Český průmysl potřebuje léčit. Premiér do čela vybral doktora

Předseda ODS Petr Nečas ztrácí paměť, nebo obrací směr. Z prohlášení, že Martin Kuba nemůže být ve vedení ODS, proměnil ve skutečnost, že nyní právě Kuba bude dostavovat Temelín a starat se o český obchod a průmysl. Premiér Nečas chtěl zřejmě upozornit, že český průmysl potřebuje léčit, a tak do čela resortu vybral lékaře.

Martin Kuba před rokem neuspěl v souboji o místopředsednickou funkci v ODS. K Nečasovi se ale na druhý pokus dostal. A pan premiér jakoby zapomněl, že Kubu kritizoval za koaliční dohodu s ČSSD v Jihočeském kraji. V politice se často a velmi rádo zapomíná.

Legitimizace kmotrů

Kmotři se postupně dostávají do vlády a předseda ODS je tak legitimizuje. Martin Kuba je chapadlem z Hluboké. Ze své funkce a svého povolání bude léčit český průmysl a obchod. A kdyby náhodou nevěděl, co je potřeba, jistě mu poradí kmotr Dlouhý z Hluboké, případně poskytne nějakou firmu nebo radu, jak odklonit peníze.

Doufám, že Petr Nečas ví, že jeho vybraný ministr průmysl a obchodu je zaměřením anesteziolog. Aby totiž místo léčení český průmysl neuspal k neprobuzení.

 

 

Autor: Jiří Blažek | pondělí 21.11.2011 22:10 | karma článku: 15,51 | přečteno: 1085x