnou řadu fatálních rozporů. Můžeme začít už tím, že Kristus v Novém zákoně přímo nabádá služebníky Boží, aby si nenechávali říkat otče. Papež však nese dokonce titul Svatý Otec. Myslíte, že je to v pořádku? 

A co se například v Bibli píše o neomylnosti jakéhokoli člověka? Co si tedy mám myslet o závěrech předposledního vatikánského koncilu, kdy papež je prohlášen za neomylného ve věcech nauky a víry?

Můžeme se také podívat přímo na volbu papeže - supertajná schůzka elitních mužů, kteří mají na sobě provokativně rudé oděvy, jejichž třásně dosahují až na zem. Co se v Bibli píše o těch, kteří vyhledávají přední místa v synagógách a prodlužují si třásně? Píše se o nich jako o bílých hrobech, které jsou navrch krásné, ale uvnitř plné hniloby.

Jak se jednání současných vysoce postavených kněží shoduje s těmito biblickými slovy (2. tesalonickým, 3,7-8): "Sami přece víte, jak máte žít podle našeho příkladu. My jsme u vás nezaháleli ani jsme nikoho nevyjídali, ale ve dne v noci jsme namáhavě pracovali, abychom nikomu z vás nebyli na obtíž."

Tomu já říkám kněžská služba - to, co vidím v televizi, je sice bohaté a okázalé, ale také plné všech hříchů, které souvisejí s nejvyšší politikou. Opravu si myslíte, že jméno František předznamenává chudobu církve? Jen málo lidí na této planetě má větší majetek než katolická církev. Snad víte z Bible, jak těžké je sloužit zároveň Bohu i mamonu. Bible vlastně neříká, že je to těžké, říká, že je to nemožné.

Katolická církev kdysi zakázala i jeden z nejlepších evropských překladů Bible - Bibli Kralickou - aby si věřící náhodou nemohli ověřit slova svých kněží ve svém mateřském jazyce. To také patří do dějin papežství. Jak bychom mohli charakterizovat podstatnou část dějin papežství - jako spíše pozitivní, nebo spíše jako plnou těch nejhorších představitelných zločinů?

5 2
možnosti
LJ

Měl bych dotaz k prvému a poslednímu bodu. Ježíš říká, že nikomu nemáme říkat otče, učiteli ani mistře. Vadí vám Mistr Jan Hus? Vadí vám, když se Komenský označuje jako učitel národů? A k poslednímu odstavci: Můžete mi citovat solidní historický pramen dokazující, že katolická církev zakazovala Kralickou bibli. Pokud vím, tak ji jezuité tiskli (nevím, zda ji nevytiskli více než čeští bratři), až asi po 50 letech si pořídili novější překlad. Prosím, neodkazujte mne na Jiráska a další. Beletrista si můze skutečnost upravovat po svém.

2 0
možnosti
Foto

Pane Blažku,

běžně politikům jejich blogy nekarmuji. Dnes jsem učinil vyjímku. Máte ji tam. R^

3 2
možnosti
BM

Já také....

Po řádění pana Vereše je to přímo pohlazení

4 1
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 971x

Seznam rubrik